Ce poate fi mai bun decat un tort cu mousse de ciocolata si mascarpone “imbracat” cu muuulta frisca? Un alt tort tot cu ciocolata, poate veti spune. Asa e, toate torturile care au in ele intr-o forma sau alta ciocolata sunt cele mai cautate deserturi. Cel putin din punctul meu de vedere. Si cred ca v-ati dat deja seama de asta daca ati urmarit retetele de pe blog. Majoritatea torturilor au in compozitie ciocolata. Ce pot face daca am o mare slabiciune pentru ciocolata?! :)
Reteta de tort cu mousse de ciocolata si mascarpone
Ingrediente tort cu mousse de ciocolata si mascarpone:
– pentru blat:
5 oua
80 de grame de zahar
140 grame faina
60 ml lapte dulce
o jumatate de lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
30 grame de ciocolata neagra
– pentru mousse:
100 grame de ciocolata cu lapte si alune
250 grame de smantana
250 de grame de mascarpone
50 de grame de zahar
un plic de gelatina
patru linguri de apa
– pentru insiropat:
100 ml apa
o lingura de zahar
o lingura se cacao
– pentru frisca:
400 grame de smantana
trei lingurite de zahar pudra
Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata si mascarpone:
- Incepem prin a face blatul pentru tort si procedam ca in reteta de tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe de padure. Folosim o tava de copt cu inel detasabil de 26 cm.
- Facem un sirop din zahar, apa si o lingura de cacao, fierband totul cateva minute la foc mic. Lasam sa se raceasca
- Asezam blatul pe un platou special pentru tort, punem inapoi, in jurul lui inelul detasabil de la forma de tort in care l-am copt si il insiropam dupa care ne apucam de pregatit mousse-ul de ciocolata
- Pregatim mousse-ul de ciocolata incepand prin a topi ciocolata intr-un vas pe baie de aburi, adaugand si cele doua linguri de apa
- Cand ciocolata e topita adaugam 100 de grame de smantana si amestecam bine dupa care luam vasul de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca
- Intre timp amestecam mascarpone cu zaharul si cu restul de smantana
- Gelatina impreuna cu doua linguri de apa o dizolvam pe baie de aburi. Adaugam si doua linguri din compozitia de mascarpone si smantana si amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Lasam sa se raceasca putin si apoi o adaugam in crema de mascarpone amestecand bine compozitia rezultata
- Adaugam si crema de ciocolata racita si omogenizam totul cu ajutorul unui mixer
- Peste blatul insiropat in prealabil punem rapid mousse-ul de ciocolata cu gelatina
- Dam la rece pana a doua zi cand vom scoate inelul detasabil de la forma de tort si il ornam cu frisca pregatita in prealabil batand bine smantana cu zaharul pudra
- Cernem peste frisca putina cacao sau punem bucati mici de ciocolata rasa pentru a-l orna
- Taiem felii si servim cu pofta ;)
Pofta buna sa aveti!
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!
Diana says
F bine arata , despre gust … cre’ca unul deosebit de bun .5*
Claudia V says
Multumesc:)
Da, e foarte bun…doar e cu ciocolata :)
Din punctul meu de vedere tot ce e cu ciocolata e fff bun :))
Iuliana says
Buuun!! :)
Claudia V says
Foooarte bun! Creeaza dependenta :)