Chiftelute cu vinete de post
Marea revelatiei a acestei luni a fost descoperirea fainei de naut. Aveam faina asta in casa de ceva timp. O cumparasem mai mult din curiozitate si ca sa experimentez ceva retete cu ea. Am apucat sa o folosesc la un experiment culinar nereusit, din pacate. Usor dezamagita am lasat-o deoparte si aproape ca am uitat de ea, gandind ca am cumparat-o degeaba.
Ei bine, in postul acesta, din dorinta de a-l tine si a avea un regim de viata vegan am experimentat am inceput sa ma documentez despre inlocuitorii oului in mancarurile vegan si am ajuns sa aflu ca faina de naut poate lega o compozitie de chiftelute.
Am experimentat si am devenit fan faina de naut cand este vorba de a face orice fel de chiftelute de legume de post. Daca mai tineti minte, am publicat pe blog, acum cateva saptamani si reteta de chiftelute de naut de post si apoi pe cea de ciuperci si quinoa, retete in care am folosit faina de naut ca sa lege compozitia.
Si mi-am zis ca incercarea moarte n-are asa ca am testat-o si pe niste vinete coapte pe care le aveam puse la pastrare in congelator pentru iarna. Mi-a placut cum au iesit asa ca azi va dau si voua reteta de chiftelute cu vinete de post.
Reteta de chiftelute cu vinete de post
- Ingrediente pentru reteta de chiftelute cu vinete de post
450 de grame de vinete coapte si scurse foarte bine de zeama
100 grame de faina de naut
trei catei de usturoi
o lingurita de sare
un sfert de lingurita de turmeric
un sfert de lingurita de ghimbir
un varf de cutit de piper
o legatura de patrunjel verde
- Mod de preparare pentru reteta de chiftelute cu vinete de post
- Vinetele coapte si scurse foarte bine de zeama le tocam usor si apoi adaugam peste ele faina de naut. Nota: In functie de cat de bine ati scurs vinetele este posibil sa mai fie nevoie de faina in plus.
- Adaugam si restul ingredientelor, sare, usturoiul pisat, turmericul, ghimbirul si piperul si amestecam.
- Spalam si tocam patrunjelul si il adaugam peste compozitia de vinete si naut. Amestecam bine si apoi, cu ajutorul mainilor formam chiftelutele.
Vezi mai jos si cum se face negresa DE POST!
Aboneaz-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru noutăți!
- Incingem ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajim pe rand chiftelutele, intorcandu-le si pe partea cealalata dupa ce s-au prajit pe o parte.
- Cand sunt gata le scoatem si le asezam pe o farfurie pe care am pus hartie absorbanta pentru a absorbi plusul de ulei.
- Servim calde alaturi de o salata cu legume si mixt de seminte.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu vinete:
Chiftelute cu vinete si parmezan (click aici pentru reteta)
Salata de vinete libaneza (click aici pentru reteta)
Tocanita de vinete in stil italian (click aici pentru reteta)
Nicoleta says
Le-am făcut deja de 2 ori. Sunt foarte bune mai ales în post. Mulțumesc pentru reteta
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! Ma bucur ca v-au iesit si mai ales ca v-au placut! :) Multumesc pentru feedback!
Corina says
N-am făcut până acum chifteluțe din vinete, doar din dovlecei, cartofi, soia…
Felicitari pentru reteta! Mi-au iesit niste chiftelute gustoase, extrem de aspectuoase, aproape la fel ca ale tale! Multumim ca împărtasesti cu noi aceste retete delicioase!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! Ma bucur ca iti place retetele mele! <3
j'ade says
si fulgii de drojde inactiva se folosesc ca inlocuitor pentru ou, si nu numai.
Uite aici, cateva informatii despre ei: https://ligiapop.com/2010/05/15/beneficiile-fulgilor-de-drojdie-inactiva/
Claudia Vasilache says
Da, stiu doar ca eu nu am gasit la mine fulgi de drojdie.
Antoaneta says
Sunt ani buni de cand nu am mai mancat astfel de chiftelute! Mi-ai facut o pofta!
Claudia V says
Pai, hai, treci la treaba :p
o femeie says
Ai incercat sa le coci la cuptor? (eu ma feresc de prajit).
(o sa le trec in meniul pe sapt. viitoare, ma gandesc sa fac o runda si sa am 2-3 zile)
Claudia V says
Nu am incercat sa le coc. Se usuca prea tare la cuptor pentru ca nu sunt grase si nu mai au acelasi gust.
Si eu ma feresc de prajit dar cum nu prajesc prea des cateodata merge si prajit ;)
aadryanaa says
Ce bine suna reteta si ce bine arata! Stiu ce gatesc maine, numai bine mi-au ramas niste vinete in frigider si nu stiam ce sa fac cu ele :D Mersi de idee!
Claudia V says
Super! Ma bucur ca vrei s aincerci reteta! Astept impresii dupa :)
Sima Irina says
Vai de capul meu cum arata! Imi ploua in gura :D Nici nu m-am gandit ca se pt face chiftelute din vinete. Si nici nu stiam ca sunt bune combinate cu turmenic. Desi ma uit la filme indiene si acolo se vorbeste destul de mult despre gatit :D
Claudia V says
Incearca, sa vezi cat de bune sunt :)
Turmericul e bun sa il pui in orice ;) E foarte sanatos!
Iuliana says
Ce foame mi s-a facut cu ochii la chiftelutele tale!
Claudia V says
Atunci … hai la masa :p