Nu este prima data cand gatesc cu quinoa iar daca sunteti deja abonati la newesletter stiti deja ce retete am pregatit pana acum si care au ca ingredient aceasta pseudo cereala. Si de asemenea stiti deja si modul ei de preparare: se spala bine in mai multe ape pentru a scapa de saponine care ii dau gustul amarui si se lasa peste noapte in apa cu putin otet, zer, iaurt (ceva acid) pentru a se neutraliza antinutrientii.
Aceste doua lucruri sunt foarte importante cand vine vorba sa pregatim ceva cu quinoa. In rest, e simplu de pregatit si se potriveste foarte bine la retetele in care punem de obicei orez. Si daca pana acum am folosit-o in salate sau in alte feluri de baza m-am gandit, ca vara fiind si rosii din belsug nu strica sa incerc si o reteta de rosii la cuptor cu quinoa si ciuperci. Compozitia e simplu de facut si in principiu e cea de la sarmalele de post cu mici modificari, evident.
Si daca o sa spuneti ca e scumpa sau va intrebati de unde sa cumparati quinoa la un pret avantajos o sa va scutesc de o cautare pe net si o sa va spun ca gasiti la Green Sense quinoa la preturi avantajoase, ambalata fie in pungi de 500 de grame fie de 1 kilogram.
Reteta de rosii la cuptor umplute cu quinoa si ciuperci
- Ingrediente rosii la cuptor umplute cu quinoa si ciuperci
100 de grame de quinoa
250 grame de ciuperci
2 kg de rosii
un morcov
o ceapa
un ardei kapia rosu
o jumatate de cartof
o lingura de pesmet
doua linguri de bulion
o legatura de patrunjel
doua linguri de ulei
sare, piper
- Mod de preparare rosii la cuptor cu quinoa si ciuperci
- Cu o seara inainte spalam bine quinoa, o clatim in mai multe ape pentru a mai reduce din saponine si apoi o lasam peste noapte in apa cu putin otet pentru a anihila antinutrientii existenti in ea
- A doua zi curatam legumele si le taiem bucati mici iar cartoful il dam pe razatoare
- Scugem quinoa bine de apa in care a stat peste noapte
- Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul si adaugam ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul lasand legumele sa se caleasca la foc mic cateva minute (aproximativ 5 minute)
- Adaugam cartoful, bulionul, patrunjelul si quinoa si lasam sa mai scada zeama lasata de legume inca zece minute (aproximativ)
- Luam compozitia de pe foc si adaugam pesmetul, sare si piper dupa gust
- Curatam si pregatim rosiile astfel: incepem prin a taia un capac in partea de sus a rosiei dupa care scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite
- Miezul il dam pe razatoare daca rosiile folosite sunt mai crude sau il pasam bine cu furculita daca sunt foarte coapte
- Umplem rosiile cu compozitia de quinoa si ciuperci
- Intr-o tava punem miezul de rosii pasat si asezam fiecare rosie in randuri
- Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 40-45 de minute cat scade zeama si se fac rosiile si restul de legume
- Servim calde ca fel pricipal
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
Iuliana says
Am si eu o punga mica de quinoa si reteta asta m-a facut sa ii pun gand rau :)
Claudia V says
Ma bucur :) Abia astept sa imi spui daca iti plac :)
adnia says
eu mi-am cumparat quinoa de la driedfruits.ro, de cand n-am mai gasit-o in Mega…una peste alta, sa stii ca si eu m-am gandit la o reteta cu quinoa azi, asa ca o pun in aplicare :)
Claudia V says
Eu am gasit aici, la Green Sense la pret bun si mi-am luat. 500 de grame iti ajunge sa faci mult timp din ea ;)