• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 26, 2013 · 7 Comments

Salata condimentata de vinete

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 2     
2
Shares

salata condimentata de vineteClasica noastră salata de vinete, cu putina fantezie poate fi imbunatatita. De cele mai multe ori ii adaugam maioneza dar cum aceasta nu prea este sanatoasa si este recomandat a se evita folosirea ei prea des, putem imbunatati gustul salatei de vinete cu ajutorul condimentelor. Mai exact cu ajutorul turmericului, in cazul de fata ;)

Reteta de salata condimentata de vinete:

  • Ingrediente salata condimentata de vinete:

doua vinete
o lingurita de turmeric (gasiti aici)
ulei (eu am folosit ulei de orez)
sare dupa gust
o ceapa medie
un catel de usturoi

  • Mod de preparare salata condimentata de vinete
  1. Spalam vinetele, le stergem de apa si apoi le coacem pe aragaz.
  2. Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.
  3. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.
  4. Tocam vinetele fie cu tocatorul special fie cu ajutorul robotului de bucatarie: adaugam vinetele, ceapa si usturoiul si am mixat totul bine.
  5. La final punem compozitia obtinuta intr-un castron si adaugam trei linguri de ulei de orez, o jumatate de lingurita de praf de turmeric, sare dupa gust si amestecam bine.
  6. Servim salata alaturi de cateva rosii taiate peste care presaram putin busuioc maruntit.

Sugestie: Salata de vinete o mai puteti pregati si dupa o reteta specifica lumii arabe, baba ganoush. Vedeti reteta dand click pe poza de mai jos.

salata de vinete libaneza

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Tabbouleh de amaranth
Tarta rustica cu zarzare »

Trackbacks

  1. Zacusca de vinete pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    September 2, 2020 at 8:36 pm

    […] de mai sus, puteti toca simplu vinetele cu tocatorul de lemn (asa cum procedati cand faceti salata de vinete), morcovul il puteti da pe razatoare iar ceapa si ardeii ii tocati cat mai marunt cu ajutorul unui […]

    Reply
  2. Ce poți pregăti pentru un meniu festiv de post - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2018 at 11:41 am

    […] Salată de vinete – vezi aici rețeta […]

    Reply
  3. Salata de vinete la borcan pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    September 23, 2016 at 7:28 am

    […] La iarna, cand desfacem borcanul avem aproape gata preparate o delicioasa salata de vinete. Cum puteti sa o faceti si mai gustoasa, puteti afla din reteta de salata de vinete libaneza sau salata condimentata de vinete. […]

    Reply
  4. Paste integrale cu vinete si masline - Lecturi si Arome says:
    April 14, 2016 at 4:39 pm

    […] ramasa nevalorificata de cand am facut vinetele cu mozzarella si parmezan. Ce pot face cu o vanata? Salata de vinete? Ar fi iesit prea putin pentru trei persoane adulte cat suntem noi in casa. Caponata nu puteam face […]

    Reply
  5. Vinete cu mozzarella si parmezan - Lecturi si Arome says:
    October 27, 2014 at 7:24 am

    […] Vinete cu mozzarella si parmezan sau, altfel spus, “mellanzane alla parmigiana” cum ar fi denumirea originala a retetei, este un deliciu culinar pe care il mancam des cat am sta in Italia. Puteam deci sa las sa treaca toamna fara sa va spun si voua reteta? Bineinteles ca nu. Asa ca astazi avem in meniu o reteta simpla si usor de facut de la care doar titlul pare un pic mai sofisticat. In realitate mare lucru nu aveti de facut si in afara de faptul ca trebuie sa prajiti vinetele, ceea ce ia putin timp, as zice si ca este si o reteta rapida.  […]

    Reply
  6. Salata de vinete libaneza (baba ghanoush) | Lecturi si Arome says:
    August 13, 2014 at 3:30 am

    […] cultura gastronomica araba, salata de vinete se face diferit de cum suntem noi obisnuiti sa o facem. Se adauga in ea ceapa, usturoi, rosii, […]

    Reply
  7. Vinete marinate cu usturoi | Lecturi si Arome says:
    July 25, 2014 at 3:11 pm

    […] de a pregti vinetele se foloseste mai mult in zona Italiei si se folosesc, de obicei, fie vinete prajite in ulei fie pe gratar. Pentru a evita prajirea in ulei eu am preferat varianta vinetelor […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316