• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 22, 2016 · 3 Comments

Drob cu ficat de pui

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
  •  
  • 90
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    90
    Shares

De obicei, cand spui ”drob” te duci cu gandul, fara sa vrei la drobul pe care il faci de Pasti, din carne de miel specific acestei perioade a anului. Insa un drob cu ficat de pui si carne de porc poti face oricand si e o alternativa la reteta de pate din ficat de pui. Sau la o altfel de reteta de rulada din carne tocata. Ceva mai ”fina”.

Se poate face asa, simplu cum l-am facut eu sau puteti sa mai adaugati si cateva oua intregi fierte tare in prealabil. Le puteti in mijlocul acestui drob cu ficat de pui care se face usor si relativ rapid. O reteta simpla pentru care nu aveti nevoie de mari cunostinte in ale bucataritului pentru a o face. drob cu ficat de pui

Iar de aveti copii acestia vor fi cu siguranta incantati sa manance o feliuta de drob cu ficat de pui. Daca al meu cavaler a mancat si a spus ca e bun inseamna ca a trecut cu brio testul si o voi mai face si in viitor.

Reteta de drob cu ficat de pui

  • Ingrediente pentru reteta de drob cu ficat de pui

500 grame de ficat de pui
500 grame de carne de posrc (pulpa de porc)
300 grame de ceapa alba
100 ml ulei de floarea soarelui
4 oua
o lingura de marar tocat fin
2 foi de dafin
10 boabe de piper
o lingurita de sare (sau dupa gust)
o lingura de pesmet

  • Mod de preparare pentru reteta de drob cu ficat de pui
  1. Punem uleiul intr-o tigaie si il incingem.
  2. Adaugam ceapa si lasam un minut sa se gateasca dupa care adaugam apa cat sa o cuprinda si mai lasam cinci minute sa scada la foc mediu.
  3. Adaugam ficatul spalat bine de sange si carnea de porc taiata cubulete. Lasam sa se gateasca cat sa isi schimbe culoarea, intorcand de pe o parte pe alta, dupa care adaugam apa cat sa depaseasca de doua degete.
  4. Punem foile de dafin, piperul boabe, o lingurita de sare, acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade apa dupa care oprim focul si lasam sa se raceasca.
  5. Scoatem foile de dafin si le dam deoparte.
  6. Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de chec cu dimensiunile de punand hartie de copt in ea.
  7. Dam carnea si ficatul prin masina de tocat carne.
  8. Amestecam carnea cu ouale batute in prealabil, adaugam mararul si pesmetul, eventual sare daca mai este nevoie.
  9. Punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (in functie si de cum coace cuptorul) si cand vedem ca incepe sa se rumeneasca pe margini o scoatem si o lasam la racit.
  10. Servim acest gustos drob cu ficat de pui, ca si aperitiv, alaturi de o salata.

drob cu ficat de pui si porc

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de drob/rulada:

Drob de miel in prapure (click aici pentru reteta)

drob de miel in prapure

Drob de miel in foaie de placinta (click aici pentru reteta)

drob de miel

Aperitiv cu carne tocata si oua de prepelita (click aici pentru reteta)

aperitiv cu carne tocata


Spune si altora!
  •  
  • 90
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    90
    Shares
  •  
    90
    Shares
  •  
  • 90
  •  
  •  
  •  
  •  
« Cheesecake cu unt de arahide
Mancare de urzici (de post) »

Comments

  1. Iuliana says

    March 22, 2016 at 10:55 am

    Si noi facem des drob din ficatei de pui, dar fara sa punem carne de porc. Ii pun in schimb ciuperci, sau ardei rosu tocat cubulete ca sa se vada frumos :)

    Reply
    • Claudia V says

      March 22, 2016 at 12:16 pm

      Am sa incerc si eu varianta ta cu ficat si ciuperci. Cred ca e buna.
      Eu am facut asa pentru ca de fapt rulada asta am vazut-o/gustat-o cand am fost in vizita la o vecina batranica.
      Asa o face ea de cand se stie.
      Evident ca am cerut si reteta ca nu puteam pleca cu mana goala :)))

      Reply

Trackbacks

  1. Rețete tradiționale de Paști și câteva alternative la acestea - Lecturi si Arome says:
    March 26, 2018 at 4:26 pm

    […] Mai modernă este varianta gătirii lui în foi de plăcintă (vezi aici cum se face). Iar pentru cei care nu consumă, din diferite motive carne de miel, se mai poate face și din ficat de pui (vezi aici rețeta). […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

March 2016
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Feb   Apr »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316