• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 27, 2014 · 6 Comments

Vinete cu mozzarella si parmezan

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

vinete cu mozzarela si parmezan

Vinete cu mozzarella si parmezan sau, altfel spus, “melanzane alla parmigiana” cum ar fi denumirea originala a retetei, este un deliciu culinar pe care il mancam des cat am stat in Italia. Puteam deci sa las sa treaca toamna fara sa va spun si voua reteta? Bineinteles ca nu. Asa ca astazi avem in meniu o reteta simpla si usor de facut de la care doar titlul pare un pic mai sofisticat. In realitate mare lucru nu aveti de facut si in afara de faptul ca trebuie sa prajiti vinetele, ceea ce ia putin timp, as zice si ca este si o reteta rapida. 

Reteta de vinete cu mozzarella si parmezan

  • Ingrediente vinete cu mozzarella si parmezan

700 grame de vinete
250 grame de mozzarella
250 grame de bulion de rosii
sase linguri de parmezan ras
busuioc uscat/verde
sare
ulei t

  • Mod de preparare vinete cu mozzarella si parmezan
  1. Curatam vinetele de coaja si le taiem rondele pe care apoi le punem intr-o oala cu apa si sare si le lasam macar o ora pentru a scoate din ele amareala.
  2. Socatem vinetele din apa, le scurgem bine sau le stergem cu un prosop absorbant si le prajim intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei
  3. Dupa ce am terminat de prajit toate vinetele pregatim un vas in care vom pune la cuptor vinetele cu mozzarella si parmezan
  4. Taiem mozzarella rondele de marimi potrivite
  5. Ungem vasul cu putin ulei si incepem sa asezam un strat de vinete, un strat de mozzarella si apoi adaugam parmezan si bulion. Presaram putin busuioc uscat si apoi repetam operatiunea pana cand terminam de asezat toate feliile de vinete si mozzarella. Deasupra presarand parmezanul, bulionul de rosii si putin busuioc
  6. Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la temperatura medie (190 grade). Este gata cand observati ca mozzarella s-a topit si a mai scazut din zeama lasata de bulion
  7. Se serveste calda ca fel principal

vinete cu mozzarela si parmezan_1Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares
  •  
    4
    Shares
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
« Prajitura cu crema de branza, dovleac si ciocolata
Biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz »

Comments

  1. adnia says

    October 27, 2014 at 7:06 pm

    super reteta..o adaug pe lista mea de “to do”!

    Reply
    • Claudia V says

      October 28, 2014 at 6:38 am

      Ma bucur ca iti place. Astept impresii ;)

      Reply
  2. petalacalatoare says

    October 27, 2014 at 9:57 am

    Bun si usor! :)

    Reply

Trackbacks

  1. Broccoli cu mozzarella si sos de rosii la cuptor - Lecturi si Arome says:
    November 29, 2016 at 9:27 am

    […] Reteta de broccoli cu mozzarella la cuptor e o varianta a celebrei retete italienesti pe care poate o stii si tu, ”melanzane alla parmigiana” adica vinete cu mozzarella si parmezan, facute la cuptor. Cine nu o stie, o poate gasi pe blog, aici. […]

    Reply
  2. Cartea de bucate a lunii octombrie - Lecturi si Arome says:
    October 31, 2014 at 4:59 pm

    […] Vinete cu mozzarella si parmezan […]

    Reply
  3. Paste integrale cu vinete si masline - Lecturi si Arome says:
    October 30, 2014 at 4:30 pm

    […] ramasese ratacita prin camara o biata vanata ramasa nevalorificata de cand am facut vinetele cu mozzarella si parmezan. Ce pot face cu o vanata? Salata de vinete? Ar fi iesit prea putin pentru trei persoane adulte cat […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

October 2014
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316