E posibil sa imi spuneti ca nu asa se face o ciorba de salata verde cu omleta. Ca ar trebui folosita sunca prajita sau poate altceva in loc de lapte. Ei bine, am vazut si eu pe net si prin carti de bucate multe variante de ciorba de salata insa am optat sa fac aceasta ciorba dupa reteta matusii mele care asa o face de cand se stie ea. Si are o varsta, totusi. Plus ca sta in Ardeal, deci sursa e de incredere, ca sa zic asa. Mie mi-a placut reteta ei pentru ca e mai usor de digerat decat cea cu slaninuta. Poate insa nu e la fel de gustoasa insa o prefer asa, in varianta mai light. E o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut si sper sa va placa si voua.
Reteta de ciorba de salata verde cu omleta
- Ingrediente reteta de ciorba de salata verde cu omleta:
doua capatini nu prea mari de salata verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de ceapa verde
doua oua intregi
un galbenus
un litru de apa
un litru de lapte
sare, piper
doua linguri de ulei
doua, trei linguri de smantana
otet pt servit
o mana de marar tocat marunt
o mana de leustean tocat marunt
- Mod de preparare ciorba de salata verde cu omleta:
- Usturoiul, ceapa si salata verde le spalam bine si la taiem cat mai marunt.
- Intr-o oala incalzim o lingura de ulei si adaugam usturoiul, ceapa verde, leusteanul si mararul.
- Amestecam bine totul dupa care adaugam salata, apa, sarea si lasam sa fiarba
- Intre timp facem o omleta din doua oua iar cand aceasta se raceste o taiem fasii sau bucati.
- Cand legumele sunt aproape fierte adaugam laptele si mai lasam sa fiarba pana acestea se gatesc complet.
- Cand sunt gata, luam oala de pe foc si dregem ciorba cu ou si smantana
- Intr-o farfurie punem galbenusul, adaugam smantana si amestecam totul bine. Diluam compozitia cu putina zeama de la ciorba si apoi turnam continutul in oala.
- Adaugam fasiile de omleta si potrivim gustul de sare si piper.
- Servim calda cu putin otet in farfurie, in functie de gusturile fiecaruia.
Tips&Trics:
– E de preferat sa adaugati otetul direct in farfurie, in momentul servirii, dupa ce ciorba s-a mai racit putin. Adaugandu-l direct in oala cu ciorba fierbinte laptele si smantana se vor “branzi” in contact cu otetul.
– De asemenea, daca vreti o ciorba si mai dietetica de atat puteti inlocui smantana cu iaurt ;)
Pofta buna sa aveti!
Daca va placut reteta nu ezitati sa o distribuiti pe retelele sociale si sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos. Multumesc!
sanda says
Buna ciorba. Eu sunt din Ardeal si o fac putin mai…nesanatoasa. Este unica ciorba pe care o fac in cratita nu in oala, din cauza calitului. (asa facea bunica-mama). Pun putin ulei in cratita, tai bucatele mici de costita-slanina afumata si le calesc, apoi adaug salata MULTA spalata ,rupta bucati si o calesc si pe ea. Nici o leguma). Apoi pun putina apa fierbinte, o las sa fiarba si cand e gata adaug cam 1 l. de lapte sau cat consider,dar sa ramana tot groasa(eu spun: sa stea lingura-n picioare). Apoi o dreg cu galbenus amestecat cu smantana (ca sa fiu precisa ca nu se taie cand adaug otetul folosesc smantana lichida de gatit – bunica nu ),apoi omleta, usturoiul ,in farfurie otetul.
Si se mananca – langa – cu mamaliga cu branza (grasa de burduf,adica sarata). Vai ce buna este. Chiar sa fac si eu zilele urmatoare ca am salata in congelator. Multumesc de reamintire,
Claudia V says
Vai ce bine suna reteta ta (a bunicii). Eu insa cred ca doar as putea gusta din ea :))) Insa pentru cine e sanatos, e reteta perfecta! Multumesc pentru ca ai vrut sa o impartasesti cu noi <3
nela says
daca asresti ciorba cu otet, cand e gata si abia apoi dregi cu ou si smantana, nu se branzeste.
Claudia V says
Multumesc pentru sugestie, Nela.
Nu prea folosesc otet la acrit ciorba. In Moldova suntem obisnuiti cu bors pentru acrit.
Dar o sa incerc cu prima ocazie sfatul tau :)