Recomandarea pentru meniul saptamanal pe care o fac in weekend-ul acesta a fost una dificil de facut. Tinand cont ca pentru crestinii ortodocsi, de luni incepe postul Sfintelor sarbatori de Pasti, pentru crestinii de religie catolica postul e deja trecut de jumatate si acum se indreapta cu pasi repezi catre sarbatoarea pascala, iar pentru o alta parte aceste traditii religioase nu conteaza atunci cand vine vorba de mancare, incerc astazi sa fac recomandarile cumva impartite, astfel incat fiecare sa gaseasca in meniul saptamanal o mica sursa de inspiratie.
Asa ca, voi recomanda pentru zilele de luni, miercuri si vineri cate o reteta de post, pentru marti una cu carne iar pentru joi una doar ovo-lacto-vegetariana. Pentru zilele din weekend, sambata/duminica voi merge tot pe ideea de desert festiv chiar daca nu este de post.
Meniul saptamanal – #2 martie
Luni
Ziua de luni o incepem in forta adica cu o reteta pe care daca o faceti si nu sunteti multi membri ai familiei, va va ajunge pentru mai multe zile ;) Ma refer la niste ardei umpluti de post cu ciuperci si mei
Ardei umpluti de post cu ciuperci si mei (click aici pentru reteta)
Marti
Pentru a doua zi a saptamanii am spus ca recomand ceva cu carne. Si m-am oprit la cea mai cautata reteta de pe blog, si anume la reteta de friptura de iepure facuta la cuptor cu vin. Am si varianta de friptura de iepure cu masline si sos de rosii insa o voi trece in recomandarile unui alt meniu saptamanal. Poate va vor fi utile pentru a le include in meniul de Pasti.
Friptura de iepure la cuptor cu vin (click aici pentru reteta)
Miercuri
Pentru miercuri m-am gandit la un aperitiv gustos si sanatos dar si rapid de facut. Sper ca va place avocado pentru ca este vorba de un pate de avocado cu nuci si usturoi.
Pate de avocado cu nuci si usturoi (click aici pentru reteta)
Joi
Daca tot a intrat mai devreme primavara in drepturi si piata e plina de verdeturi, recomandarea pentru ziua de joi ar fi o ciorba si mai exact aceasta simpla dar atat de buna reteta de ciorba de stevie cu leustean. Un deliciu, va asigur ;)
Ciorba de stevie cu leustean (click aici pentru reteta)
Vineri
Un curry picant, cu conopida si cartofi ar fi o alegere potrivita pentru ziua de vineri. Se gateste usor, este gustos si aromat si nu va ia mult sa il pregatiti cand veniti obositi de la munca.
Si daca tot vorbim de curry, nu uitati ca pana vinerea viitoare este in desfasurare pe blog un concurs care are doua premii dragute si aromate: doua seturi de condimente indiene cu care puteti gati aceasta reteta de curry pe care v-o recomand pentru ziua de vineri. Inscrierea si detaliile CONCURSULUI le gasiti AICI. Va astept cu drag sa va inscrieti.
Curry picant de conopida si cartofi (click aici pentru reteta)
Sambata/Duminica
Weekend fiind putem sa ne rasfatam cu un desert, as putea spune traditional: tort diplomat cu fructe. Tortul copilariei cum am mai putea sa il numim. Ca de obicei va recomand o reteta simpla si usor de facut pentru ca asa este aceasta reteta de tort pentru weekend :)
Tort diplomat cu fructe (click aici pentru reteta)
Voi ce alte sugestii aveti pentru a imbunatati acest meniu saptamanal? Sau imi puteti spune doar ce vreti sa gatiti voi bun saptamana viitoare. Facem un schimb de idei. Cine incepe? :)
Spor la gatit sa aveti!
Iulia S. says
Eu mananc pate-ul de avocado cu paine, lipii, biscuiti gen crackers (mai rar), dar si pe ardei sau castraveti, cum spune Claudia. La fel ca si salata de vinete, de altfel.
Merge si dimineata, si ca aperitiv la pranz sau ca o gustare…
Iuliana says
Chiar am nevoie de inspiratie pentru meniul de post. Pentru saptamana viitoare am notat ardeii umpluti cu mei si curry de conopida. Cu avocado nu prea sunt prietena, adica chiar deloc, asa ca ramane pe altadata :) Multumesc de inspiratie!
Claudia V says
Cu drag! :)
Incearca totusi si avocado ;)
Poate in combinatia de dulce … :p
Alina says
Este o idee foarte buna aceasta rubrica si va felicit!
Ma asteptam, totusi, sa gasesc un meniu complet, cel putin o combinatie de mancaruri pentru fiecare zi (gen un mic dejun complet sau un pranz care sa contina felul 1+2+desert sau cina din fel principal +garnitura si salata).
De exemplu, mie nu-mi vine in cap cu cu as putea manca pateul de avocado si nuci. O sugestie ar fi binevenita.
Mult succes in continuare!
Claudia V says
Multumesc pentru sugestie, Alina!
Din pacate acest meniu este doar orientativ.
Este greu sa impaci, cum spuneam si in introducere, gusturile sau obiceiurile alimentare ale unui mare numar de oameni care intra pe blog si care nu sunt doar din tara.
Asa ca am preferat varianta cu o singura reteta pe zi, incercat sa aduc in atentie, per total un aperitiv, un fel de baza, o ciorba/supa si un desert.
Pateul de avocado si nuci il poti manca la micul dejun sau la cina sau chiar la pranz, ca si aperitiv. Pe felii de paine obisnuita sau crocanta sau… de ce nu… felii mici de castravete verde :)