• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 14, 2016 · 10 Comments

Prajitura cu morcov (de post)

Prajituri· vegane (de post)

Spune si altora!
 132     
132
Shares

Prajitura de post cu morcov este o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut.
Cum se face prajitura cu morcov de post. Reteta de desert rapid de post.

Daca tot incepe astazi postul Pastelui m-am gandit sa incep si eu saptamana cu o reteta de post dar dulce, adica o prajitura. Reteta pentru aceasta prajitura cu morcov (de post) o cam tin in sertar de cateva luni bune.

Tot am zis ca o postez, si tot au venit alte retete mai ”urgente” asa ca am lasat-o pentru inceputul postului. Sa fie ca si cum as fi scos-o chiar acum din cuptor :)

prajitura de post cu morcov

Este o prajitura simpla si usor de facut si sunt sigura ca o sa va placa. Varianta care o voi scrie eu imediat este de fapt pentru o portie mica de prajitura. Noi o facem de obicei la jumatate din cantitate pentru ca suntem mai putini membri ai familiei si incercam sa nu abuzam de deserturi. Daca doriti sa aveti mai multa prajitura in final va dublati cantitatile trecute la ingrediente.

Prajitura cu morcov (de post)
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
40 mins
Total time
50 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 200 grame de morcov ras pe razatoarea mica
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa carbogazoasa
  • un plic de praf de copt
  • 0 lingurita de scortisoara macinata
  • 150 grame de faina de grau
  • 100 grame de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra sau ciocolata neagra pentru ornat
3.5.3251

prajitura cu morcov

Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu morcov (de post)

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de 18/27 cm punand in aceasta hartie de copt.
  • Amestecam intr-un castron morcovul ras cu uleiul, zaharul si apa. Omogenizam.
  • Cernem faina impreuna cu praful de copt, sarea si scortisoara si le adaugam peste compozitia de morcov.
  • Amestecam bine pana la completa  omogenizare si apoi compozitia obtinuta o punem in tava

Vezi mai jos si retea video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube! Click si pe clopotel!

  • Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (in functie de cum coace cuptorul fiecaruia), facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit.
  • Cand s-a racit o taiem in bucati de dimensiunea dorita si turnam peste ele ciocolata neagra topita in prealabil pe baie de aburi.

prajitura de post cu morcov

Pofta buna sa aveti!

Alte prajituri de post:

Negresa vegana cu ciocolata, nuci si ceai de portocale (click aici pentru reteta)

negresa vegana

Prajitura de post cu nuca si gem (click aici pentru reteta)

prajitura de post cu nuca si gem_2

Cornulete fragede cu nuca (click aici pentru reteta)

cornulete fragede

Spor la pregatit prajitura cu morcov !


Spune si altora!
 132     
132
Shares
 
132
Shares
 132    
« Meniul saptamanal – #2 martie
Falafel – chiftelute de naut (de post) »

Comments

  1. Marcu says

    December 13, 2019 at 9:52 am

    Buna, pot folosi apa plata in loc de apa carbogazoasa?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 13, 2019 at 12:21 pm

      Se poate folosi dar… cea carbogazoasa o face mai pufoasa. Din acest motiv se foloseste aceasta. Incercati si cu apa plata sa vedeti cum iese. De la praful de copt tot mai creste putin.

      Reply
  2. Adelina says

    August 13, 2017 at 12:01 am

    Arata foarte interesant. Am dublat porțiile și mi-a ieșit foarte uleioasă. Mmm… Data viitoare încerc cu mai puțin ulei. :)

    Reply
  3. Iuliana says

    March 15, 2016 at 11:24 am

    Grozava combinatia de morcov cu ciocolata! Arata super-apetisant. Cred ca o fac si eu in week-end :)

    Reply
    • Claudia V says

      March 15, 2016 at 11:28 am

      Super! Astept impresii :)

      Reply

Trackbacks

  1. Prajitură cu morcovi și nuci. Carot cake. - Lecturi si Arome says:
    March 27, 2020 at 8:03 pm

    […] găsiți alte 3 rețete de prăjitură cu morcovi. Una este o prăjitură de post și o găsiți AICI iar cealaltă rețetă este un tort cu morcov și o găsiți AICI. Și încă o rețetă de […]

    Reply
  2. Negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata - Lecturi si Arome says:
    March 6, 2020 at 4:11 pm

    […] Prajitura cu morcov (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Chec de post cu cafea și nucă - Lecturi si Arome says:
    November 26, 2019 at 9:02 pm

    […] nu un chec ci o prăjitură de post, îți recomand negresa de post cu nucă și gem precum și prăjitura de post cu morcov. Ai ambele rețete pe site precum și varianta lor video pe canalul de Youtube (click aici). Chec […]

    Reply
  4. 10 deserturi de post delicioase si usor de facut - Lecturi si Arome says:
    November 15, 2017 at 7:18 pm

    […] Prajitura cu morcov – vezi aici reteta […]

    Reply
  5. Prajitura de post cu nuca si gem - Lecturi si Arome says:
    November 9, 2016 at 9:36 am

    […] Prajitura cu morcov (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

March 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316