Reteta de astazi este una simpla, usor de facut si tare gustoasa. Si daca va place cotletul de porc merita sa o incercati. Noi incercam sa mancam cat mai variat asa ca din meniu nu lipseste si carnea de porc chiar daca este destul de controversata.
Nu face insa rau consumul de carne de porc, si in general consumul unui aliment, ci exagerarea in consumul acestuia. Daca mananci echilibrat si din toate cat putin este un obicei alimentar sanatos. Asa ca feriti-va de exagerari, de consumul repetat al aceluiasi tip de aliment, diversificati-va alimentatia si bucurati-va papilele gustative ;) Folositi-va imaginatia si nu gatiti nici macar aceeasi reteta prea des.
Noi cel putin, asa procedam si incercam sa ne bucuram gustand cate putin din toate, diversificat si cu imaginatie. Asa că, sa gatim azi cotlet de porc intr-un sos alb, usor picat si cremos, reteta in care am folosit restul din sticluta de sos de chilli gata preparat pe care am primit-o cand am participat la campania The Asian Connection din februarie. Atunci am pregatit, daca va aduceti aminte, frigaruile de pui in sos din lapte de cocos si mancarea cu naut si carne de porc.
Reteta de cotlet de porc in sos alb
- Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc in sos alb
400 grame de cotlet de porc feliat
doi catei de usturoi
o bucatica de radacina de ghimbir (aproximativ 2 cm)
doua linguri de ulei de floarea soarelui
un pahar cu apa
50 ml de sos de chilli (eu am folosit de Shan’Shi)
100 grame de smantana
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc in sos alb
- Incingem intr-o tigaie doua linguri de ulei, adaugam ghimbirul si usturoiul curatate de coaja si taiate bucati mici si le lasam sa se caleasca putin, cam jumatate de minut.
- Adaugam carnea, pe care am clatit-o in prealabil, si o lasam sa se rumeneaza un minut-doua, pana isi schimba culoarea dupa care o intoarcem pe partea cealalta si o lasam iar sa se rumeneasca.
- Dupa ce carnea s-a rumenit si pe partea cealalta adaugam sosul de chilli diluat cu apa, potrivim gustul de sare si piper si lasam la fiert pana cand sosul se ingroasa si carnea se gateste.
- Cand sosul a ajuns la consistenta dorita, oprim focul si adaugam smantana. Amestecam ca sa se omogenizeze si servim alaturi de o salata verde.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
O portie pentru intarziati se mai gaseste? :) Si mie imi plac picanteriile. La farfurie, sa nu se inteleaga altceva! :))))))))
Claudia V says
Bine ca ai precizat ca nu poti sti cum se interpreteaza :))))
Nu mai am ca a fost prea bun dar la cerere mai fac ;)
Diaconta Claudia says
ce bine arata!Cu siguranta e foarte gustos.
Claudia V says
Multumesc! Da, e gustos. Cel putin a fost pe gusturile noastre. De cand am descoperit ce bune sunt mancarurile cu chilli il cam folosesc in mancaruri si a inceput sa imi placa gustul picant al acestora. Acum, daca o mancare nu are si ceva ardei iute parca nu mai e gustoasa :)