Carui copil nu ii plac biscuitii? Si daca sunt facuti in casa din mere, fulgi de cocos si scortisoara acestia sunt o alternativa mai buna la cei pe care ii gasim in comert. Iar cand cei mici participa si ei la prepararea lor acestia li se vor parea cu siguranta si mai gustosi.
Reteta de biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara
- Ingrediente biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara
300 grame faina integrala de grau
50 grame amidon
50 grame fulgi de cocos
100 grame unt de cocos
doua mere rase
un plic praf de copt
o jumatate de lingurita de sare
doua linguri de zahar
o lingurita de scortisoara macinata
- Mod de preparare biscuiti cu fulgi de cocos, mere si scortisoara
- Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.
- Punem merele impreuna cu doua linguri de zahar si scortisoara intr-o cratita si le lasam sa scada impreuna la foc mic cam zece minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se mai evapore apa.
- Cand sunt gata le dam de pe foc si le lasam sa se raceasca putin.
- Peste merele calde punem untul de cocos care se va topi de la temperatura lor.
- Amestecam bine merele cu untul pana se topeste bine.
- Adaugam fulgii de cocos, amidonul amestecat cu praful de copt si sarea, faina cernuta si amestecam totul bine pana obtinem un aluat elastic si usor de intins.
- Pe suprafata de lucru, presaram faina si intindem cu ajutorul sucitorului o parte din aluat pe care il taiem cu ajutorul formelor pentru facut biscuiti.
- Punem biscuitii in tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor la 190 de grade timp de un sfert de ora sau, daca nu aveti cuptor care sa va arate temperatura, pana cand vedeti ca incep sa se rumeneasca pe fund. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde!
- Procedam la fel cu restul de aluat pana terminam de copt toti biscutii.
Pofta buna sa aveti!
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie initiata de Mihaela si gazduita luna aceasta de Kadia.
maria says
Am salvat reteta,multumesc.
maria says
Multumesc ,am sa fac cu unt,pentru copii sunt mai sanatosi decat cei cumparati,plus ca e si distractiv sa-i decupeze cu formele.Am salvat reteta.
Claudia V says
Cu placere.
Da, sunt mult mai sanatosi facuti in casa si mai e si distractiv. Eu am baiat si tot se bucura cand face biscuiti cu mine :)
Sa imi pui daca v-au placut!
maria says
Buna seara,arata foarte bine biscuitii.As vrea sa va intreb daca pot folosi alteceva in loc de unt de cocos.Multumesc
Claudia V says
Multumesc :)
Eu am folosit unt de cocos atat pentru proprietatile lui cat si pentru faptul ca am vrut sa fie biscuiti de post. Insa cred ca untul de cocos se poate inlocui foarte bine cu unt din lapte de vaca.
O sa incerc si varianta asta si o sa fac un update :)
DiaMar bucataria galbena says
Servesc si eu cativa,arata foarte bine!
Claudia V says
Multumesc :)
Te rog, serveste-te ca sunt destui si sunt si buni nu numai aratosi ;)