• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 11, 2014 · 7 Comments

Prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 260     
260
Shares

prajitura cu mac

E ceva vreme de cand imi tot propun sa fac o prajitura cu mac asa ca de Sfanta Maria mi-am servit invitatii cu aceasta delicioasa prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas. Initial m-am gandit sa o fac cu struguri sau prune fiindca se gasesc din belsug in aceasta perioada. Insa, cum am vrut sa reduc cantitatea de zahar alb din compozitie am preferat sa o fac cu ananas si trebuie sa va spun ca a iesit cu un gust si o aroma deosebita. Cremozitatea branzei mascarpone si dulceata aromata a ananasului s-au combinat perfect. 

Si cum nu am o tava cu pereti detasabili am folosit forma pe care o folosesc pentru torturi asa ca aceasta reteta, mai ales daca ii dublat cantitatile de la crema de mascarpone si ananas o puteti foarte usor transforma intr-un tort cu care sa va suprindeti placut invitatii.

Este o reteta simpla si usor de facut si care nu va va da mari batai de cap. Mie cel putin deserturile astea facute cu crema pregatita la rece mi se par foarte practice.

Iar daca va grabiti si nu vreti sa mai coaceti si blatul cu mac, puteti doarte usor folosi piscoturi insiropate peste care adaugati crema de mascarpone. Vedeti cat este de versatila aceasta reteta? In plus ingredientele se gasesc usor si in orice sezon deci o puteti face tot timpul anului. Si daca va place macul la fel de mult cum imi place puteti sa va cumparati o cantitate mai mare la un pret mai bun de la Green Sense despre care v-am mai spus ca are in oferta multe seminte, fructe uscate si condimente la preturi foarte bune.

Reteta de prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas

  • Ingrediente prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas

– pentru blat

4 oua
50 de grame de  unt
3 linguri de zahar pudra
1/2 plic de praf de copt
un praf de sare
5 linguri de faina
cateva picaturi de esenta de vanilie
30 de grame de mac

– pentru crema

continutul a jumatate de cutie de ananas (fruct si sirop)
250 de grame de mascarpone
200 de grame de smantana de 12% grasime
4 lingurite de zahar pudra
un plic de gelatina

  • Mod de preparare prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas
  1. Aprindem cuptorul la 190 de grade si il lasam sa se incalzeasca.
  2. Separam albusurile de galbenusuri
  3. Galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul pana devin o spuma dupa care incorporam untul topit in prealabil si adus la temperatura camerei si macul. Amestecam pana cand devine o crema omogena.
  4. Albusurile le batem bine impreuna cu un praf de sare, pana cand devin ferme dupa care le incorporam usor, cu miscari de jos in sus in compozitia de galbenus, unt si zahar, amestecad totul bine.
  5. Adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt, precum si esenta de vanilie.
  6. Punem hartie de copt intr-o tava de tort, de 26 cm diametru, cu peretii detasabili si turnam compozitia de mai sus.
  7. Dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  8. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata inchidem cuptorul, scoatem tava si lasam la racit
  9. Cand blatul este racit scoatem hartia copt de pe blat, il punem pe un platou si adaugam in jurul lui peretii detasabili de la forma in care l-am copt si ne apucam de facut crema
  10. Bucatile (pulpa) de ananas, impreuna cu mascarpone, zaharul si smantana le adaugam in blender si le omogenizam bine
  11. Gelatina impreuna cu doua linguri de apa o dizolvam pe baie de aburi. Adaugam si doua linguri din compozitia de mascarpone si smantana si amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Lasam sa se raceasca putin si apoi o adaugam in crema de mascarpone amestecand bine compozitia rezultata
  12. Insiropam pandispanul cu zeama de la siropul de ananas
  13. Turnam peste blat crema de mascarpone si dam prajitura la rece pana a doua zi cand dam deoparte inelul detasabil si o ornam simplu presarand seminte de mac pe deasupra.

prajitura cu mac

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de prajituri:

Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine (click aici pentru reteta)

prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu mascarpone si piure de castane (click aici pentru reteta)

prajitura cu castane 2

Prajitura ”Alba ca Zapada” (click aici pentru reteta)

prajitura alba ca zapada


Spune si altora!
 260     
260
Shares
 
260
Shares
 260    
« Musaca de vinete cu carne tocata
Mancare de ardei copti cu rosii »

Comments

  1. Iuliana says

    September 11, 2014 at 7:16 am

    Imi place, place, place! Si macul, si ananasul si mascarpone si toata prajitura ta! :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 11, 2014 at 7:22 am

      Ma bucur!
      Si noua ne-a placut asa ca ma bate gandul sa o fac mai des :))

      Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu mac si jeleu de mure - Lecturi si Arome says:
    June 13, 2020 at 9:53 am

    […] Prajitura cu mac si crema de mascarpone si ananas (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 5, 2019 at 3:22 pm

    […] Prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas – click aici […]

    Reply
  3. Bomboane Raffaello cu mascarpone si fulgi de migdale says:
    November 18, 2019 at 9:25 pm

    […] de grame de mascarpone 120 de grame de nuca de cocos 2-3 linguri de zahar pudra (sau cat de dulce vreti) doua linguri cu […]

    Reply
  4. Bomboane Raffaello cu mascarpone si fulgi de migdale says:
    November 12, 2014 at 5:58 am

    […] de grame de mascarpone 120 de grame de nuca de cocos o lingura de zahar pudra doua linguri cu varf de smantana 20% […]

    Reply
  5. Paine de casa cu trei feluri de faina - Lecturi si Arome says:
    October 8, 2014 at 8:06 am

    […] 300 grame de faina alba de grau 250 grame de faina neagra de grau 200 grame de faina integrala de secara 400 ml apa 1 lingura cu zahar 1 lingurita cu sare 50 ml ulei 25 de grame de drojdie de bere proaspata o lingura de zahar 1 ou seminte de susan seminte de mac […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316