Vinete cu mozzarella si parmezan sau, altfel spus, “melanzane alla parmigiana” cum ar fi denumirea originala a retetei, este un deliciu culinar pe care il mancam des cat am stat in Italia. Puteam deci sa las sa treaca toamna fara sa va spun si voua reteta? Bineinteles ca nu. Asa ca astazi avem in meniu o reteta simpla si usor de facut de la care doar titlul pare un pic mai sofisticat. In realitate mare lucru nu aveti de facut si in afara de faptul ca trebuie sa prajiti vinetele, ceea ce ia putin timp, as zice si ca este si o reteta rapida.
Reteta de vinete cu mozzarella si parmezan
- Ingrediente vinete cu mozzarella si parmezan
700 grame de vinete
250 grame de mozzarella
250 grame de bulion de rosii
sase linguri de parmezan ras
busuioc uscat/verde
sare
ulei t
- Mod de preparare vinete cu mozzarella si parmezan
- Curatam vinetele de coaja si le taiem rondele pe care apoi le punem intr-o oala cu apa si sare si le lasam macar o ora pentru a scoate din ele amareala.
- Socatem vinetele din apa, le scurgem bine sau le stergem cu un prosop absorbant si le prajim intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei
- Dupa ce am terminat de prajit toate vinetele pregatim un vas in care vom pune la cuptor vinetele cu mozzarella si parmezan
- Taiem mozzarella rondele de marimi potrivite
- Ungem vasul cu putin ulei si incepem sa asezam un strat de vinete, un strat de mozzarella si apoi adaugam parmezan si bulion. Presaram putin busuioc uscat si apoi repetam operatiunea pana cand terminam de asezat toate feliile de vinete si mozzarella. Deasupra presarand parmezanul, bulionul de rosii si putin busuioc
- Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la temperatura medie (190 grade). Este gata cand observati ca mozzarella s-a topit si a mai scazut din zeama lasata de bulion
- Se serveste calda ca fel principal
super reteta..o adaug pe lista mea de “to do”!
Ma bucur ca iti place. Astept impresii ;)
Bun si usor! :)