• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 25, 2015 · 5 Comments

Chiftelute de vinete cu parmezan

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 9     
9
Shares

chiftelute de vinete

Mi-am adus aminte de retetea asta zilele trecute. Impropriu spus ca mi-am adus aminte de reteta ci mai mult de faptul ca in printre retetele italiene cu care am facut cunostinta pe timpul sederii mele in insorita Italie, se numara si una de chiftelute de vinete, cu parmezan bineinteles. Italienii au un adevarat cult al parmezanului si il pun in mai orice mancare. Drept e ca si da gust bun acesteia.

Ei nu gatesc de exemplu chiftelutele din carne asa cum o facem noi, cu usturoi si cu parmezan. Si sunt bune si asa. Poate chiar mai bune. La fel si chiftelutele de vinete cu parmezan, a carei reteta vreau sa o scriu astazi, cu siguranta s-ar putea face si in varianta cu usturoi insa ma gandesc ca mai bune sunt asa cu parmezan in ele. Este o reteta simpla si rapida daca nu punem la socoteala coptul vinetelor. Adica daca pornim de la ideea ca avem ramase in plus niste vinete pe care nu am vrut sa le mai transformam in atat de obisnuita salata de vinete si dorim sa facem altceva cu ele. Le transformam in chiftelute de vinete si parmezan. Simplu, rapid si gustos ;) 

Reteta de chiftelute de vinete cu parmezan

  • Ingrediente pentru reteta de chiftelute de vinete cu parmezan

600 grame de pulpa de vinete coapte (trei vinete crude de marime medie)
doua linguri cu varf de parmezan
sapte linguri de pesmet
un galbenus de ou
sare si piper dupa gust

  • Mod de preparare pentru reteta de chiftelute de vinete cu parmezan
  1. Vinetele, coapte si scurse foarte, foarte bine, le tocam fin, ca atunci cand facem salatam de vinete.
  2. Adaugam doua linguri de parmezan, sare si piper dupa gust si un galbenus. Nu punem un ou intreg pentru ca vinetele deja sunt destul de umede si am creste umiditatea lor.
  3. Punem si sapte-opt linguri de pesmet, cat sa se intareasca aluatul si in functie de cat de mult am reusit sa scurgem vinetele.
  4. Odata ce am obtinut aluatul, formam cu ajutorul mainilor umezite putin, mici bile pe care le aplatizam usor si le punem intr-o tava in care am pus hartie de copt in prealabil.
  5. Dam tava la cuptor, la 190 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, dupa care scoatem tava, intoarcem chiftelutele pe partea celalata si mai lasam maxim zece minute pana se rumenesc si aici.
  6. Scotem din cuptor si le servim calde sau reci, cu un sos de rosii alaturi sau ca alt aperitiv.

chiftelute de vinete 1

Pofta buna sa aveti!

Au incercat reteta:

chiftelute vinete Vali
chiftelute cu vinete anda

Incearca si tu reteta si trimite o poza pe adresa de aici ca sa contribui la galeria de poze primite de la cititori!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Piept de rata cu legume mexicane
Dulceata din fructe de soc »

Comments

  1. Iuliana says

    August 26, 2015 at 12:57 pm

    Sigur-sigur o sa-mi placa reteta asta, ca mie imi place tot ce e cu vinete si tot ce e cu branza :)) Multumesc de idee :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 26, 2015 at 12:58 pm

      Cu placere! :) Sper sa iti placa :)

      Reply

Trackbacks

  1. De ce să consumi vinete. 20+ rețete în care să le folosești - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2021 at 9:33 am

    […] Chiftelute de vinete cu parmezan […]

    Reply
  2. Chifteluțe din dovlecei și alte legume - Lecturi si Arome says:
    July 27, 2019 at 9:02 am

    […] Nu este prima rețetă de chifteluțe de pe blog pe care am testat-o. Așa cum nu este nici prima rețetă de chifteluțe din legume pe care am publicat-o. Mai găsiți pe site, de exemplu, și rețeta de chifteluțe cu brânză și dovlecei (vezi aici) sau de vinete și parmezan (vezi aici). […]

    Reply
  3. Carte de bucate - luna august 2015 - Lecturi si Arome says:
    August 31, 2015 at 6:56 am

    […] Chiftelute de vinete cu parmezan August 25, 2015 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

August 2015
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316