Afinele sunt niste fructe foarte bogate in antioxidanti. Ar fi pacat sa nu profitam de sezonul lor si sa nu le consumam în stare cruda. Sunt bune si iarna daca le punem la pastrat la congelator. Eu am optat pentru o inghetata de afine fara zahar, un pic acrisoara ce-i drept, dar numai buna pentru a fi consumata de cei mici.
Reteta de inghetata de afine cu toping de serbet
300 grame iaurt
300 grame smantana
250 grame afine
1 banana
doua pliculete de zahar vanilat (optional)
serbet de afine (optional)
- Mod de preparare inghetata de afine cu toping de serbet:
- Se pune iaurtul, smantana, afinele si banana taiata bucati in blender/robot si se amestecă bine, bine.
- Daca aveti masina de facut inghetata lasati compozitia la rece, in frigider pentru macar o ora dupa care turnati continutul acestui amestec in masina de inghetata si amestecati bine dupa care dati la rece la congelator pana a doua zi.
- Daca nu aveti masina de facut inghetata atunci puneti inghetata intr-un recipient, o dati la congelator peste o ora o scoateti, amestecati bine si o puneti din nou la congelator. Repetati operatiune de cateva ori. Este necesar sa faceti acest lucru pentru a preintampina formarea acelor de cristale de gheata.
- Serviti inghetata cu un toping de serbet de afine. Fiind un pic acrisoară se combina foarte bine cu acest serbet.
- Alte retete de inghetata
Inghetata de capsnuni cu mascarpone
Inghetata de casa cu piersici si iaurt
Inghetata cu zmeura fara zahar
Inghetata raw vegane de ciocolata
Pofta buna sa aveti!
Cristina Dragoi says
Yammy! M-a convins poza, vom face și noi această delicatesă. Mulțumim!
Claudia says
Cu placere, Cristina!
Te astept cu un comentariu ca sa-mi spui daca ti-a placut ;)