• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 13, 2013 · 10 Comments

Oua umplute cu crema de urda

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

oua umplute

Reteta de oua umplute este una des facuta la noi in casa in zile de sarbatoare. De obicei facem ouale umplute cu pateu de ficat dar astazi am incercat o combinatie noua si au iesit la fel de bune.

Reteta de oua umplute cu crema de urda

  • Ingrediente oua umplute cu crema de urda

5 oua
5 linguri de crema de urda cu capere
2 linguri de maioneza
cateva fire de marar sau patrunjel pentru ornat

  • Mod de preparare oua umplute cu crema de urda
  1. Punem ouale la fiert in apa rece cu un pic de sare si dupa ce apa incepe sa clocoteasca le lasam sa fiarba 10 minute.
  2. Cand sunt gata le scoatem din apa, le punem la racit si le curatam de coaja.
  3. Le taiem in doua jumatati, scoatem galbenusurile, le pasam si le amestecam cu crema de urda cu capere pe care o preparam ca aici.
  4. Umplem cu ajutorul unei lingurite jumatatile de albusuri cu crema nou formata.
  5. Le asezam pe o farfurie si turnam pe deasupra putină maioneza.
  6. Ornam cu frunze de patrunjel verde sau de marar si chiar cateva capere.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Curry picant de conopida si cartofi (de post)
Biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara »

Comments

  1. stefy says

    December 13, 2013 at 4:21 pm

    asta da aperitiv pentru masa de sarbatori!!!

    Reply
    • Claudia V says

      December 13, 2013 at 4:23 pm

      :) da, pai…incep pregatirile ;)
      Ouale umplute sunt printre preferatele mele la zile de sarbatoare :)

      Reply

Trackbacks

  1. Ce poti face cu ouale ramase de la Paste - Lecturi si Arome says:
    April 22, 2020 at 11:55 am

    […] Oua umplute cu crema de urda – click aici […]

    Reply
  2. Placinta cu branza dulce - Lecturi si Arome says:
    April 26, 2016 at 1:03 pm

    […] drojdie 150 de grame de zahar 100 grame de faina alba 250 grame de branza de vaci 250 grame de urda esenta de vanilie stafide […]

    Reply
  3. Tiramisu cu crema zabaglione - Lecturi si Arome says:
    March 2, 2016 at 10:00 am

    […] compozitia de oua racita cu smantana si crema mascarpone omogenizand totul […]

    Reply
  4. Ciorba de salata verde cu omleta - Lecturi si Arome says:
    January 11, 2015 at 9:40 am

    […] capatini nu prea mari de salata verde o legatura de usturoi verde o legatura de ceapa verde doua oua intregi un galbenus un litru de apa un litru de lapte sare, piper doua linguri de ulei doua, […]

    Reply
  5. Sarmale cu urda invelite in frunze de fasole says:
    September 28, 2014 at 3:58 pm

    […] grame de urda un morcov o ceapa o legatura de marar o legatura de patrunjel 150 grame de orez un ou 50 […]

    Reply
  6. Prajitura cu iaurt si prune - Lecturi si Arome says:
    September 18, 2014 at 4:05 am

    […] oua 75 de grame de zahar 100 de grame de faina 100 de grame de amidon 125 de grame de iaurt 4 […]

    Reply
  7. Supa crema cu broccoli si branza - Lecturi si Arome says:
    September 17, 2014 at 4:28 pm

    […] o ceapa medie o lingura ulei de masline o cana cu apa 1,300 litri supa de pui 150 grame urda de capra sare, piper dupa […]

    Reply
  8. Crema de avocado si ou | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:14 pm

    […] o putem servi pe felii de paine prajita decorate cu albus de ou si feliute mici de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

December 2013
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316