Mi-am adus aminte de retetea asta zilele trecute. Impropriu spus ca mi-am adus aminte de reteta ci mai mult de faptul ca in printre retetele italiene cu care am facut cunostinta pe timpul sederii mele in insorita Italie, se numara si una de chiftelute de vinete, cu parmezan bineinteles. Italienii au un adevarat cult al parmezanului si il pun in mai orice mancare. Drept e ca si da gust bun acesteia.
Ei nu gatesc de exemplu chiftelutele din carne asa cum o facem noi, cu usturoi si cu parmezan. Si sunt bune si asa. Poate chiar mai bune. La fel si chiftelutele de vinete cu parmezan, a carei reteta vreau sa o scriu astazi, cu siguranta s-ar putea face si in varianta cu usturoi insa ma gandesc ca mai bune sunt asa cu parmezan in ele. Este o reteta simpla si rapida daca nu punem la socoteala coptul vinetelor. Adica daca pornim de la ideea ca avem ramase in plus niste vinete pe care nu am vrut sa le mai transformam in atat de obisnuita salata de vinete si dorim sa facem altceva cu ele. Le transformam in chiftelute de vinete si parmezan. Simplu, rapid si gustos ;)
Reteta de chiftelute de vinete cu parmezan
- Ingrediente pentru reteta de chiftelute de vinete cu parmezan
600 grame de pulpa de vinete coapte (trei vinete crude de marime medie)
doua linguri cu varf de parmezan
sapte linguri de pesmet
un galbenus de ou
sare si piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de chiftelute de vinete cu parmezan
- Vinetele, coapte si scurse foarte, foarte bine, le tocam fin, ca atunci cand facem salatam de vinete.
- Adaugam doua linguri de parmezan, sare si piper dupa gust si un galbenus. Nu punem un ou intreg pentru ca vinetele deja sunt destul de umede si am creste umiditatea lor.
- Punem si sapte-opt linguri de pesmet, cat sa se intareasca aluatul si in functie de cat de mult am reusit sa scurgem vinetele.
- Odata ce am obtinut aluatul, formam cu ajutorul mainilor umezite putin, mici bile pe care le aplatizam usor si le punem intr-o tava in care am pus hartie de copt in prealabil.
- Dam tava la cuptor, la 190 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, dupa care scoatem tava, intoarcem chiftelutele pe partea celalata si mai lasam maxim zece minute pana se rumenesc si aici.
- Scotem din cuptor si le servim calde sau reci, cu un sos de rosii alaturi sau ca alt aperitiv.
Pofta buna sa aveti!
Au incercat reteta:
Incearca si tu reteta si trimite o poza pe adresa de aici ca sa contribui la galeria de poze primite de la cititori!
Iuliana says
Sigur-sigur o sa-mi placa reteta asta, ca mie imi place tot ce e cu vinete si tot ce e cu branza :)) Multumesc de idee :)
Claudia V says
Cu placere! :) Sper sa iti placa :)