Va scriam zilele trecute reteta de crema de mascarpone si ciocolata neagra si va spuneam atunci ca o puteti folosi la diverse torturi, prajituri, deserturi la pahar sau tarte. Daca un exemplu de reteta de tort in care am folosit aceasta crema, o aveti deja pe site (vezi aici), astazi o sa va spun cum puteti face cele mai rapide tarte cu crema de mascarpone si ciocolata.
Este vorba de niste tarte din aluat de foietaj, copt in prealabil si apoi umplute cu crema de mascarpone si ciocolata si decorate cu capsuni si frunzulite de menta. O combinatie super delicioasa, o reteta simpla si rapida care va scoate din incurcatura in orice moment. Iar nivelul de cunostinte pe care ar trebui sa il ai ca sa faci aceste tarte cu crema de mascarpone este unul de incepator. Si perfecte chiar si pentru lucru in echipa atunci cand ai un copil pe care vrei sa incepi sa il inveti sa gateasca.
Ca sa fac cojile pentru tarta m-am inspirat din tehnica folosita de Laura, in reteta ei de tarte cu crema de vanilie, capsuni si rubarba doar ca le-am facut rotunde si am folosit, ca sa le decupez, un pahar cu gura mai larga si unul cu diametru mai mic pentru interior. Tehnica e simpla si o gasiti explicata cu lux de amanunte in reteta Laurei, dand click pe link-ul de mai sus.
Reteta de tarte cu crema de mascarpone si ciocolata
- Ingrediente pentru reteta de tarte cu crema de mascarpone si ciocolata
400 grame de aluat de foietaj
250 grame de crema de mascarpone cu ciocolata
6 capsuni
frunzulite de menta
un ou pentru uns
- Mod de preparare pentru reteta de tarte cu crema de mascarpone si ciocolata
- Incepem prin a face crema de mascarpone si ciocolata a carei reteta o aveti aici. Dam crema la rece si ne apucam de facut cojile pentru tarte, din aluat de foietaj.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hartie de copt in tava de la cuptor.
- Desfacem aluatul de foietaj din punga si il intindem pe masa de lucru.
- Decupam cu ajutorul unui pahar (sau inel de metal) cu diametrul de 8 cm si apoi cu ajutorul celuilalt pahar (sau inel de metal) mai mic, de 6 cm, apasam in interiorul cercului decupat, fara insa a ajunge sa taiem discul.
- Procedam la fel pana cand terminam de decupat tot aluatul, punem discurile in tava si intepam in mijloc cu furculita din loc in loc, avand grija sa nu intepam si partea de pe marginea exterioara unde am trasat cercul.
- Batem oul foarte bine, si cu ajutorul unei pensule de bucatarie (mai subtiri) ungem usor cercul exterior, avand grija sa nu ungem si interiorul. In felul acesta. la final, dupa coacere, cercul exterior se va intari iar interiorul, fiind fragil il vom putea presa cu degetele si astfel vom crea un gol in care vom pune crema.
- Dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand observam ca incep sa se rumeneasca discurile de aluat ce constituie baza tartelor noastre si apoi scoatem tava, luam discurile si le transferam pe un gratar lasandu-le la racit.
- Dupa ce s-au racit (putem lasa si de pe o zi pe alta) sfaramam mijlocul asa cum am explicat mai sus, creand un gol in care, cu ajutorul un posh punem crema de mascarpone cu ciocolata neagra.
- Decoram cu jumatati de capsuni proaspete si frunzulite de menta dupa care servim cu mare pofta.
Pofta buna sa aveti!
vintila bianka says
arata divin , le-as manca pe toate acum :)
Claudia V says
Chiar te rog :p