Luna aceasta, Stefania eset cea care ne provoaca sa gatim, pentru deja foarte cunoscuta provocare culinara, “Dulce Romanie” lansata de Mihaela. Teme alese de ea sunt retete cu mascarpone si retete cu aluat de foietaj.
Reteta de astazi este deci cu mascarpone. Si ce ar fi mai simplu, mai usor si mai gustos de gatit decat o reteta de desert cu mascarpone si mango? Initial ma gandeam sa fac un tort cu blat de biscuiti dar cum cei ai casei au vrut ceva mai light, am decis sa renuntam la biscuiti si sa ne rezumam doar la un simplu desert, fara blat, deci.
Reteta de desert cu mascarpone si mango
- Ingrediente desert cu mascarpone si mango
un mango
250 grame de mascarpone
250 grame de iaurt de casa
trei-patru mandarine
10 picaturi de indulcitor stevia rebaudiana
o lingura de gelatina
- Mod de preparare desert cu mascarpone si mango
- Curatam fructul de mango si il taiem bucati.
- Punem in blender bucatile de mango, iaurtul mascarpone si mixam totul bine.
- Adaugam si indulcitor dupa gust. Eu am folosit doar 10 picaturi de stevia rebaudiana dar voi puteti pune dupa gust mai mult sau folosi miere, zahar, xilitol.
- Curatam mandarinele de coaja, le taiem bucati mici si le adaugam in sase cupe. Eu am folosit sase vase mici de ramekin. Puteti folosi orice altceva.De exemplu pahare.
- Preparam gelatina ca in reteta de tarta cu gem de pere si o adaugam in compozitia de mango si mascarpone.
- Amestecam bine compozitia si o turnam in vase in care am pus mandarinele taiate bucati.
- Dam la rece pana a doua zi ca sa se intareasca gelatina.
- Ornam cu bucati de mandarine si presaram un pic de ciocolata rasa pentru a da culoare desertului cu mango si mascarpone.
- Tips&Trics
Daca vreti ca desertul sa iasa mai fin pasati separat si strecurati pulpa de mango inainte de a incorpora restul ingredientelor
Pofta buna sa aveti!
claudia says
mango este foarte atos. nu dai piureul prin sita inainte sa il amesteci cu mascarpone?
Claudia V says
Eu l-am lasat asa pentru aportul de fibre.Al meu nu era chiar asa de atos insa il poti da prin sita inainte.
Si la fructele de padure, mure, fragi, capsuni, prefer sa le las cu tot cu samburei chiar daca e prea “elegant” asa. Motivul insa e acelasi ca mai sus :)
Am sa fac un update sa specific si varianta asta mai eleganta :)
Paula Gafitescu says
Delicios! Vreau si eu o portie :)
Claudia V says
Cum sa nu! :))
Serveste, te rog ;)