• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 10, 2014 · 8 Comments

Musaca de vinete cu carne tocata

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 11     
11
Shares

musaca cu vinete

Sfarsitul de vara umple pietele cu legume si fructe care se coc acum, la sfarsit de sezon, una dintre ele fiind si vanata pe care noi, romanii, suntem obisnuiti sa o gatim mai mult sub forma de salata de vinete. Este cea mai usor de facut reteta si cea mai cunoscuta pe la noi, ramasa ca o traditie. Insa vinetele se pot folosi in multe alte retete simple si usoare, cum ar fi de exemplu, vinete marinate cu usturoi sau o tocanita de vinete in stil italian (reteta traditionala italiana). Chiar si banala noastra salata de vinete pe care noi suntem obisnuiti sa o facem cu maioneza, se poate pregati mult mai sanatos facand o reteta traditionala in cultura gastronimica din tarile arabe cunoscuta sub numele de babaganoush. Si astea sunt doar cateva dintre modurile in care putem gati vanata. Mai exista si multe alte posibilitati si retete simple cum ar fi aceasta reteta de musaca de vinete cu carne tocata si a carei reteta o sa o scriu mai jos.

Reteta de musaca de vinete cu carne tocata

  • Ingrediente musaca de vinete cu carne tocata

trei vinete mari
20o grame de carne tocata de vita/porc
patru rosii mari
150 grame de pastă de ardei copti
200 ml de apa
doua linguri de ulei 
o jumatate de lingurita de busuioc
o jumatate de lingurita de ghimbir praf
o jumatate de lingurita de boia dulce de ardei
un varf de cutit de boia iute de ardei
sase linguri de parmezan

  • Mod de preparare musaca de vinete cu carne tocata
  1. Curatam vinetele de coaja, le taiem rondele si apoi punem in apă cu sare pentru a scoate amareala din ele
  2. Punem uleiul intr-o tigaie si il incalzim usor
  3. Adaugam 3 rosii taiate cat mai mic (sau chiar date pe razatoare), pasta de ardei, condimentele si o cana mica cu apa dupa care lasam totul sa scada la foc mic.
  4. Cat timp se face sosul de rosii punem carnea tocata intr-o tigaie antiaderentă si o prajim un pic, doar cat sa isi schimbe culoarea
  5. Adaugam carnea peste sosul de rosii si lasam totul sa fiarbă pana cand acesta ajunge la consistenta dorita (e bine sa il lasati mai apos deoarece va mai scadea si cat sta musacaua la cuptor) si cand este gata, il luam de pe foc si il lasam la racit macar un sfert de ora.
  6. Ungem o tava cu putin ulei si incepem sa punem un strat de vinete peste care presaram jumătate din cantitatea de parmezan si trei sferturi din cantitatea de sos. Adaugam un alt strat de vinete si la fel presaram parmezan-ul si sosul ramas.
  7. Taiem rosia ramasa in rondele sau felii, o asezam pe deasupra si dam tava la cuptor, la foc mediu timp pana se fac vinetele si scade zeama (aproximativ trei sferturi de ora, in functie de cuptor)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 11     
11
Shares
 
11
Shares
 11    
« Concurs “Castiga produse sanatoase Solaris”
Prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas »

Comments

  1. Maria Lungu says

    September 6, 2015 at 6:52 pm

    Minunata reteta,abia astept s-o fac.Este usoara si-o pot face si mai dietetica,cu carne de curcan.Multumesc,doamna pentru reteta.O zi binecuvantata va doresc.

    Reply
    • Claudia V says

      September 6, 2015 at 6:54 pm

      Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor, Maria!
      Spor la gatit si poate revii cu o poza dupa ce faci reteta :)

      Reply
  2. Iuliana says

    September 10, 2014 at 12:31 pm

    Musaca cu dovlecei am facut, dar cu vinete nu. Nu inca! ;) Merci de idee si de reteta.

    Reply
    • Claudia V says

      September 10, 2014 at 1:58 pm

      Oricand cu placere, Iuliana :)

      Reply

Trackbacks

  1. De ce să consumi vinete. 20+ rețete în care să le folosești - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2021 at 9:17 am

    […] Musaca de vinete cu carne tocata […]

    Reply
  2. Ciorba cu perisoare din carne de pui - Lecturi si Arome says:
    January 7, 2021 at 3:18 pm

    […] compozitia de perisoare amestecand carnea tocata cu orezul, oul si pesmetul. Adaugam un pic de sare si piper si formam perisoarele sub forma de […]

    Reply
  3. Oua scotiene (scotch eggs) - Lecturi si Arome says:
    March 2, 2016 at 12:18 pm

    […] mea de oua scotiene, de astazi este cu carne tocata de pui si cu oua de prepelita. Le-am facut mai mult pentru cel mic caruia ii plac chiftelutele si […]

    Reply
  4. Cartea de bucate a lunii septembrie - Lecturi si Arome says:
    November 1, 2014 at 9:50 am

    […] Musaca de vinete cu carne tocata […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
  • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023
  • Secretele unui cozonac reușit. Sfaturi pentru a face cozonacul perfect! April 7, 2023

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316