Crema cu mascarpone si ciocolata neagra
Imi place tare mult sa folosesc la torturi si/sau prajituri aceasta crema cu mascarpone si ciocolata neagra asa ca m-am gandit sa va scriu intr-un articol separat reteta ca sa o puteti si voi avea la indemana, la nevoie.
O puteti folosi la orice fel de blat doriti, fie el blat umed, pandispan, blat dacquoise sau doar piscoturi, ca sa iau doar cateva exemple. Este o crema simplu de facut, nu trebuie sa va faceti probleme ca se va taia/strica si este foarte gustoasa chiar daca nu este o crema cu unt.
Aceasta crema are un mod de preparare atat de simplu incat poate fi facuta si de cei incepatori in ale bucatariei. Nu e mare filozofie si nici nu ai multe de facut. Practic le cam amesteci pe toate intre ele tinand cont de o anumita ordine. Vezi AICI si varianta ei cu ciocolata alba!
- 250 grame de mascarpone
- 100 grame de smantana pentru frisca de 20% grasime
- 100 grame de ciocolata neagra cu minim 45% cacao
- o lingura de esenta de vanilie
- o lingura de zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta de crema cu mascarpone si ciocolata neagra
- Punem smantana intr-o craticioara mica, o asezam pe flacara de la aragaz si o incalzim pana la punctul de fierbere.
- Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati, avand grija ca aceasta sa fie acoperita complet de smantana.
- Lasam sa se topeasca lent, fara sa amestecam, aproximativ 5-6 minute dupa care amestecam bine totul si dam la frigider pentru macar jumatate de ora.
- Intre timp scoatem branza mascarpone din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei ca sa ne fie mai usor sa o transformam in crema.
Vezi mai jos o alta varianta video a retetei!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasa si pe clopotel pentru noutati!
- Dupa ce s-a racit crema de ciocolata si smantana o scoatem din frigider si, cu ajutorul unui tel o batem foarte bine pana cand observam sa isi va schimba culoarea si se va albi usor.
- Amestecam separat si mascarpone cu o lingura de zahar (sau mai mult dupa gust) si esenta de vanilie pana devine omogen.
- Adaugam treptat crema de ciocolata peste mascarpone, amestecam si apoi fie folosim imediat la prajituri, torturi sau dupa preferinte.
Pofta buna sa aveti!
Exemplu de folosire:
Tort cu crema de mascarpone (click aici pentru reteta)
sau, in varianta cu ciocolata alba:
Tort cu blat umed, ciocolata alba si trandafiri (click aici pentru reteta)
Pentru alte retete de torturi si tarte puteti rasfoi intreaga colectie de pe blog AICI.
Morar Kristina says
Buna, as vrea sa fac aceasta crema pt un blat de 24×24 sa dublez cantitatile sau sa las asa ajunge?
Mulțumesc
Claudia Vasilache says
Nu ajunge! Cred ca dublat ajunge. Nu imi pot da seama pentru ca nu am incercat in varianta asta dar daca mai ramane folosit la un desert la pahar.
Morar Kristina says
Am folosit cantitate dubla si a iesit perfect! Multumesc pt reteta ! ?
Claudia Vasilache says
Cu mare placere! Ma bucur ca ti-a iesit si ti-a si placut! <3
Iuliana says
Si mie imi place crema asta si o folosesc des. E asa de catifelata si de versatila!
Claudia V says
Da! Mie imi place mai mult decat aia cu unt :)