Cartofi noi la cuptor cu turmeric si usturoi
Saptamana aceasta, fiind si Saptamana Mare din postul Pastelui mi-am propus sa va dau cateva retete simple, gustoase, de post si usor de facut, care nu necesita mult timp dar care sunt hranitoare. Am inceput luni, cu o salata de cartofi cu castraveti murati si o sa continui astazi cu cea de cartofi noi la cuptor cu turmeric si usturoi.
Desi cei mai buni, mai gustosi si mai sanatosi cartofi noi sunt cei produsi local si atunci cand le vine vremea, deci in nici un caz in luna aprilie, marile magazine ne propun deja cartofi noi, din pacate de provenienta externa. Greu de rezistat ispitei pana apar cei produsi la noi asa ca putem sa ne facem o pofta cumparand si pregatind o portie de cartofi noi la cuptor.
Mie imi plac mult cei care apar in piete in sezon si care sunt mici si rotunzi si care se pot pregati intregi la ceaun. O nebunie… Insa si acestia de acum, mai mari ce-i drept pot fi gustosi daca ii curatam si taiem cu cuburi de marime medie si ii pregatim la cuptor. Evident ca se pot taia si praji, ca si cei mici si rotunzi, in ceaun si in baie de ulei dar nu sunt asa sanatosi. Asa ca mai bine la cuptor. Si cum mi-a placut foarte mult varianta asta de cartofi noi la cuptor cu usturoi si turmeric va scriu si voua reteta azi, poate vreti sa o incercati.
- 1 kilogram de cartofi noi
- o capatana de usturoi
- o lingura de sare
- o lingurita rasa de turmeric
- un sfert de lingurita de piper macinat
- o lingurita de oregano
- 75 ml de ulei
- o lingura de marar tocat
Mod de preparare pentru reteta de cartofi noi la cuptor
- Spalam si curatam cartofii de coaja. Ii taiem cubulete de marime potrivita si apoi ii punem pe un prosop curat si ii stergem putin de apa.
- Aprindem cuptorul la 200 de grade si punem intr-o tava uleiul (daca nu vreti de post puteti pune untura).
- Curatam usturoiul si taiem cateii de usturoi in doua daca sunt prea mari sau ii putem las asi asa intregi.
- Punem cartofii noi, taiati, in tava, adaugam usturoiul, presaram peste tot turmericul, sarea, oregano si apoi cu ajutorul mainilor amestecam totul bine.
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasa și pe clopotel pentru notificari!
- Asezam cartofii asezonati pe toata suprafata tavii si ii dam la cuptor pentru 30 de minute dupa care scoatem tava din cuptor si,
- cu ajutorul unei palete ii intoarcem pe partea cealalta, bagam inapoi tava si ii mai lasam zece minute la cuptor sa se rumeneasca. Nota: timpul de coacere se mareste daca taiati cartofii in cuburi mai mari. Mie imi plac asa cubulete mici si unii din ei chiar ajung sa se sfarame la copt. Mi se par mai aromati.
- Cand sunt gata ii scoatem, presaram si putin marar tocat si ii savuram cu pofta. Nu va mai spun cat de gustosi si aromati sunt. Va las pe voi sa incercati ;)
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Si noua ne plac cartofii cu turmeric. Capata o culoare si o aroma grozava!