• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 15, 2014 · 7 Comments

Tort cu mousse de ciocolata si mascarpone

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Torturi

Spune si altora!
 10     
10
Shares

tort cu mousse

Ce poate fi mai bun decat un tort cu mousse de ciocolata si mascarpone “imbracat” cu muuulta frisca? Un alt tort tot cu ciocolata, poate veti spune. Asa e, toate torturile care au in ele intr-o forma sau alta ciocolata sunt cele mai cautate deserturi. Cel putin din punctul meu de vedere. Si cred ca v-ati dat deja seama de asta daca ati urmarit retetele de pe blog. Majoritatea torturilor au in compozitie ciocolata. Ce pot face daca am o mare slabiciune pentru ciocolata?! :)

Reteta de tort cu mousse de ciocolata si mascarpone

Ingrediente tort cu mousse de ciocolata si mascarpone:

– pentru blat:

5 oua
80 de grame de zahar
140 grame faina
60 ml lapte dulce
o jumatate de lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
30 grame de ciocolata neagra

– pentru mousse:

100 grame de ciocolata cu lapte si alune
250 grame de smantana
250 de grame de mascarpone
50 de grame de zahar
un plic de gelatina
patru linguri de apa

– pentru insiropat:

100 ml apa
o lingura de zahar
o lingura se cacao

– pentru frisca:

400 grame de smantana
trei lingurite de zahar pudra

Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata si mascarpone:

  1. Incepem prin a face blatul pentru tort si procedam ca in reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure. Folosim o tava de copt cu inel detasabil de 26 cm.
  2. Facem un sirop din zahar, apa si o lingura de cacao, fierband totul cateva minute la foc mic. Lasam sa se raceasca
  3. Asezam blatul pe un platou special pentru tort, punem inapoi, in jurul lui inelul detasabil de la forma de tort in care l-am copt si il insiropam dupa care ne apucam de pregatit mousse-ul de ciocolata
  4. Pregatim mousse-ul de ciocolata incepand prin a topi ciocolata intr-un vas pe baie de aburi, adaugand si cele doua linguri de apa
  5. Cand ciocolata e topita adaugam 100 de grame de smantana si amestecam bine dupa care luam vasul de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca
  6. Intre timp amestecam mascarpone cu zaharul si cu restul de smantana
  7. Gelatina impreuna cu doua linguri de apa o dizolvam pe baie de aburi. Adaugam si doua linguri din compozitia de mascarpone si smantana si amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Lasam sa se raceasca putin si apoi o adaugam in crema de mascarpone amestecand bine compozitia rezultata
  8. Adaugam si crema de ciocolata racita si omogenizam totul cu ajutorul unui mixer
  9. Peste blatul insiropat in prealabil punem rapid mousse-ul de ciocolata cu gelatina
  10. Dam la rece pana a doua zi cand vom scoate inelul detasabil de la forma de tort si il ornam cu frisca pregatita in prealabil batand bine smantana cu zaharul pudra
  11. Cernem peste frisca putina cacao sau punem bucati mici de ciocolata rasa pentru a-l orna
  12. Taiem felii si servim cu pofta ;)

Pofta buna sa aveti!

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!


Spune si altora!
 10     
10
Shares
 
10
Shares
 10    
« Ceafa de porc cu bere si arome indiene
Top cinci roboti de bucatarie »

Comments

  1. Diana says

    August 15, 2014 at 5:49 am

    F bine arata , despre gust … cre’ca unul deosebit de bun .5*

    Reply
    • Claudia V says

      August 15, 2014 at 12:53 pm

      Multumesc:)
      Da, e foarte bun…doar e cu ciocolata :)
      Din punctul meu de vedere tot ce e cu ciocolata e fff bun :))

      Reply
  2. Iuliana says

    August 15, 2014 at 4:39 am

    Buuun!! :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 15, 2014 at 4:54 am

      Foooarte bun! Creeaza dependenta :)

      Reply

Trackbacks

  1. Fursecuri fragede cu nuca - Lecturi si Arome says:
    December 13, 2019 at 6:39 pm

    […] fursecuri atat de fragede incat pur si simplu si topesc in gura. Daca le mai ornati si cu putina ciocolata pe deasupra gustul si savoarea lor vor fi ceva de neuitat […]

    Reply
  2. Mini tort cu mousse de ciocolata neagra - Lecturi si Arome says:
    January 6, 2015 at 3:16 am

    […] inelele mici de metal pentru a taia blatul si a face din ele patru mini tortulete umplute cu un mousse de ciocolata. Cu alte cuvinte am intampinat noul an cu… doua torturi si nu cu unul singur. Am avut deci, […]

    Reply
  3. Prajitura cu mac si crema de mascarpone cu ananas says:
    September 11, 2014 at 6:29 am

    […] Gelatina impreuna cu doua linguri de apa o dizolvam pe baie de aburi. Adaugam si doua linguri din compozitia de mascarpone si smantana si amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Lasam sa se raceasca putin si apoi o adaugam in crema de mascarpone amestecand bine compozitia rezultata […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

August 2014
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316