• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 2, 2013 · 7 Comments

Vinete marinate cu usturoi

De post (vegan)· Salate/Garnituri

Spune si altora!
 222     
222
Shares

vinete marinate cu usturoiAceas modalitate de a pregti vinetele se foloseste mai mult in zona Italiei si se folosesc, de obicei, fie vinete prajite in ulei fie pe gratar. Pentru a evita prajirea in ulei eu am preferat varianta vinetelor facute la gratar. In plus, reteta de vinete marinate cu usturoi e simplu de facut si la indemana oricui.

Reteta de vinete marinate cu usturoi

  • Ingrediente vinete marinate cu usturoivinete cu usturoi

doua vinete
doi, trei catei de usturoi
o mana de patrunjel
ulei
otet
sare

  • Mod de preparare vinete marinate cu usturoi
  1. Spalam vinetele si le taiem felii nu prea groase.
  2. Prajim vinetele pe o tigaie tip gril sau pe gratar daca avem ocazia.
  3. Tocam marunt patrunjelul si usturoiul.
  4. Dupa ce vinetele s-au racit le asezam intr-un vas cu capac punand alternativ un strat de vinete, pu?in ulei, putin otet si sare, patrunjel si cateva bucatele de usturoi pana termin?m de asezat in vas toate ingredientele.
  5. Acoperim vasul si il dam la frigider.
  6. Se consuma a doua zi ca si garnitura ca si fel principal potrivit pentru o zi de post sau pentru cei ce au un regim de viata vegetarian.

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 222     
222
Shares
 
222
Shares
 222    
« Inghetata de afine cu toping de serbet
Bombonele raw cu prune uscate si stafide »

Trackbacks

  1. De ce să consumi vinete. 20+ rețete în care să le folosești - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2021 at 9:33 am

    […] Vinete marinate cu usturoi […]

    Reply
  2. Vinete prajite cu usturoi - Lecturi si Arome says:
    July 28, 2020 at 10:55 am

    […] cu usturoi se poate face in mai multe feluri. Le puteti praji intai si apoi le marina cu usturoi (asa cum am aratat aici). Sau puteti incerca sa le prajiti direct cu usturoiul, ca in reteta de astazi. Daca prima este o […]

    Reply
  3. Vinete prajite cu usturoi - Lecturi si Arome says:
    July 19, 2016 at 5:09 am

    […] cu usturoi se poate face in mai multe feluri. Le puteti praji intai si apoi le marinati cu usturoi (asa cum am aratat aici). Sau puteti incerca sa le prajiti direct cu usturoiul, ca in reteta de astazi. Daca prima este o […]

    Reply
  4. Salata condimentata de vinete - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2015 at 11:23 am

    […] Pingback: Vinete marinate cu usturoi | Lecturi si Arome […]

    Reply
  5. Cum pastram mancarea in frigider? - Lecturi si Arome says:
    February 3, 2015 at 8:24 am

    […] mai bine in ambalajul lor original sau puse in pungi de plastic bine inchise. Varza de Bruxelles, vinetele si ciupercile se pot pastra fara probleme pana la cinci zile in frigider. Ridichile si conopida se […]

    Reply
  6. Musaca de vinete cu carne tocata - Lecturi si Arome says:
    September 10, 2014 at 10:00 am

    […] traditie. Insa vinetele se pot folosi in multe alte retete simple si usoare, cum ar fi de exemplu, vinete marinate cu usturoi sau o tocanita de vinete in stil italian (reteta traditionala italiana). Chiar si banala noastra […]

    Reply
  7. Salata de vinete libaneza (baba ghanoush) | Lecturi si Arome says:
    August 13, 2014 at 3:31 am

    […] vinete coapte si scurse bine de zeama doua lingurite de tahini (pasta de susan) o lingura de zeama de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

August 2013
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316