• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 11, 2022 · 2 Comments

Chiftele din fasole și ciuperci, de post

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 9     
9
Shares

Deseori, pe timpul posturilor de peste an, obișnuiesc să fac și diferite feluri de chifteluțe de post în fel și fel de combinații. Am făcut, de exemplu, chiar și niște chifteluțe de post cu vinete sau chifteluțe de post cu năut, cunoscute și sub numele de falafel.

În general, chifteluțele de post sau vegane sunt ceva mai fragile decât cele cu care deoarece compoziție este mai greu de ”legat” din cauză că nu au ou în lista ingredientelor. Și acestea din fasole și ciuperci au fost ceva mai dificil de lucrat cu ele la început.

chifteluțe de post cu fasole

Din dorința de a reduce pe cât posibil cantitatea de făină, o primă tură am încercat să le fac fără a le tăvăli prin făină. Din pacate nu s-au gătit cum trebuie așa că tăvălitul prin făină este necesar dacă vrei să obții niște chifteluțe legate, omogene. Hai să vedem cum se fac.

5.0 from 1 reviews
Chiftele din fasole și ciuperci, de post
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 500 grame de fasole boabe fiartă în prealabil
  • 500 grame de ciuperci Champignon
  • o ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de zeamă de la fiert fasolea
  • o legătură de pătrunjel tocat
  • 3 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de făină albă de grâu
  • sare, piper, după gust
  • făină albă de grâu pentru tăvălit chiftelele
  • ulei pentru prăjit
3.5.3251

Mod de preparare pentru chiftele din fasole și ciuperci

  • Curățăm și tăiem mărunt ceapa.
  • Punem într-o tigaie 2-3 linguri cu ulei. Când acesta este încins adăugăm ceapa și o jumătate de linguriță cu sare. Lăsăm ceapa la călit până când se înmoaie și devine translucidă. Dăm deoparte și lăsăm la răcit.
  • Curățăm ciupercile, le tăiem felii. Punem 2 linguri cu ilei într-o tigaie și, când s-a încins uleiul adăugăm ciupercile și puțină sare. Lăsăm să se călească până se înmoaie și se gătesc. NU este  nevoie să adăugăm apă pentru că vor lăsa ele suficientă apă cât să se gătească. După ce s-au gătit le lăsăm la răcit.
  • Punem într-un vas fasolea, ceapa, ciupercile, usturoiul curățat și tăiat. Pasăm bine până vom obține o pastă. Dacă e nevoie adăugăm 1-2 linguri de zeamă de la fiert fasolea sau apă.
  • După ce am obținut pasta de fasole și ciuperci adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, pesmetul și făina. Amestecăm totul bine și formăm chiftelele pe care le punem pe un platoul.
  • Încingem uleiul pentru prăjit într-o tigaie.
  • Luam fiecare chifteluță, o dăm prin făină și o punem la prăjit în uleiul încins.
  • Când sunt gata, pe măsură ce se prăjesc, le așezăm pe un platou în care am pus în prealabil un prosop de bucătărie din hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și le servim cu poftă alături de o salată.

chifteluțe de post cu fasole și ciuperci

Să ai poftă la chiftele din fasole și ciuperci, de post!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Ce materiale să alegem pentru mobilierul de bucătărie?
Pască cu cremă de brânză. Fină și FĂRĂ blat! »

Comments

  1. Eva Anca says

    April 12, 2022 at 8:09 pm

    Interesantă combinația de fasole și ciuperci. Mulțumesc pentru recomandare!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 14, 2022 at 9:11 am

      Cu drag!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

April 2022
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316