• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 18, 2014 · 5 Comments

Drob de miel in foi de placinta

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 4     
4
Shares

drob de miel

In reteta traditionala de drob de miel toata compozitia se inveleste in prapure, acea membrana semi-transparenta cu vinisoare de grasime, care se scoate din miel odata cu organele interne. Cum de multe ori gasim la magazin de cumparat organe de miel dar nu si prapure o idee ar fi sa facem drob de miel in foi de placinta, de exemplu. 

 Reteta de drob de miel in foi de placinta

  • Ingrediente drob de miel in foi de placinta:

o jumatate de pachet de foi de placintadrob de miel
un kilogram organe de miel
doua cepe verzi
doua,trei fire de usturoi verde
o mana de patrunjel
foi de dafin
piper boabe
piper,sare, ghimbir
doua oua
100 grame pesmet
ulei/untura

  • Mod de preparare drob de miel in foi de placinta:
  1. Spalati bine organele de miel in apa rece si apoi taiati-le bucati mai mici.
  2. Puneti la fiert organele de miel si adaugati cateva frunze de dafin si boabe de piper.
  3. Dupa ce carnea e fiarta o scoateti din apa, o lasati sa se raceasca si apoi o tocati marunt folosind masina de tocat carne sau robotul.
  4. In pasta rezultata adaugati ceapa verde, ustoriul verde si patrunjelul tocate marunt.
  5. Bateti bine ouale si adaugati-le in compozitie.
  6. Puneti si pesmetul si amestecati totul bine ca sa se omogenizeze pasta rezultata.
  7. Adaugati sare, piper si praf de ghimbir dupa gust.
  8. Ungeti o tava cu putina grasime(ulei/untura) si adaugati trei, patru foi de placinta pe fundul acesteia.
  9. Impartiti cantitatea de pasta de carne in doua.
  10. O parte o intindeti peste foile din tava apoi asezati alte patru foi (unse in prealabil cu ulei) peste ea dupa care puneti si restul de pasta si inca un strat de foi de placinta, la fel, unse cu ulei.
  11. Taiati cu un cutit ascutit placinta pe lungime si apoi pe latime formand niste patrate.
  12. Dati tava la cuptor la 190 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Supa crema de fenicul
Cum vopsim ouale rosii in mod natural »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    April 18, 2014 at 11:58 am

    Buna idea de a-l face in foi de placinta, arata delicios! Paste fericit iti doresc draga Claudia!

    Reply
    • Claudia V says

      April 18, 2014 at 2:10 pm

      Multumesc, Paula!
      Paste fericit si voua! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Coaste de miel la cuptor - Lecturi si Arome says:
    April 24, 2016 at 7:27 am

    […] coastele de miel au mai putina carne pe ele am preferat sa folosesc aceeasi metoda de marinare a carnii pe care am […]

    Reply
  2. Drob de miel in prapure - Lecturi si Arome says:
    March 26, 2016 at 9:55 am

    […] Incep deci cu reteta de drob de miel in prapure pe care o voi scrie astazi. E o reteta simpla si usor de facut iar daca vreti ceva mai modern sau nu aveti prapure puteti sa faceti varianta de drob de miel in foi de placinta. […]

    Reply
  3. Drob cu ficat de pui - Lecturi si Arome says:
    March 22, 2016 at 7:04 am

    […] Drob de miel in foaie de placinta (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316