Pasta de gogosari pentru iarna + reteta video!
Pasta de gogosari am facut-o dupa ce am vazut cat de buna este pasta de ardei capia pentru iarna. Si, recunosc, ca sa testez si o alta varianta de preparare.
Dupa succesul avut de reteta de pasta de ardei capia pentru iarna, am primit, de la fani, pe Facebook o multime de sfaturi despre cum face fiecare, acasa, pasta de ardei. Evident, va dati si voi seama ca nu exista o singura reteta de pasta de ardei, sau pasta de gogosari.
Cred ca exista cateva reguli generale de preparare si apoi, fiecare gospodina isi foloseste imaginatia sau experienta pentru a personaliza reteta.
Asa ca astazi, fara sa lungim prea mult vorba, o sa va scriu o alta varianta a retetei de pasta de ardei, de data asta sub forma de pasta de gogosari. Retineti, deci ca in acelasi mod se poate prepara si o a doua varianta de pasta de ardei, cea fara ulei.
Aceasta este o reteta si mai simpla, si mai usor de facut decat prima. In plus, avantajul acesteia este ca la ingrediente, de data asta nu avem ulei. Nu riscam sa rancezeasca uleiul, temerea majoritatii gospodinelor.
Practic avem nevoie de doua ingrediente, mari si late, de putin efort si rabdare pana se face si..de borcane, evident :)
- gogosari
- sare grunjoasa pentru muraturi (FARA iod)
Reteta de pasta de gogosari pentru iarna
- Spalam bine gogosarii, ii curatam de cotor si de seminte dupa care ii taiem bucati si ii dam fie prin masina de tocat carne, fie folosim robotul de bucatarie sau mini chopper-ul.
- Cand am terminat de maruntit toti gogosarii adaugam in pasta obtinuta sarea.
NOTA: La 1,5 kg de gogosari cantariti dupa ce am scos cotorul si semintele am pus 1 lingurita de sare.
- Punem compozitia la fiert, la foc mic, amestecand si avand grija ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Eu am folosit o cratita de tuci si nu am avut probleme.
Reteta video o poti vedea in continuare!
Apasa pe poza ca sa te abonezi la canalul de Youtube
si sa fii la curent cu ultimele retete video!
- Lasam sa se gateasca pana cand scade bine de tot zeama dupa care lasam la racit si apoi punem in borcanele curate, inchidem capacele si punem la fiert, in bain-marie pentru 20 minute, asa cum am explicat in reteta de rosii in bulion – vezi aici.
- Dupa ce au fost sterilizate, intoarcem borcanele cu fata in jos si le invelim in paturi, lasandu-le sa se raceasca lent.
Spor la pregatit pasta de ardei copti pentru iarna!
Alte retete de conserve pentru iarna:
Ardei capia la borcan in suc propriu pentru iarna
Zacusca cu vinete si ciuperci (click aici pentru reteta)
Tocana de ciuperci (click aici pentru reteta)
Gabriella says
Mie nu mi-a ieșit rețeta!;compoziția e apătoasă, fierbe demult și nu scade, are gust amărui…nu mai fac, părea simplu dar nu e! Păcat de muncă și timp!
Claudia Vasilache says
Gabriela cred ca esti unica. Toti cei ce au incercat reteta au fost multumiti. Te-ai gandit ca poate ceva nu ai facut bine? Ca poate otetul nu a fost de care trebuie? Si deci nu reteta e de vina? E o reteta veche de ani de zile si testata in timp de mii de oameni.
Laura says
Ampus si eu o tura de pasta anul asta, cu ardei kapia, a doua tura o fac cu gogsari. Foarte faina culoare are pasta ta.
Claudia Vasilache says
Ai fost harnicuta! Eu inca nu am pus nimic pe iarna :(
Adriana Ivan says
Tu faci fiecare rețetă să pară simplă! Nu am pus niciodată.
Claudia Vasilache says
Multumesc :) Pai la mine cam orice reteta e simpla :p Pentru ca asa imi plac sa fie ;) Simple si rapide.