• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 10, 2015 · 7 Comments

Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 295     
295
Shares

prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura asta sta in draft de mai bine de o luna, cred. Cam de pe cand visinile se coaceau frumos in copac. Da, stiu, acum nu mai sunt, insa cine a fost strangator sigur are ceva visine puse pe iarna la congelator si o poate incerca. La mine cel putin visinele congelate nu lipsesc din proviziile pentru iarna.

Din pacate nu am reusit sa va dau reteta de prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine la timp ca sa o testati cu fructe proaspete. Ocupata fiind cu concursul sponsorizat de Horeca, efectiv nu am mai avut timp sa o scriu. Puteti insa sa face prajitura, daca nu aveti visine congelate, folosind altfel de fructe de sezon. Si, ca sa iasa aproximativ cu aceleasi culori, ati putea inlocui visinele cu prune, de exemplu, ca tot a inceput acum sezonul lor.

E intr-adevar o prajitura un pic mai migaloasa dar in final veti fi incantati de gustul acesteia dat fiind ca este o combinatie de blat cu albusuri si faina de migdale, crema de ciocolata, mousse acrisor cu iaurt si un strat de jeleu care incheie prajitura. Daca o testati, chiar si in alta varianta, cea cu prune, de exemplu, astept parerea voastra insotita chiar si de o poza pe care o puteti incarca prin formularul de la comentarii. Spor la gatit ;)

Reteta de prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine

  • Ingrediente pentru reteta de prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine

blat dacquoise cu migdale

100 grame de migdale macinate
4 albusuri
85 grame de zahar
25 grame de faina
un varf de cutit de sare

cremeaux au chocolate

200 smantana dulce de 12 % grasime
50 ml lapte dulce de 3,5% grasime
30 grame de zahar
4 galbenusuri
5 grame de gelatina
24 ml apa
50 grame de ciocolata neagra cu 45% cacao

mousse de iaurt cu gem de visine

100 grame de gem de visine
400 grame de iaurt grecesc (10% grasime)
200 grame de smantana pentru frisca de 20% grasime
o lingura de zahar pudra vanilat
8 grame de gelatina
patru linguri de apa

jeleu de visine

300 grame de visine
doua linguri de zahar
5 grame de gelatina
trei linguri de apa rece

prajitura cu crema de ciocolata_1

  • Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine
  1. Am inceput prin a face blatul dacquoise procedand ca in reteta de rulada cu blat de nuca si curd de visine cu diferenta ca de data asta am copt blatul intr-o tava mai mica cu dimensiunile de 17/26 cm.
  2. Cat am lasat blatul la racit m-am apucat de facut crema de ciocolata (cremeux au chocolate) incepand a mixa zaharul cu galbenusurile pana cand au devenit ca o crema.
  3. Am amestecat frisca cu laptele intr-o craticioara pe care am pus-o apoi pe foc si am adus-o la punctul de fierbere dupa care am luat-o de pe foc si am turnat fierbinte peste galbenusuri ametecand continuu.
  4. Am pus iar vasul pe foc si am fiert pana cand s-a ingrosat crema dupa care am luat de pe foc si am adaugat ciocolata rupta bucati. Am amestecat pana cand aceasta s-a topit.
  5. Am pus gelatina la hidratat pentru zece minute dupa care am topit-o pe baie de aburi.
  6. Am luat o lingura din compozitia de crema si am adaugat-o in gelatina, am amestecat si apoi am pus totul peste crema omogenizand.
  7. Am turnat crema de ciocolata peste blatul daquoise si am dat la rece pana cand s-a intarit crema.
  8. Pentru a face mousse-ul de iaurt cu gem de visine am procedat astfel: am amestecat gemul cu iaurtul si separat am facut frisca procedand ca aici.
  9. Am amestecat apoi iaurtul cu frisca omogenizand cu miscari usoare, de jos in sus, pentru a pastra aerarea acesteia.
  10. Am pregatit gelatina procedand asa cum am explicat cand am descris mai sus cum se face cremeux de chocolate dupa care am amestecat-o cu mousse-ul de iaurt si gem, am turnat peste blat si cremeux dupa care am dat la rece pana cand s-a intarit si stratul de mousse.
  11. Pentru a face jeleul de visine, am pasat visinile cu ajutorul unui blender si le-am transformat in piure de fructe. prajitura cu crema de ciocolata
  12. Am adaugat peste acest piure zaharul, am amestecat si apoi le-am pus intr-o craticioara, pe foc. Am fiert aproximativ cinci-sase minute dupa care am luat de pe foc si am lasat la racit.
  13. Cand a ajuns la temperatura camerei am adaugat si gelatina asa cum am explicat mai sus, am amestecat si am turnat peste prajitura dupa care am dat la rece pana s-a intarit jeleul.
  14. Am taiat prajitura si apoi am ornat bucatile cu putina ciocolata topita si frisca.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 295     
295
Shares
 
295
Shares
 295    
« Mancare de cuscus cu ciuperci
Ardei umpluti de post cu orez si legume »

Comments

  1. Iuliana says

    August 10, 2015 at 9:06 am

    Eu nu am visine la congelator, asa ca vin la tine sa ma servesti cu o feliuta :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 10, 2015 at 9:13 am

      Te astept cu drag! Dar pana ajungi tu la mine, nu ai vrea sa incerci reteta cu … prune ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Cele mai bune rețete de prăjituri pentru masa de Paște - Lecturi si Arome says:
    April 6, 2019 at 11:12 am

    […] Prăjitură cu cremă de ciocolată și jeleu de vișine – vezi aici rețeta […]

    Reply
  2. Prajitura cu visine si crema de vanilie - Lecturi si Arome says:
    June 24, 2018 at 7:11 pm

    […] Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 21, 2016 at 4:16 pm

    […] Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine – click aici […]

    Reply
  4. Prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas says:
    April 14, 2016 at 4:00 pm

    […] Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  5. Prajitura cu crema bavareza (Bavarois) de vanilie says:
    March 29, 2016 at 3:54 pm

    […] Prajitura cu crema de ciocolata si jeleu de visine (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2015
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316