• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 5, 2013 · 11 Comments

Tocanita de vinete in stil italian

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 96     
96
Shares

tocanita de vineteTocanita de vinete în stil italian sau caponata cum i se mai spune în ţara de origine este o reţetă tradiţională Siciliană care are ca ingredient principal vanata. Este o reţetă uşor de făcut pe perioada de vară pentru ca avem la îndemână o mulţime de legume de a căror savoare trebuie să ne bucurăm cât mai mult. Există mai multe variante de caponata dar ca de obicei eu am adaptat reţeta la ce am avut la îndemână ;)

Reteta de tocanita de vinete in stil italian

  • Ingrediente tocanita de vinete in stil italian:tocanita de vinete

doua vinete medii
o ceapă
trei catei de usturoi
ulei de măsline
doua-trei linguri de capere in otet
doua-trei linguri de oţet de mere si miere de albine
o mana de masline negre (ideal e să folositi masline verzi)
20 rosii cherry
o canita cu bulion
o legatura de patrunjel
sare, rozmarin

  • Mod de preparare tocanita de vinete in stil italian:
  1. Spalam si curatam vinetele de coaja si apoi le taiem bucati mici de forma unor cuburi.
  2. Adaugam ulei in tigaie si cand s-a incalzit un pic punem vinetele taiate bucati nu prea mari sarea si rozmarinul. Le lasam sa se patrundă un pic cu uleiul din tigaie (atentie, nu le prajim!). Vinetele au tendinta sa absoarba mult ulei asa ca faceti această operatiune la foc mic si cu cat mai putin ulei. Ideea nu este sa le prajiti ci doar sa le schimbati un pic culoarea.
  3. Taiem marunt ceapa si usturoiul si le adaugam in tigaie peste vinete.
  4. Punem si doua-trei linguri de capere, maslinele, patrunjelul tocat mărunt.
  5. Adaugam doua, trei linguri de otet de mere si miere de albine, amestecam totul bine si dupa doua, trei minute (cat sa-i permitem otetului sa se evapore) adaugam rosiile taiate bucati si bulionul.
  6. Lasam sa fiarba inabusit pana scade zeama lasata de rosii si bulion si o servim calda sau rece ca si garnitura, presarand in farfurie si un strop… de culoarea patrunjelului. ;)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 96     
96
Shares
 
96
Shares
 96    
« Fasole verde frantuzeasca
Salata de vara cu rucola si branza telemea »

Comments

  1. Preda Mariana says

    August 25, 2015 at 8:06 pm

    Nu este cam mult usturoi 3 capatani? sau sunt 3 catei de usturoi.

    Reply
    • Claudia V says

      August 26, 2015 at 7:18 am

      Ups! Am scris gresit :)
      Multumesc mult, Mariana, pentru ca mi-ai spus ca sa corectez. :)
      Daca faci reteta mi-ar placea sa revii cu impresii :)
      O zi frumoasa!

      Reply
  2. Litere Stacojii says

    July 12, 2013 at 11:24 am

    Cred ca este un deliciu :)
    Ador tocanitele cu vinete :)

    Reply
    • Claudia says

      July 12, 2013 at 12:08 pm

      Dupa parerea mea …. este :)
      Dar astept sa o gatesti si sa imi spui daca ti-a placut si tie. Stii tu gusturile….:)

      Reply
      • Litere Stacojii says

        July 12, 2013 at 12:08 pm

        Cred ca mi-ar placea asa ceva :)

        Reply

Trackbacks

  1. De ce să consumi vinete. 20+ rețete în care să le folosești - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2021 at 9:18 am

    […] Tocanita de vinete in stil italian […]

    Reply
  2. Paste integrale cu vinete si masline - Lecturi si Arome says:
    July 18, 2016 at 9:52 am

    […] Salata de vinete? Ar fi iesit prea putin pentru trei persoane adulte cat suntem noi in casa. Caponata nu puteam face pentru ca o vanata nu ar fi fost suficient si la fel, daca as fi facut-o marinata cu […]

    Reply
  3. Chiftelute cu vinete de post - Lecturi si Arome says:
    April 26, 2016 at 6:35 am

    […] Tocanita de vinete in stil italian (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Salata de vinete libaneza (baba ghanoush) | Lecturi si Arome says:
    August 13, 2014 at 5:36 am

    […] peste vinete ustoroiul pisat, cele doua lingurite de tahini, frunzulitele de menta, zeama de lamaie si amestecam […]

    Reply
  5. Ghiveci cu legume la cuptor | Lecturi si Arome says:
    August 5, 2014 at 7:29 am

    […] rosii 2 cartofi 1 vanata un sfert de conopida 0 mana de fasole verde 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 2 dovlecei medii doua linguri […]

    Reply
  6. Vinete marinate cu usturoi | Lecturi si Arome says:
    July 25, 2014 at 3:13 pm

    […] vinete doi, trei catei de usturoi o mana de patrunjel ulei otet […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316