• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 21, 2014 · 47 Comments

Friptura de iepure la cuptor cu vin

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 353     
353
Shares

Friptura de iepure la cuptor cu vin

Se spune despre carnea de iepure ca este printre cele mai sanatoase, daca nu chiar cea mai sanatoasa carne. Este o carne slaba, bogata in vitamine din grupul B, nu are colesterol si este saraca in sodiu.

Contine si multe minerale cum ar fi seleniu, potasiu, fier, calciu si este indicata in regimurile alimentare ale persoanelor care sufera de boli de inima, a celor care au varste inaintate, a copiilor si femeilor insarcinate.friptura de iepure la cuptor cu vin

Se gateste la temperatura scazuta avand grija sa nu se usuce dat fiind faptul ca este o carne slaba. Se poate pregati fie tinuta in prealabil in bait (marinata) fie direct, partile care necesita un timp mai indelungat de preparare fiind pulpele.

Te invit sa te inscrii si in comunitatea ”Lecturi si Arome” din grupul de Facebook,
locul in care discutam despre retete, tips&trics si alte sfaturi utile in bucatarie!
– apasa AICI sau click pe poza pentru inscriere –

grup Facebook

Exista multe moduri de a prepara carnea de iepure dar eu am ales acum o reteta simpla si usor de facut, care necesita un timp de pregatire foarte mic. Mai mult dureaza asteptarea pana cand se marineaza carnea si timpul cat sta la cuptor decat cel alocat pregatirii propriu-zise a acesteia.

Friptura de iepure la cuptor cu vin
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
1 hour
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • un iepure de aproximativ 1,5 kilograme
  • 250 de grame de vin alb
  • o ceapa alba medie
  • trei-patru catei de usturoi
  • cateva frunze de dafin
  • rozmarin
  • sare, piper
  • doua linguri de ulei de masline
  • o lingura de otet
  • 100 de grame de kaiser
3.5.3251
Mod de preparare friptura de iepure la cuptor cu vin
  • Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine
  • Facem din vin, otet, uleiul de masline, ceapa taiata felii, cateii de usturoi taiati bucati, sare, piper, rozmarin, foile de dafin o marinada
  • Punem carnea de iepure intr-o punga impreuna cu marinada, o sigilam bine si o lasam la frigider minim doua ore ca sa se fragezesca, agitand din cand in cand punga pentru ajunge marinada pe toate bucatile de carne.
  • Punem intr-o tava carnea de iepure impreuna cu zeama in care a stat la marinat si peste bucatile de carne punem feliutele de kaiser.

Vezi mai jos cum se face si o friptura de miel
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 180 de grade.
  • Peste jumatate de ora scoatem folia de aluminiu, intoarcem bucatile de carne si pe partea cealalta si o lasam in continuare sa se rumeneasca.
  • Dupa o ora verificam cu o furculita carnea de la pulpele de iepure (partea care se face mai greu) si daca aceasta intra cu usurinta in ea putem sa scoatem friptura din cuptor. Daca nu, o mai lasam inca un sfert de ora avand grija sa nu scada prea tare zeama si sa se usuce carnea.
  • Cand si pulpele sunt facute putem scoate friptura din cuptor si sa o servim cu pofta

friptura de iepure la cuptor cu vin

Pofta buna sa aveti!

Alte retete cu carne de iepure:

Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline (click aici pentru reteta)

iepure la cuptor

Iepure la cuptor in bere cu garnitura de cartofi (click aici pentru reteta)

friptura de iepure in bere

Daca iti plac retetele video nu ezita sa te abonezi si tu
la canalul de Youtube al blogului – click AICI


Spune si altora!
 353     
353
Shares
 
353
Shares
 353    
« O carte deschisa – Cartea de Bucate Aromate
Castigatorul concursului dulce de toamna »

Comments

  1. Dragos says

    October 29, 2018 at 1:48 pm

    Foarte proasta ideea de a amesteca o carne roz, slaba in grasimi cum este iepurele cu kaiser, care este gras. Nu mai faceti asa ceva. Se poate obtine gust, miros si tot ce trebuie si fara a strica o carne pura.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 30, 2018 at 8:01 am

      Tocmai pentru ca iepurele are o carne slaba mi-am permis sa il combin cu putin kaiser. Va asigur ca nu a fost asa de gras precum ar putea parea. Cantitatea de kaiser este foarte mica.

      Reply
  2. Dogaru Adrian says

    May 19, 2018 at 5:40 pm

    Si otetul unde si cand il pui? Retete scrise dupa ureche!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 21, 2018 at 7:38 am

      In marinata, evident? Nu se vede?

      Reply
  3. Marcela says

    May 20, 2017 at 9:03 am

    Ce fac cu maruntaiele si cu capul?

    Reply
    • Claudia V says

      May 20, 2017 at 9:34 am

      Cred ca poti face o ciorba. Eu nu am avut cap si maruntaie. Asa l-am cumparat.

      Reply
      • Mirela says

        November 1, 2017 at 10:26 pm

        o lamurire: ora de la punctul 7 include jumatatea de ora de la punctul 6 sau nu (adica sta in total la cuptor o ora ssu o ora jumate)? mutumesc

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          November 2, 2017 at 9:07 am

          Da dar depinde si de carnea de iepure. Verificati sa fie gatita. Se poate ca iepurele sa fie mai batran sau stiu eu, poate e carne de iepure crescut la curte. Plus ca nu toate bucatile se gatesc la fel. Verificati pulpele!
          Dar ca medie o ora si jumatate. Ideea e ca dupa jumatate de ora sa scoateti folia ca sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul.

          Reply
          • Liviu says

            January 21, 2023 at 4:40 pm

            Folosirea rozmarinului, care are un gust mentolat-amarui nu e indicata dacă s-a,folosit cimbru. De obicei rozmarinul se folosește la peste. Sanatate.

          • Claudia Vasilache says

            January 23, 2023 at 12:13 pm

            multumim pentru sfaturi :)

  4. Daniel says

    February 8, 2017 at 3:08 pm

    O am in frigider la marinat! 2 kile de iepure si un litru de vin asa sa se imbibe bine :) Sper sa imi iasa bine ca ma bate nevasta la cap de un an sa-i fac iepure la cuptor :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 8, 2017 at 4:23 pm

      Daniel, sper sa nu te bata nevasta dupa ce o faci :)))) Nimeni din cei ce au incercat reteta nu s-a plans inca :)

      Reply
      • Daniel says

        February 28, 2017 at 7:57 pm

        UPDATE – A iesit super data trecuta. In seara asta o refac. O am deja in cuptor. Nevasta e incantata :)

        Reply
        • Claudia V says

          February 28, 2017 at 8:10 pm

          :) Multumesc pentru feedback! Ma bucur ca nevasta e incantata :))) Sa va fie de bine!

          Reply
  5. Diana says

    January 26, 2017 at 10:49 am

    Doamne-ajuta!
    A iesit foarte buna friptura chiar daca am folosit pt. marinare vin rosu, un vin facut de noi in casa.
    Ca observatie: sosul n-a iesit rosu, insa carnea a fost putin mai rosie, dar altfel, moale, gustoasa, f. buna.
    Bineanteles, am respectat in rest reteta dumneavoastra!
    Multe bucurii si sanatate sa va dea Dumnezeu!

    Reply
    • Claudia V says

      January 26, 2017 at 10:50 am

      Vai ce ma bucur ca ti-a iesit chiar si asa! Si mai ales ca v-a placut friptura.
      Multumesc mult ca ai revenit cu un comentariu ca sa stim ca e bine si cu vin rosu.
      Toate cele bune si voua si… sa va fie de bine! :)

      Reply
  6. Diana says

    January 21, 2017 at 8:13 am

    Multumesc mult!
    Sanatate, bucurii, spor si ajutor de la Dumnezeu sa aveti!

    Reply
    • Claudia V says

      January 21, 2017 at 8:15 am

      Cu mare placere. La fel si tie, Diana!
      Spor la gatit si daca merge si asa cu vin rosu, te rog sa revii cu un alt comentariu sa ne spui si noua. Poate mai sunt persoane care vor avea nevoie de aceasta informatie. :)
      Weekend placut!

      Reply
  7. Diana says

    January 20, 2017 at 4:57 pm

    Vinul rosu nu merge pentru marinare?

    Reply
    • Claudia V says

      January 20, 2017 at 5:50 pm

      Nu am incercat dar cred ca ar merge. Cel putin la alte tipuri de carne am folosit. La cea de miel de ex. Ai putea incerca, de ce nu? :)

      Reply
  8. Antoaneta says

    November 9, 2016 at 11:01 am

    Nu puteam eu sa vad reteta asta in vara cand am primit un iepure de tara?!?
    Of…..macar am descoperit-o acum!

    Reply
    • Claudia V says

      November 9, 2016 at 11:17 am

      Pai…treci mai des pe la mine sau aboneaza-te la newsletter ca sa fi la curent cu retetele ;)
      Mai am inca doua retete cu iepure: in sos de rosii si cu bere…yammy ;)

      Reply
  9. Dana Lalici says

    April 13, 2016 at 8:06 pm

    Gata, am decis: cea cu rosii e castigatoare. Pare mai suculenta.

    Reply
    • Claudia V says

      April 13, 2016 at 8:23 pm

      Cu rosii sa fie, deci ;)
      Astept impresii de dupa. Sper sa fie pe gustul vostru :)

      Reply
  10. Florin says

    February 29, 2016 at 1:12 pm

    ms pt.reteta Claudia V.dupa ce termin de gatit o sa revin si cu siguranta o sa iasa bun!:)

    Reply
    • Claudia V says

      February 29, 2016 at 5:14 pm

      Cu placere, Florin! Astept, deci impresii :)

      Reply
  11. IOAN says

    November 11, 2015 at 1:28 pm

    DUPA CATE STIU CARNEA DE MIEL ARE UN MIROS GREU CUM SE SCOATE ACEST MIROS INAINTE DE GATIREDE GATIRE

    Reply
    • Claudia V says

      November 11, 2015 at 4:07 pm

      Carnea de oaie are un miros mai greu, cum zici tu.
      Din cate stiu eu, iese acest miros prin marinarea ei in apa cu otet.
      La miel nu e cazul pentru ca e o carne frageda si fara un miros pronuntat, ca la oaia matura.

      Reply
  12. alina says

    October 12, 2015 at 9:20 am

    credeti ca e vre-o problema daca il las la marinat mai mult de 2 ore? Gen peste noapte?:)

    Reply
    • Claudia V says

      October 12, 2015 at 9:31 am

      Cred ca nu. Se va fragezi mai bine. Poate doar sa fii putin atenta la timpul de gatire care se va micsora :)

      Reply
  13. ioana siclovan says

    March 14, 2015 at 1:37 pm

    Este foarte buna reteta ,eu am pus si putin cimbru si ardei rosu .Succes an continuare

    Reply
    • Claudia V says

      March 14, 2015 at 3:09 pm

      Multumesc mult pentru aprecieri, Ioana!
      Ma bucur ca ti-a placut. Condimentele intr-adevar se pot pune pe gustul fiecaruia. Nu poate iesi decat si mai gustoasa in felul asta ;)

      Reply
  14. Tibi says

    February 23, 2015 at 6:22 pm

    NU am gatit-o dar este buna reteta pentru tema la engleza! Si cred ca este de 10 ori mai buna gatita!

    Reply
  15. Oly says

    February 10, 2015 at 9:23 am

    Acu’ ma duc s-o gatesc! Multumesc pt reteta! Sunt convinsa ca va iesi delicioasa!

    Reply
    • Claudia V says

      February 10, 2015 at 10:31 am

      :) Mie mi-a placut foarte mult asa ca am incercat si cu rosii la cuptor :)
      Poate revii si cu impresii dupa ce o termini de gatit. Si daca faci si o poza ar fi perfect. O pun la rubrica “Retete testate de voi” ;)

      Reply
  16. Iuliana says

    October 21, 2014 at 1:51 pm

    N-am mai mancat iepure de cand eram mica. O sa urmaresc si eu la Lidl si cand gasesc, ma voi intoarce la reteta ta. Arata super!

    Reply
    • Claudia V says

      October 21, 2014 at 3:53 pm

      Ma bucur ca iti place. Te astept ;)

      Reply
  17. Food and Beyond says

    October 21, 2014 at 6:37 am

    Cred că a ieșit gustoasă tare.

    Reply
    • Claudia V says

      October 21, 2014 at 6:47 am

      Ooooo, daaa! :) Pacat ca s-a terminat :)))
      Abia astept sa mai aduca iar la LIDL ca sa mai fac :)

      Reply

Trackbacks

  1. Carte de bucate - luna decembrie 2015 si un bilant - Lecturi si Arome says:
    January 12, 2021 at 10:47 am

    […] primele trei retete in top anul acesta au fost: friptura de iepure la cuptor cu vin, reteta de gogosari in otet fara fierbere si fara conservanti si cea mai simpla prajitura din foi […]

    Reply
  2. Conopida la otet pentru iarna (fara conservant) - Lecturi si Arome says:
    September 9, 2019 at 3:01 pm

    […] se mureze pana la Craciun cand o vom folosi ca si garnitura pentru o friptura delicioasa, de porc, de iepure, de pui, de ce dorim noi. 5.0 from 1 reviews Conopida in otet pentru iarna   Save […]

    Reply
  3. Conopida la otet pentru iarna (fara conservant) - Lecturi si Arome says:
    September 27, 2016 at 8:59 am

    […] se mureze pana la Craciun cand o vom folosi ca si garnitura pentru o friptura delicioasa, de porc, de iepure, de pui, de ce dorim noi. Conopida in otet pentru iarna   Save Print Prep time 30 […]

    Reply
  4. Friptura de iepure la cuptor in bere says:
    March 17, 2016 at 7:05 am

    […] gustoasa si sanatoasa, fie cum e cea de astazi, friptura de iepure la cuptor in bere, fie la cuptor cu vin, fie cu sos de rosii si masline. Atat am experimentat pana acum ca si retete asa ca orice […]

    Reply
  5. Meniul saptamanal - #2 martie - Lecturi si Arome says:
    March 12, 2016 at 9:18 am

    […] Friptura de iepure la cuptor cu vin (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  6. Carte de bucate - luna decembrie 2015 si un bilant - Lecturi si Arome says:
    January 5, 2016 at 8:30 am

    […] Friptura de iepure la cuptor cu vin (125,805 views) […]

    Reply
  7. Interview With Claudia Vasilache, Food Blogger - Today Elite says:
    December 6, 2015 at 10:47 am

    […] Vasilache: Rabbit steak in the oven with wine, Peppers in vinegar without boiling and no preservatives, The simplest cake made out of pie […]

    Reply
  8. Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline - Lecturi si Arome says:
    February 2, 2015 at 5:53 am

    […] succesul pe care l-a avut in casa friptura de iepure la cuptor in vin am zis ca merita sa incerc si o alta varianta a acesteia, de data asta facuta cu sos de rosii si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316