Tort cu cremă de ciocolată. Cea mai ușor de făcut rețetă!
La sfârșitul săptămânii, de obicei public o rețetă video nouă pe canalul de Youtube. Vinerea trecută am publicat rețeta unui tort cu cremă de ciocolată pe care eu îl fac foarte des pentru ai mei. Este video cu numărul 100 de pe canal și l-am filmat special pentru a marca acest prag de 100 de video publicate.
Este un tort foarte ușor de făcut și cu ingrediente la îndemână. În plus nu necesită să ai prea multe cunoștinte tehnici culinare și nici mult timp petrecut în bucătărie. Adică e perfect pentru începători sau persoanele care sunt mereu pe fugă, așa cum sunt și eu dealtfel.
Cum m-am gândit că poate mulți dintre voi nu mă urmăriți și pe canalul de Youtube așa că am să public rețeta și aici, pe blog dar o să vă invit și să vă abonați și acolo APASĂ AICI pentru că unele rețete le voi publica acolo în premieră urmănd ca abia mai târziu, în limita timpului să le public și aici, în format scris.
Tortul de astăzi este o variantă simplificată a torturilor cu blat din pandișpan și cremă de ciocolată cu mascarpone pe care le găsiți pe site deja publicate. În rețeta de tort simplu cu cremă de ciocolată neagră doar că, pentru blat nu mai separăm albușurile de gălbenușuri și nici nu mai facem crema pornind de la un ganache de ciocolată.
Pur și simplu vom face un blat cu cacao dar din ouă întregi a cărei rețetă deja am publicat-o pe blog și o găsești AICI, iar la cremă vom folosi doar mascarpone și o cremă de ciocolată tartinabilă pe care o puteți găsi în orice supermarket sau chiar comanda online – vezi AICI.
Ambele, atât blatul cât și crema pot fi făcute cu o zi sau chiar 2 înainte și ținute la frigider până în momentul montării tortului. Dacă vi se pare prea puțină cremă dublați cantitatea. Noi preferăm deserturile cu ceva mai puțină cremă cum cred că ați observat deja dacă urmăriți blogul de ceva timp.
Vezi AICI o altă variantă de tort de ciocolată, cu blat umed și cremă de mascarpone
- 5 ouă medii
- 125 zahăr
- 100 grame făină tip 000
- 20 grame de cacao
- o linguriță cu esență de vanilie
- un vârf de cuțit cu sare
- 250 grame de mascarpone
- 200 grame de cremă de ciocolată tip Nutella
- decoruri din zahăr sau după preferință
- pentru insiropat: sirop de la un compot de fructe
Mod de preparare tort cu cremă de ciocolată
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru a fi primul care află noutățile!
- Pentru crema trebuie doar să amestecăm împreună brânza mascarpone cu crema de ciocolată până la omogenizarea completă după care va trebui să o dăm la rece pentru câteva ore ca să se întărească. Este important ca cele 2, mascarpone și crema de ciocolată să fie la aceeași temperatură, ideal la temperatura camerei pentru a se mixa mai ușor. Dacă nu doriți să folosiți o astfel de cremă cumpărată puteți oricând face o cremă în casă urmând rețeta de aici. Mai multe rețete de cremă găsiți și în colecția
- Montarea tortului se face așa cum puteți vedea în video de mai sus. Nu are rost sa mai scriu aici toată povestea pentru că se înțelege mai bin din video :)
Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o încercați și voi și, dacă vă place ce vedeți pe canalul de Youtube, sper să vă abonați ca să fiți la curent cu ce rețete noi public și acolo. Nu uitați să activați clopoțelul așa încât Youtube să vă anunțe când public ceva nou!
Să aveți poftă la tort cu cremă de ciocolată!
Leave a Reply