• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 5, 2014 · 6 Comments

Prajitura cu mousse de ciocolata si curd de capsune

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 1     
1
Share

tiramisu cu curd

Initial la prajitura asta am vrut sa ii spun tiramisu (asa am scris si pe poza) pentru ca are in compozitie clasicele piscoturi care se folosesc pentru realizarea acestei prajituri traditionale italiene. Insa acum ca scriu reteta si ma gandesc mai bine, nu ar fi fost denumirea potrivita  asa ca i-am spus simplu prajitura cu mousse de ciocolata.

Si ca sa nu fie doar cu o prajitura cu mousse de ciocolata am pus si niste curd de capsune asa, pentru o aroma in plus si mai ales ca ne-a placut foarte mult tortul cu blat de nuca si curd de capsune.

Curdul de capsune il aveam deja facuta cu cateva zile inainte, din ultima tura de capsuni gasite pe piata. Asa ca as putea sa zic ca e o reteta rapida de prajitura, asta cu conditia sa avem crema deja pregatita. Insa chiar si daca e sa o pregatim atunci cand ne hotaram sa o facem tot nu ne ia prea mult timp pentru ca este o reteta de crema rapida si usor de facut.

Reteta de prajitura cu mousse de ciocolata si curd de capsune

  • Ingrediente:

– pentru blat:

24 de bucati de picoturi

– pentru crema de curd de capsuni:

100 de grame de unt
50 de grame de zahar
400 grame de capsuni
2 oua
un plic de zahar vanilat
o lingura de zeama de lamaie
o lingura de apa

– pentru mousse:

100 grame de ciocolata neagra cu 45% cacao
200 grame de smantana de 20% grasime

– pentru insiropat:

o lingurita de zahar
o cana cu apa
o lingura de cacao

  • Mod de preparare:
  1. Facem moussse-ul de ciocolata procedand ca in reteta de capsuni cu mousse de ciocolata alba si apoi il lasam la frigider macar o ora ca sa se intareasca putin
  2. Daca nu avem deja pregatit curdul de capsune procedam ca in reteta de baza de aici.
  3. Pregatim un vas in care sa punem piscoturile si cele doua creme
  4. Facem un sirop amestecam zaharul, apa si cacao si lasand pe foc sa fiarba cateva minute pana cand zaharul se topeste dupa care lasam lichidul sa se raceasca
  5. Luam fiecare piscot si il trecem rapid prin sirop dupa care il asezam in vas. Procedam la fel pana cand alcatuim un strat/baza de piscoturi
  6. Peste acest strat punem crema de curd de capsune
  7. Inmuiem si restul piscoturi cum am descris mai sus si le punem peste curdul de capsune
  8. Deasupra acestui rand de piscoturi punem mousse-ul de ciocolata si cu ajutorul unui cutit “asezam” putin crema cat sa ii dam o forma ca de valuri
  9. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore dupa care o impartim in portii generoase si o servim cu pofta.

Pofta buna sa aveti! 


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Briose cu muschi de porc si parmezan
Paste cu caracatita baby si sos de rosii cu capere »

Comments

  1. Vienela says

    July 6, 2014 at 6:50 am

    Noi nu ne-am indurat sa facem nimic dulce cat timp au fost pe piata capsunile. Am preferat sa le mancam asa, crude… :)

    Reply
    • Claudia V says

      July 6, 2014 at 10:34 am

      Si eu prefer sa le consum crude dar vazusem crema asta la Paula si atat de obsedata am fost de ea incat nu m-am lasat pana nu am facut-o :)
      Si nu mi-a parut rau. Au iesit, si prajitura si tortul excelente!

      Reply
  2. Iuliana says

    July 5, 2014 at 5:59 am

    Ciocolata si capsuni…cine poate rezista unei asemenea combinatii :) Uite ca au trecut capsunile si eu n-am apucat sa fac un curd. Noroc ca am cateva pungute la congelator, deci mai am o sansa, chit ca nu va fi la fel de bun precum cel facut cu fructe proaspete.

    Reply
    • Claudia V says

      July 5, 2014 at 6:15 am

      Neaparat sa faci si curd de capsune. Cred ca iese bun si cu fructe de la congelator ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Tort cu blat de nuca si curd de capsune - Lecturi si Arome says:
    December 8, 2014 at 5:00 pm

    […] spun un mic secret. Mi-a placut asa de mult cum a iesit curdul de capsune incat am mai facut si o prajitura cu mousse de ciocolata si curd de capsune, si ea la fel de indragita de cei de au […]

    Reply
  2. Tiramisu cu crema zabaglione | Lecturi si Arome says:
    August 1, 2014 at 6:12 pm

    […] daca vrem sa dam si copiilor din aceasta delicioasa prajitura putem inlocui cafeaua cu zeama de la un compot. Eu am folosit zeama de la compot de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316