• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 29, 2013 · 5 Comments

Orez in stil italian cu pepene galben

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
       

orez cu pepeneItalienii gatesc orezul după o tehnica diferită de a noastra. Gatit astfel i se spune risotto. La noi ii zicem pilaf dar il facem altfel. Cum am citit într-o carte italiana de bucate ca pepenele galben ar merge la un risotto am zis ca nu ar fi rau sa incerc si eu combinatia. Si trebuie sa va spun ca produsul final mi-a plăcut. Asa ca va recomand cu incredere aceasta reteta de orez in stil italian cu pepene galben. ;)

Reteta orez in stil italian cu pepene galben

Ingrediente:orez cu pepene

200 grame de orez pentru pilaf
300 grame de pepene galben
o ceapa mică
o capatana de usturoi
o lingură de ulei de masline
o jumatate de lingurita de turmeric
sapte, opt frunzulite de menta proaspata
750 ml apă calda
o lingurita rasa de sare
opţional: parmezan si unt

Mod de preparare:

  1. Spalam orezul si il lasam la inmuiat cel puţin o ora in apa cu putin otet/lamaie/zer.
  2. Cand ne apucam de gatit punem pe foc, intr-o tigaie, o lingura de ulei de masline si lasam sa se incalzeasca putin. Taiem marunt ceapa si usturoiul si le adaugam peste uleiul incalzit. Punem si o jumatate de canita de apa si lasam sa fiarba la foc mic cateva minute.
  3. Cand s-au inmuiat un pic legumele si si-au schimbat culoarea adaugam sarea, orezul scurs de apa si clatit si pepenele galben facut piure la mixer sau blender. Amestecam totul bine, mai adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba.
  4. Pe un alt ochi de aragaz punem la incalzit 750 ml de apa (sau supa de pui).
  5. Adaugam peste orezul din tigaie apa calda incetul cu incetul pe masura ce se evapora apa din orez. Procedam an acest fel pana cand orezul a fiert.
  6. Cand este aproape gata adaugăm menta taiata bucati mici si jumatatea de lingurita de turmeric si amestecam totul bine.
  7. In final il putem imbunatati cu putin unt si parmezan ras.
  8. Servim cald ca şi fel principal sau ca şi garnitură.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Ciocolata de avocado cu piure de zarzare
Salata de vara cu orez si gulie »

Trackbacks

  1. Smoothie cu pepene galben si merisor - Lecturi si Arome says:
    September 17, 2014 at 3:15 am

    […] stiu daca v-am mai spus dar cand eram mica nu imi placea deloc sa mananc pepene galben. Situatia s-a schimbat de vreo cativa ani, nici eu nu stiu cum, dar am inceput sa vad pepenele […]

    Reply
  2. Desert raw cu pepene galben si prune | Lecturi si Arome says:
    August 6, 2014 at 8:18 am

    […] un pic acre mai taie din dulceata pepenelui galben. Si uite asa s-a nascut acest desert raw cu pepene galben si prune, un desert atat de usor de facut si cu o reteta simpla incat ma gandesc daca o sa am ce sa […]

    Reply
  3. Orez cu sos de rosii si carne de curcan | Lecturi si Arome says:
    July 25, 2014 at 8:16 am

    […] Exista mai multe moduri de a gati orezul. Noi romanii in general in facem la cuptor si retetei ii spunem pilaf. Italienii insa il gatesc altfel, adaugand treptat apa in orez pe masura ce lichidul se evapora. La ei acest gen de reteta se numeste risotto. […]

    Reply
  4. Cum gatim cu turmeric - sugestii si retete | Lecturi si Arome says:
    July 4, 2014 at 5:41 am

    […] poate fi utilizat pentru condimentarea diferitelor mancaruri din orez cum este acest orez in stil italian cu pepene galben […]

    Reply
  5. Orez cu praz si rodie | Lecturi si Arome says:
    February 7, 2014 at 4:20 am

    […] nu mai e un secret faptul ca sunt amatoare de combinatii exotice, nefiind prima data cand incerc un orez cu alte arome asa ca provocarea aceasta a fost pe gustul meu si rezultatul pe masura. Aroma usor dulceaga a […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316