• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 27, 2013 · 6 Comments

Tarta rustica cu zarzare

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Tarte

Spune si altora!
       

tarta rustica cu zarzareDesi îmi plac tartele, este prima data când încerc să fac eu acasă o tartă cu aluat franţuzesc şi dacă tot aveam la discreţie zarzăre din copac am început cu ele. Tarta rustica cu zarzare pot spune ca a fost pe placul intregii familii asa ca sigur vor urma cat de curand si retete de tarte cu fructe pe care sa le fac ;)

Reteta de tarta rustica cu zarzare:

  • Ingrediente tarta rustica cu zarzare:

200 grame de faina alba
100 grame de unt rece
un gălbenuş de ou
4-5 linguri de apă rece
un pic de sare
200 grame de zarzăre fără sâmburi

  • Mod de preparare tarta rustica cu zarzare:
  1. Pentru a face aluatul trebuie să lucrăm foarte repede pentru a nu se topi untul.
  2. Aşa că abia în momentul în care ne apucăm de treabă scoatem untul din frigider, îl tăiem bucăţi mici şi îl amestecăm cu făina cat mai repede posibil şi mai mult amestecând cu vârful degetelor pentru a nu topi untul prea tare.
  3. După ce s-a combinat untul cu făina adăugăm sarea, gălbenuşul de ou şi patru, cinci linguri de apă rece, chiar foarte rece. Eu am pus în prealabil un păhărel cu apă la congelator pentru a avea la dispoziţie apa cât mai rece.
  4. Amestecăm totul bine până se formează aluatul, îi dăm o formă de bilă, îl învelim în folie alimentară şi îl punem la frigider pentru minim două ore.
  5. Între timp spălăm zarzărele, le curăţăm de sâmburi şi le tăiem în două jumătăţi. Putem pune peste ele o lingură două de zahar (eu nu am folosit pentru a putea să îi dau şi celui mic să mănânce din tartă) şi le lăsăm la frigider până ne apucăm de preparat tarta.
  6. Înainte de a ne apuca de preparat tarta, dăm drumul la cuptor ca să se încălzească.
  7. Scoatem aluatul din frigider, punem un pic de făină pe masa de lucru şi întindem aluatul într-o foaie subţire pe care o aşezăm într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei/unt/untură.
  8. Tăiem părţile de aluat care sunt în plus pe marginile tăvii şi din ele formăm mici fâşii din aluat pe care le vom pune peste zarzăre.
  9. Aşezăm zarzărele peste aluatul din tavă şi pe deasupra punem resturile de fâşii de aluat.
  10. Dăm tarta la cuptor la foc mediu timp de 40-45 de minute, până observăm că fructele şi aluatul sunt coapte.
  11. Scoatem tava din cuptor, lăsăm să se răcească după care o tăiem şi o consumăm cu mare poftă. ;)

Poftă bună să aveţi!


Spune si altora!
       
 
      
« Salata condimentata de vinete
Ciocolata de avocado cu piure de zarzare »

Comments

  1. Sonia says

    July 27, 2013 at 10:23 am

    Scoatem tava din cuptor, lăsăm să se răcească după care o tăiem şi… o dăm prietenilor. Ăsta este finalul corect. :)
    Eu pe blogul ăsta mai răruț. Că altfel o să dau iama în toate bunătățile. :)

    Reply
    • Claudia says

      July 27, 2013 at 1:16 pm

      Sonia, esti invitata mea deci te mai astept ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Tarta cu smochine verzi si crema frangipane - Lecturi si Arome says:
    October 3, 2019 at 1:54 pm

    […] a face aluatul procedăm ca in reteta de tartă rustica cu zarzare si il lasam sa se odihneasca in frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi. Cu cat sta mai mult […]

    Reply
  2. Pasca cu ciocolata si nuca - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2018 at 5:57 pm

    […] puteti sa faceti tot timpul anului aceasta reteta de pasca cu ciocolata si nuca transformand-o in tarta cu ciocolata si nuca sau prajitura cu ciocolata si nuca. Sa nu uitam totusi ca pasca traditionala […]

    Reply
  3. Galette cu branza Brie si ceapa caramelizata | Lecturi si Arome says:
    July 14, 2014 at 3:49 am

    […] este denumirea unei tarte specifice bucatariei franceze. Un fel de tarta rustica, de forma rotunda care se face de obicei cu oua, peste, carne, branza, legume sau chiar si cu […]

    Reply
  4. Tarta cu smochine verzi si crema frangipane | Lecturi si Arome says:
    December 11, 2013 at 12:59 pm

    […] a face aluatul procedăm ca în reteta de tartă rustică cu zarzare şi îl lăsăm să se odihnească în frigider câteva ore sau chiar până a doua zi. Cu cât […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316