• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 19, 2014 · 7 Comments

Desert cu mascarpone si mango

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 4     
4
Shares

desert mascarpone si mangoLuna aceasta, Stefania eset cea care ne provoaca sa gatim, pentru deja foarte cunoscuta provocare culinara, “Dulce Romanie” lansata de Mihaela. Teme alese de ea sunt retete cu mascarpone si retete cu aluat de foietaj.

Reteta de astazi este deci cu mascarpone. Si ce ar fi mai simplu, mai usor si mai gustos de gatit decat o reteta de desert cu mascarpone si mango? Initial ma gandeam sa fac un tort cu blat de biscuiti dar cum cei ai casei au vrut ceva mai light, am decis sa renuntam la biscuiti si sa ne rezumam doar la un simplu desert, fara blat, deci.

Reteta de desert cu mascarpone si mango

  • Ingrediente desert cu mascarpone si mango

un mangodesert cu mango si mascarpone
250 grame de mascarpone
250 grame de iaurt de casa
trei-patru mandarine
10 picaturi de indulcitor stevia rebaudiana
o lingura de gelatina

  • Mod de preparare desert cu mascarpone si mango
  1. Curatam fructul de mango si il taiem bucati.
  2. Punem in blender bucatile de mango, iaurtul mascarpone si mixam totul bine.
  3. Adaugam si indulcitor dupa gust. Eu am folosit doar 10 picaturi de stevia rebaudiana dar voi puteti pune dupa gust mai mult sau folosi miere, zahar, xilitol.
  4. Curatam mandarinele de coaja, le taiem bucati mici si le adaugam in sase cupe. Eu am folosit sase vase mici de ramekin. Puteti folosi orice altceva.De exemplu pahare.
  5. Preparam gelatina ca in reteta de tarta cu gem de pere si o adaugam in compozitia de mango si mascarpone.
  6. Amestecam bine compozitia si o turnam in vase in care am pus mandarinele taiate bucati.
  7. Dam la rece pana a doua zi ca sa se intareasca gelatina.
  8. Ornam cu bucati de mandarine si presaram un pic de ciocolata rasa pentru a da culoare desertului cu mango si mascarpone.
  • Tips&Trics

Daca vreti ca desertul sa iasa mai fin pasati separat si strecurati pulpa de mango inainte de a incorpora restul ingredientelor

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Rulada din carne tocata cu branza si ardei
Salata de morcovi cu telina si rodie »

Comments

  1. claudia says

    August 5, 2014 at 7:47 pm

    mango este foarte atos. nu dai piureul prin sita inainte sa il amesteci cu mascarpone?

    Reply
    • Claudia V says

      August 6, 2014 at 4:39 am

      Eu l-am lasat asa pentru aportul de fibre.Al meu nu era chiar asa de atos insa il poti da prin sita inainte.
      Si la fructele de padure, mure, fragi, capsuni, prefer sa le las cu tot cu samburei chiar daca e prea “elegant” asa. Motivul insa e acelasi ca mai sus :)
      Am sa fac un update sa specific si varianta asta mai eleganta :)

      Reply
  2. Paula Gafitescu says

    February 20, 2014 at 8:09 am

    Delicios! Vreau si eu o portie :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 20, 2014 at 8:11 am

      Cum sa nu! :))
      Serveste, te rog ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Parada „Dulce Romanie”- februarie 2014 – Stefy harnicutza says:
    March 12, 2017 at 11:50 am

    […] cu lamaie, capsuni si crema mascarpone 9. Claudia vine la parada, special pentru voi, cu desert cu mascarpone si mango 10. Iar eu, Stefy, v-am pregatit cu mare drag, tiramisu   Retete cu aluat foietaj 1. […]

    Reply
  2. Jurnal de femeie simpla (5) | Claude Bazar says:
    March 1, 2014 at 6:51 am

    […] […]

    Reply
  3. Jurnal de femeie simpla (4) | Claude Bazar says:
    February 22, 2014 at 6:32 am

    […] Fotografia zilei… desert cu mascarpone si mango […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316