• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 23, 2018 · 19 Comments

Drob de post cu ciuperci și orez

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 4K     
4K
Shares

Drob de post cu ciuperci și orez

Poate dacă vă spun că rețeta asta de drob de post cu ciuperci și orez am testat-o de 3 ori, în diferite variante până să ajung la ceea ce vedeți astăzi, nu o sa mă credeți. Nu am fost mulțumită de primele 2 variante așa că m-am ambiționat și am mai testat una. Am zis ca e ultima. Și culmea e că a ieșit și foarte bine de data asta.

Așa că azi, pe blog, veți putea citi rețeta de drob de post cu ciuperci și orez de care sunt foarte încântată. Altfel nici nu aș fi publicat-o. Este o rețetă foarte ușor de făcut și nu ia prea mult timp de stat în bucătărie. Doar cât pregătiți ”aluatul” pentru drob. Apoi restul de treabă o va face cuptorul.drob de post cu ciuperci și orez

În afară de faptul că acest drob de post cu ciuperci și orez este perfect pentru o masă festivă din posturile de peste an sau pentru cei cu un regim vegan de viață, este, de ce nu, și o alternativă la drobul tradițional din măruntaie de miel pentru cei ce nu-l pot include, conform tradiției în meniul de Paști.

Este varianta mult mai digerabilă, fiind făcut din legume, a acestuia sau chiar a celui din ficat de pui. Acum aveți deci mai multe alternative așa încât puteți alege dintre rețetele de drob de pe blog cea care vă place cel mai mult sau care e pe gustul vostru sau … pentru sănătatea voastră.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

4.0 from 2 reviews
Drob de post cu ciuperci și orez
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour 15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kg de ciuperci
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 50 ml de ulei
  • 100 grame de pesmet
  • 2 lingurițe de faina de in
  • 200 grame de orez
  • 400 ml de apă
  • sare, piper, cimbru după gust
  • un vârf de cuțit de turmeric
  • pătrunjel și mărar - câte o legătură
  • 4 căței de usturoi
3.5.3229

Mod de preparare pentru drob de post cu ciuperci și orez

  • Curățăm și tocăm mărunt ciupercile.
  • Spălăm și curățăm celelalte legume. Tocăm ceapa și dăm morcovul pe răzătoarea mare.
  • Într-o oală punem orezul și apa, adăugăm și puțină sare și lăsăm la fiert până când scade apa și orezul se gătește. Lăsăm la răcit.
  • Incingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei, adăugăm ciupercile și le lăcăm să se gătească până scade zeama lăsată de ele. Dăm deoparte și lăsăm la răcit.
  • Adăugăm și restul de ulei în tigaie și când este încins pune ceapa, o lăsăm să se gătească un minut după care adăugăm morcovul și îl gătim și pe acesta puțin. Când sunt gata le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.

drob vegan cu ciuperci

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă dreptunghiulară ca cele pentru chec/cozonac. Punem în ea hârtie de copt.
  • Într-un vas încăpător punem ciupercile gătite, amestecul de morcov și ceapă precum și celelalte ingrediente. Amestecăm bine compoziția.
  • Punem compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute.
  • Când este gata scoatem tava din cuptor și lăsăm la răcit câteva minute cât să putem scoate drobul din tavă și să îl mutăm pe un grătar ca să se răcească în continuare.

Notă: e de preferat să îl tăiați după ce se răcește ca să se poată felia mai bine.drob cu ciuperci și orez

Poftă bună la drob de post cu ciuperci și orez!


Spune si altora!
 4K     
4K
Shares
 
4K
Shares
 4K    
« Smoothie cu morcov, măr și țelină făcut cu blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality
Brioșe cu fulgi de ciocolată neagră »

Comments

  1. DODO says

    April 10, 2020 at 5:34 pm

    reteta nu este pt paste ci pt post De paste totul de miel !

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 10, 2020 at 6:01 pm

      Poate asta e valabil pentru dumneavoastra! Insa nu toata lumea consuma carne de miel de Pasti! Sunt persoane care au un stil de viata vegan si nu consuma carne deloc sau sunt altii care nu consuma miel din diferite considerente! Deci, da, si aceasta poate si o reteta pentru Pasti!

      Reply
  2. Carmen says

    March 11, 2020 at 10:40 am

    Incercati cu banană! E lipicioasa și eu o folosesc f. mult în aluatul de cupcakes. E un “ou” mai ieftin decât orice alta faina de bla bla

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 11, 2020 at 1:18 pm

      Banana la drobul de ciuperci? Adica in preparat sarat?

      Reply
  3. Ana Maria says

    March 10, 2019 at 5:06 pm

    Bună ziua! Făina de in se poate înlocui cu făină de grâu?! Mulțumesc

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 10, 2019 at 7:19 pm

      Ana Maria, sincera sa fiu nu stiu. Faina de in are rolul de a inlocui oul. Este inlocuitor de ou in preparatele vegane. E posibil sa iasa si cufaina de grau dar poate ca trebuie pus mai mult si sigur nu o sa aiba acelasi gust.

      Reply
    • Vio Vio says

      April 11, 2020 at 1:34 pm

      Faina de în se poate înlocui cu altceva?

      Reply
      • Claudia Vasilache says

        April 11, 2020 at 9:02 pm

        Faina de in este inlocuitor de ou in retetele de post. Aceasta leaga compozitia. Ati putea incerca sa folosit faina de grau, pesmet, faina de naut sau orice altceva stiti ca ar putea lega aluatul.

        Reply
  4. Geta says

    March 25, 2018 at 10:03 pm

    Faina de in poate fi înlocuita cu faina de naut ??

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 26, 2018 at 7:37 am

      Buna, Geta!
      Nu am incercat dar cred ca da. Stiu de la alta reteta ca faina de naut leaga compozitie la fel ca si cea de in. Deci incearca asa. Si char as avea rugamintea la tine sa revii cu un comentarii dupa ce faci ca sa ne spui si noua daca a iesit ok.
      Multumesc!

      Reply
  5. Cristina Dragomir says

    March 23, 2018 at 8:53 pm

    Hai, bre, zi si tu chec cu ciuperci, dar nu drob. :D Nu are nici ceapa verde, nici usturoi verde, nici carne. Daca aude al meu ca asta e drob, se sinucide. Sper ca, daca venim la tine de Paste, nu ne dai drob cu orez sa plecam acasa morti de foame.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 24, 2018 at 9:41 am

      Hai mai ca poate fi si un altfel de drob…
      Chec in nici un caz nu e pentru ca nu are oua :))))))))))))))
      Conceptul blogului este acela de a oferi alternative asa incat fiecare sa gaseasca ceva pe gustul lui… cat de cat ;)
      Eu de Pasti prefer drobul de miel ;) Si sper sa il am si anul asta pe masa asa ca va astept cu drag sa il impartim :p

      Reply
    • unblogcolorat says

      October 23, 2018 at 9:19 am

      :))))) ca tare esti, Cristina

      Reply

Trackbacks

  1. Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2022 at 1:03 pm

    […] Drob de post cu ciuperci și orez […]

    Reply
  2. Drob de post cu legume și orez. Rețete simple – Xsmart News says:
    April 10, 2021 at 7:05 am

    […] drobul de post cu ciuperci și orez este gata, se lasă la răcit. Apoi, de preferat ar fi să fie lăsat la frigider câteva ore pentru […]

    Reply
  3. Drob de post cu legume și orez. Rețete simple | Rețete | Viva.ro says:
    April 10, 2021 at 6:06 am

    […] drobul de post cu ciuperci și orez este gata, se lasă la răcit. Apoi, de preferat ar fi să fie lăsat la frigider câteva ore pentru […]

    Reply
  4. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 20, 2021 at 9:49 am

    […] Drob de post cu ciuperci și orez –  vezi aici rețeta […]

    Reply
  5. Drob de ton cu legume (fara ou) - reteta de post | LaTAIFAS says:
    November 12, 2020 at 1:10 pm

    […] Am folosit ton la conservă, dar puteți folosi orice tip de pește doriți, proaspăt sau la conservă. Ne-am inspirat dintr-o rețetă de drob de post cu legume de aici. […]

    Reply
  6. Drob cu ciuperci și cașcaval - Lecturi si Arome says:
    April 11, 2020 at 11:49 am

    […] de post cu ciuperci și orez – click AICI pentru […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

March 2018
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316