Bucataria indiana e fascinanta prin bogatia de arome cu care sunt imbunatatite mancarurile. Indienii sunt un popor indragostit de mancare si practic isi venereaza mancarea care joaca un rol important in cultura lor, fiecare regiune avand insa un stil propriu de a gati si retete specifice, singurul punct comun al acestora fiind folosirea unui numar mare de condimente la gatit. Din indepartata Indie ne vin condimente precum cardamomul, ghimbirul, coriandrul turmericul, atat de cunoscutul curry, chutney-ul si multe altele.
O mancare indiana nu e greu de facut daca ai la indemana condimentele potrivite. Pentru a exemplifica am ales astazi o reteta simpla de mancare de ardei kapia desi mai puteti gasi pe blog si alte retete influentate de bucataria indiana.
Reteta de mancare indiana de ardei kapia
- Ingrediente mancare indiana de ardei kapia
zece ardei capia
o bucata de ghimbir
un morcov
un praz (partea alba)
o ceapa
o lingurita de chimen
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita de turmeric
ulei masline
500 l apa
sare
patrunjel
- Mod de preparare mancare indiana de ardei kapia
- Punem uleiul intr-o tigaie si il incalzim usor
- Peste el punem chimenul si il lasam sa se rumenesca un pic, cat sa se elibereze aroma.
- Apoi adaugam morcovul dat prin razatoare, ghimbirul, prazul si ceapa, taiate marunt, si restul condimentelor si le lasam sa se caleasca un pic.
- Punem ardeii taiati fasii, apa, sarea si lasam totul sa fiarba la foc pana scade apa si se fac legumele.
- Cand sunt gata adaugam patrunjel tocat marunt si mai lasam un minut sa fiarba.
- Stingem focul si servim calda fie ca si fel principal vegetarian fie ca si garnitura langa o mancare cu carne.
Sugestie: Daca nu aveti chef, timp, curaj sau condimente indiene in camara dar totusi vreti sa vedeti care e gustul unei mancari specifice bucatariei indiene puteti oricand sa folositi aplicatia FoodPanda cu ajutorul careia puteti comanda online orice fel de mancare, indiferent de stilul culinar dorit, nu doar cel al bucatariei indiene.
Pofta buna sa aveti!
[…] ceapa solzisori, morcovul, vinetele, dovleceii, rosiile si cartofii rondele, ardeii fasii iar conopida si fasolea le rupem cu mana bucati mai […]