Aceas modalitate de a pregti vinetele se foloseste mai mult in zona Italiei si se folosesc, de obicei, fie vinete prajite in ulei fie pe gratar. Pentru a evita prajirea in ulei eu am preferat varianta vinetelor facute la gratar. In plus, reteta de vinete marinate cu usturoi e simplu de facut si la indemana oricui.
Reteta de vinete marinate cu usturoi
doua vinete
doi, trei catei de usturoi
o mana de patrunjel
ulei
otet
sare
- Mod de preparare vinete marinate cu usturoi
- Spalam vinetele si le taiem felii nu prea groase.
- Prajim vinetele pe o tigaie tip gril sau pe gratar daca avem ocazia.
- Tocam marunt patrunjelul si usturoiul.
- Dupa ce vinetele s-au racit le asezam intr-un vas cu capac punand alternativ un strat de vinete, pu?in ulei, putin otet si sare, patrunjel si cateva bucatele de usturoi pana termin?m de asezat in vas toate ingredientele.
- Acoperim vasul si il dam la frigider.
- Se consuma a doua zi ca si garnitura ca si fel principal potrivit pentru o zi de post sau pentru cei ce au un regim de viata vegetarian.
Pofta buna sa aveti!
[…] Vinete marinate cu usturoi […]