Inainte de inceperea postului am facut aceasta reteta de cheesecake cu unt de arahide insa abia acum reusesc sa o scriu. Am mai multe retete care asteapta sa fie scrise si publicate si imi e tare greu sa ma decid careia sa ii vina randul prima. Pe de o parte ma gadesc ca o parte dintre voi tineti postul abia inceput sau altii poate deja va pregatiti pentru a serba Pastele.
Ideal ar fi sa va cunosc gusturile si obiceiurile culinare insa imi este foarte greu sa fac acest lucru pentru ca sunt multe persoane care acceseaza site-ul, de diferite varste si categorii sociale si chiar din diferite colturi ale lumii. Asa ca, daca cititi introducerea pe care o scriu la aceasta reteta si vreti sa dati o mana de ajutor la imbunatatirea activitatii pe site o sa va rog sa lasati comentarii aici, sau la orice alta reteta si sa imi spuneti ce gen de retete doriti sa public, ce anume cautati cand intrati in mica mea bucatarie virtuala :)
Pana atunci, insa o sa continui sa public retete de tot felul, cu carne, vegane, vegetariene, raw vegan, etc, in functie de cum gatesc eu pentru noi si cum reusesc sa scriu, sa prelucrez pozele si sa public reteta. Asa ca, in prima zi a saptamanii acestea voi publica reteta de cheesecake cu unt de arahide care poate si facuta fie sub forma de prajitura, asa cum am facut-o eu, fie sub forma rotunda, ca de pasca.
Reteta de cheesecake cu unt de arahide
- Ingrediente pentru reteta de cheesecake cu unt de arahide
– pentru blat
150 biscuiti populari
50 unt topit
o lingura de esenta de vanilie
– pentru crema
600 branza de vaci
100 grame de unt de arahide
150 grame de zahar
3 oua
50 grame de amidon
o lingurita de esenta de vanilie
- Mod de preparare pentru reteta de cheesecake cu unt de arahide
- Sfaramam biscuiti cu ajutorul unui sucitor sau chiar la minitocator electric daca avem (avand grija sa nu ii transformam in faina).
- Aprindem cuptorul la 180 de grade.
- Amestecam biscuitii cu untul si esenta si ii punem intr-o tava de silicon apasand compozitia cu ajutorul unui pahar pana cand aceasta devine uniforma.
- Dam tava la cuptor pentru 10 minute dupa care scoatem tava si micsoram temperatura la 160 de grade.
- Cat se coace blatul pregatim si compozitia pentru cheesecake amestecand branza cu zaharul si ouale batute bine, dupa care adaugam esenta si amidonul.
- Amestecam totul bine si apoi dam deoparte 200 de grame din compozitia de branza si oua si adaugam in ea untul de arahide. Omogenizam folosindu-ne de un tel sau o furculita.
- Dupa ce am scos blatul din cuptor, lasam doua-trei minute sa se raceasca si apoi turnam compozitia de branza, zahar si ou iar din loc in loc, peste aceasta, punem, cu lingura, mici gramajoare din compozitia de branza si unt de arahide si tot cu ajutorul lingurei le intindem dintr-un loc in altul creand un aspect marmorat.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 5o de minute (in functie de cuptor), la temperatura de 160 de grade. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem si o lasam la racit. Daca aveti cuptor care mentine o temperatua constanta cheescake-ul va va iesi uniform. La mine cuptorul cam face figuri asa ca temperatura a oscilat si in final am obtinut un cheesecake nu numai marmorat ci si cu mici denivelari. Asta nu i-a luat nimic insa din savoare :)
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de cheesecake:
Cheesecake brownie aromat cu portocala si scortisoara (click aici pentru reteta)
Cheesecake cu marcarpone si piure de castane (click aici pentru reteta)
Pasca fara aluat (cheesecake) (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Buna idee. Un fel de pasca cu unt de arahide! Trebuie sa fie tare gustoasa :)
Claudia V says
Da, ceva de genul asta ;)
DAca iti place untul de arahide merita incercata si pe post de Pasca moderna :)