Un desert atat de simplu dar atat de gustos. Bun si pentru cei mici, savurat cu placere si de catre cei mari. Simplu spus: mousse de ciocolata alba cu capsuni :). Iar mousse-ul nu are oua in compozitie, ceea ce din punctul meu de vedere este perfect. Si acum sa va spun si de unde mi-a venit ideea.
Poate ca cei care urmaresc Masterchef si-au dat deja seama pentru ca este o idee pe care am preluat-o (testat-o) de la Elena Lasconi (castigatoarea Masterchef de anul trecut) de pe site. Elena a revenit anul acesta la Masterchef dar de data asta nu a fost concurenta ci invitat special. Ea a pregatit un mousse de ciocolata alba cu jeleu de tomate.
Mi-a placut foarte mult ideea pe care, spune Elena, ca preluat-o de la “Pierre Herme- un fel de extraterestru al deserturilor” si cum pana mi se fac mie rosiile cherry in gradina mai dureaza (prefer rosii cu gust adevarat) am zis ca trebuie sa incerc doar partea cu mousse de ciocolata alba si capsuni.
Si am fost incantata de ce a iesit. Mai spun doar ca, bineinteles ca nu am respectat exact reteta Elenei asa ca puteti sa incercati ambele variante. Ideea de baza este ca acest mousse se face dintr-un ganache si frisca. Deci foarte, foarte simplu si mult mai sanatos decat daca ati pune albus de ou. Dar sa va zic si reteta, nu? :)
Reteta de capsuni cu mousse de ciocolata alba
- Ingrediente pentru reteta de capsuni cu mousse de ciocolata alba:
250 grame de capsuni
100 grame de ciocolata alba
doua linguri pline varf cu smantana
doua linguri de apa
pentru frisca:
200 grame de smantana de 20% grasime
un plicutet de zahar vanilat
- Mod de preparare pentru reteta de capsuni cu mousse de ciocolat alba:
- Topim ciocolata cu cele doua linguri de apa iar cand aceasta este topita adaugam cele doua linguri cu smantana si amestecam totul bine.
- Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura de aproximativ 40 de grade (adica relativ la temperatura corpului)
- Intre timp preparam frisca batand bine cu telul smantana cu zaharul vanilat.
- Amestecam frisca cu ganache-ul de ciocolata si obtinem mousse-ul.
- Dam la rece macar zece minute.
- Asezam in patru vase mici capsunile taiate bucati peste care punem cateva linguri de mousse de ciocolata.
Servim cu pofta!
Tips&Trics:
- Daca va place combinatia de capsuni si menta puteti adauga si cateva frunzulite de menta taiate marunt peste capsuni, inainte de a pune mousse-ul de ciocolata.
- Iar daca va place mai mult ciocolata neagra puteti fara probleme sa o inlocuiti ;)
- Cantitate de apa pusa depinde de tipul de ciocolata. Cand am folosit ciocolata neagra am adaugat doar o singura lingura de apa deci, apa este optionala in reteta. Ideea de baza este ca ciocolata sa fie topita si cand este fluida sa fie adaugata smantana.
Paula Gafitescu says
Arata tare bine desertul tau, e de revista!
Claudia V says
:) Multumesc, Paula. Nu e poza chiar de revista dar preparatul in sine da :)