• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 19, 2014 · 10 Comments

Ciorba de salata verde cu omleta

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 63     
63
Shares

ciorba de salata verde cu omleta

E posibil sa imi spuneti ca nu asa se face o ciorba de salata verde cu omleta. Ca ar trebui folosita sunca prajita sau poate altceva in loc de lapte. Ei bine, am vazut si eu pe net si prin carti de bucate multe variante de ciorba de salata insa am optat sa fac aceasta ciorba dupa reteta matusii mele care asa o face de cand se stie ea. Si are o varsta, totusi. Plus ca sta in Ardeal, deci sursa e de incredere, ca sa zic asa. Mie mi-a placut reteta ei pentru ca e mai usor de digerat decat cea cu slaninuta. Poate insa nu e la fel de gustoasa insa o prefer asa, in varianta mai light. E o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut si sper sa va placa si voua.

Reteta de ciorba de salata verde cu omleta

  • Ingrediente reteta de ciorba de salata verde cu omleta:

doua capatini nu prea mari de salata verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de ceapa verde
doua oua intregi
un galbenus
un litru de apa
un litru de lapte
sare, piper
doua linguri de ulei
doua, trei linguri de smantana
otet pt servit
o mana de marar tocat marunt
o mana de leustean tocat marunt

  • Mod de preparare ciorba de salata verde cu omleta:
  1. Usturoiul, ceapa si salata verde le spalam bine si la taiem cat mai marunt.
  2. Intr-o oala incalzim o lingura de ulei si adaugam usturoiul, ceapa verde, leusteanul si mararul.
  3. Amestecam bine totul dupa care adaugam salata, apa, sarea si lasam sa fiarba
  4. Intre timp facem o omleta din doua oua iar cand aceasta se raceste o taiem fasii sau bucati.
  5. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam laptele si mai lasam sa fiarba pana acestea se gatesc complet.
  6. Cand sunt gata, luam oala de pe foc si dregem ciorba cu ou si smantana
  7. Intr-o farfurie punem galbenusul, adaugam smantana si amestecam totul bine. Diluam compozitia cu putina zeama de la ciorba si apoi turnam continutul in oala.
  8. Adaugam fasiile de omleta si potrivim gustul de sare si piper.
  9. Servim calda cu putin otet in farfurie, in functie de gusturile fiecaruia.

 Tips&Trics:

– E de preferat sa adaugati otetul direct in farfurie, in momentul servirii, dupa ce ciorba s-a mai racit putin. Adaugandu-l direct in oala cu ciorba fierbinte laptele si smantana se vor “branzi” in contact cu otetul.

– De asemenea, daca vreti o ciorba si mai dietetica de atat puteti inlocui smantana cu iaurt ;)

 Pofta buna sa aveti!

Daca va placut reteta nu ezitati sa o distribuiti pe retelele sociale si sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos. Multumesc!


Spune si altora!
 63     
63
Shares
 
63
Shares
 63    
« Gateste sanatos – interviu cu Dana Burlacu Vistiernicu (prajituricisialtele)
Sarmale vegetariene cu quinoa si gulie »

Comments

  1. sanda says

    January 11, 2017 at 10:42 am

    Buna ciorba. Eu sunt din Ardeal si o fac putin mai…nesanatoasa. Este unica ciorba pe care o fac in cratita nu in oala, din cauza calitului. (asa facea bunica-mama). Pun putin ulei in cratita, tai bucatele mici de costita-slanina afumata si le calesc, apoi adaug salata MULTA spalata ,rupta bucati si o calesc si pe ea. Nici o leguma). Apoi pun putina apa fierbinte, o las sa fiarba si cand e gata adaug cam 1 l. de lapte sau cat consider,dar sa ramana tot groasa(eu spun: sa stea lingura-n picioare). Apoi o dreg cu galbenus amestecat cu smantana (ca sa fiu precisa ca nu se taie cand adaug otetul folosesc smantana lichida de gatit – bunica nu ),apoi omleta, usturoiul ,in farfurie otetul.
    Si se mananca – langa – cu mamaliga cu branza (grasa de burduf,adica sarata). Vai ce buna este. Chiar sa fac si eu zilele urmatoare ca am salata in congelator. Multumesc de reamintire,

    Reply
    • Claudia V says

      January 11, 2017 at 10:44 am

      Vai ce bine suna reteta ta (a bunicii). Eu insa cred ca doar as putea gusta din ea :))) Insa pentru cine e sanatos, e reteta perfecta! Multumesc pentru ca ai vrut sa o impartasesti cu noi <3

      Reply
  2. nela says

    June 24, 2014 at 4:51 pm

    daca asresti ciorba cu otet, cand e gata si abia apoi dregi cu ou si smantana, nu se branzeste.

    Reply
    • Claudia V says

      June 24, 2014 at 5:12 pm

      Multumesc pentru sugestie, Nela.
      Nu prea folosesc otet la acrit ciorba. In Moldova suntem obisnuiti cu bors pentru acrit.
      Dar o sa incerc cu prima ocazie sfatul tau :)

      Reply

Trackbacks

  1. Ciorba de salată verde cu afumătură - Lecturi si Arome says:
    May 23, 2019 at 4:49 pm

    […] am făcut varianta ei (vezi aici) care este una mai dietetică, neavând niciun fel de carne. Nu tu șuncă, nu tu afumătură, nu […]

    Reply
  2. Ciorbă de salată verde (de post) - Lecturi si Arome says:
    April 8, 2019 at 2:39 pm

    […] de ou despre care vă spuneam la început. Adică este o rețetă ovo-lacto-vegetariană. AICI puteți citi rețeta de la […]

    Reply
  3. Cea mai simplă rețetă de salată verde cu roșii și castraveți (rețeta video) - Lecturi si Arome says:
    May 11, 2018 at 10:33 am

    […] cu mâna sau tăiem salata verde, nu înainte de a o scurge bine de […]

    Reply
  4. Salata cu creveti si mousse de avocado - Lecturi si Arome says:
    February 21, 2015 at 2:15 pm

    […] sanatos, dupa o atatea feluri de mancare incluse in meniul de Anul Nou, decat sa consumi si niste salata verde. Asa ca cele cele trei, salata verde, mousse-ul de avocado cu ou si cei cativa creveti ramasi […]

    Reply
  5. Salata cu smochine, branza si bacon | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:11 pm

    […] felie de branza de capra o felie de prosciutto doua maini de salata verde o smochina pentru asezonat: sare, ulei de masline, piper dupa […]

    Reply
  6. Ciorba de salata verde Casuta Laurei says:
    June 18, 2014 at 8:00 am

    […] Lecturi si arome […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316