• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 15, 2013 · 11 Comments

Biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara

De post (vegan)· Fursecuri/biscuiti

Spune si altora!
 21     
21
Shares

biscuiti cu fulgi de cocosCarui copil nu ii plac biscuitii? Si daca sunt facuti in casa din mere, fulgi de cocos si scortisoara acestia sunt o alternativa mai buna la cei pe care ii gasim in comert. Iar cand cei mici participa si ei la prepararea lor acestia li se vor parea cu siguranta si mai gustosi.

Reteta de biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara

  • Ingrediente biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara

300 grame faina integrala de grau
50 grame amidon
50 grame fulgi de cocos
100 grame unt de cocos
doua mere rase
un plic praf de copt
o jumatate de lingurita de sare
doua linguri de zahar
o lingurita de scortisoara macinata

  • Mod de preparare biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara
  • Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.
  • Punem merele impreuna cu doua linguri de zahar si scortisoara intr-o cratita si le lasam sa scada impreuna la foc mic cam zece minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se mai evapore apa.
  • Cand sunt gata le dam de pe foc si le lasam sa se raceasca putin.
  • Peste merele calde punem untul de cocos care se va topi de la temperatura lor.
  • Amestecam bine merele cu untul pana se topeste bine.
  • Adaugam fulgii de cocos, amidonul amestecat cu praful de copt si sarea, faina cernuta si amestecam totul bine pana obtinem un aluat elastic si usor de intins.
  • Pe suprafata de lucru, presaram faina si intindem cu ajutorul sucitorului o parte din aluat pe care il taiem cu ajutorul formelor pentru facut biscuiti.
  • Punem biscuitii in tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor la 190 de grade timp de un sfert de ora sau, daca nu aveti cuptor care sa va arate temperatura, pana cand vedeti ca incep sa se rumeneasca pe fund. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde!
  • Procedam la fel cu restul de aluat pana terminam de copt toti biscutii.

Pofta buna sa aveti!

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie initiata de Mihaela si gazduita luna aceasta de Kadia.

 


Spune si altora!
 21     
21
Shares
 
21
Shares
 21    
« Oua umplute cu crema de urda
Orez cu linte (Kushari) »

Comments

  1. maria says

    December 15, 2013 at 6:47 pm

    Am salvat reteta,multumesc.

    Reply
  2. maria says

    December 15, 2013 at 6:45 pm

    Multumesc ,am sa fac cu unt,pentru copii sunt mai sanatosi decat cei cumparati,plus ca e si distractiv sa-i decupeze cu formele.Am salvat reteta.

    Reply
    • Claudia V says

      December 15, 2013 at 6:50 pm

      Cu placere.
      Da, sunt mult mai sanatosi facuti in casa si mai e si distractiv. Eu am baiat si tot se bucura cand face biscuiti cu mine :)
      Sa imi pui daca v-au placut!

      Reply
  3. maria says

    December 15, 2013 at 6:34 pm

    Buna seara,arata foarte bine biscuitii.As vrea sa va intreb daca pot folosi alteceva in loc de unt de cocos.Multumesc

    Reply
    • Claudia V says

      December 15, 2013 at 6:38 pm

      Multumesc :)
      Eu am folosit unt de cocos atat pentru proprietatile lui cat si pentru faptul ca am vrut sa fie biscuiti de post. Insa cred ca untul de cocos se poate inlocui foarte bine cu unt din lapte de vaca.
      O sa incerc si varianta asta si o sa fac un update :)

      Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    December 15, 2013 at 4:35 pm

    Servesc si eu cativa,arata foarte bine!

    Reply
    • Claudia V says

      December 15, 2013 at 4:37 pm

      Multumesc :)
      Te rog, serveste-te ca sunt destui si sunt si buni nu numai aratosi ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ce dulciuri facem de Crăciun? - Totul despre Mame says:
    July 29, 2015 at 4:08 pm

    […] Bloggerița Claudia Rusu are o rețetă minunată de biscuiți cu cocos și mere rase, buni de lăsat chiar lângă paharul de lapte pentru Moș. Iată cum se prepară: […]

    Reply
  2. Biscuiti cu cartofi dulci | Lecturi si Arome says:
    July 30, 2014 at 5:47 am

    […] combinatie altfel. M-am oprit la ceva simplu, niste biscuiti cu cartofi dulci pentru ca de regula o reteta de biscuiti nu e ceva foarte complicat si poti sa improvizezi. Zis si facut. Am intrat deci in bucatarie […]

    Reply
  3. Mic dejun cu banane si coacaze | Lecturi si Arome says:
    March 14, 2014 at 6:02 am

    […] timpul imi incep dimineata cu un mic dejun cu banane si coacaze. Mai degraba cu un ceai si niste biscuiti. Inca din cand in cand profit, iarna de fructele pe care le-am conservat din timp la congelator si […]

    Reply
  4. Provocarea Dulce Românie – Decembrie 2013 | In jurul Kadiei says:
    December 31, 2013 at 6:31 pm

    […] 26) Claudia de la Lecturi si arome – Biscuiți cu fulgi de cocos, mere și scorțișoară […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2013
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316