• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 29, 2014 · 8 Comments

Omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 1     
1
Share

omleta la cuptorDe obicei facem omleta in tigaie, nu-i asa? Este mai rapid, mai practic insa nu la fel de sanatos asa. Asa ca azi va sugerez o alta varianta, mult mai sanatoasa si imbunatatita cu alte ingrediente. Omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie, de astazi, este o reteta potrivita pentru pranz, cina sau brunch si se poate consuma avand alaturi o salata de rosii sau de legume. Sau pur si simplu cu niste rosii cu ulei de masline si cateva frunzulite de busuioc. Ca sa nu mai spun si ca este o reteta simpla, foarte usor de facut si foarte gustoasa. Noi am repetat-o foarte des acum pe timpul verii cat e gradina plina de dovlecei. Atat de mult ne-a placut. Ramane sa o incercati si voi si imi veti da cu siguranta dreptate.

Reteta de omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie:

  •  Ingrediente omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie:

sase oua
400 grame de dovlecel ras
o jumatate de ceapa
doi catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
o lingura de ulei de cocos/untura
o lingura de parmezan ras
100 de grame de branza Brie
sare, piper

  • Mod de preparare omleta la cuptor cu dovlecei si branza brie:
  1. Curatam dovlecelul de coaja si il dam pe razatoarea mare
  2. Curatam usturoiul si ceapa si la taiem marunt
  3. Intr-o tigaie pune uleiul de masline si il incalzim usor
  4. Adaugam usturoiul si ceapa si le lasam jumatate de minut in tigaie impreuna cu uleiul, la foc mic, amestecand continuu
  5. Adaugam dovleceii si ii calim un pic pana scade apa pe care o lasa, aproximativ zece minute
  6. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca putin
  7. Batem bine cele sase oua si adaugam sare si piper
  8. Ungem un vas de yena cu putina untura sau unt de cocos
  9. Adaugam in ou parmezanul ras si dovleceii raciti si amestecam bine
  10. Punem continutul in vasul de yena si il dam la cuptor, la 200 de grade pentru aproximativ un sfert de ora
  11. Taiem felii branza Brie lasand-o, dupa gustul fiecaruia cu coaja sau nu
  12. Cand observam ca partea de deasupra a omletei a inceput sa se intareasca scoatem vasul din cuptor si punem pe deasupra feliile de branza
  13. Dam vasul inapoi la cuptor pentru inca cinci minute cat sa se topeasca branza Brie
  14. Cand este gata, scoatem omleta, o portionam si o consumam ca fel principal alaturi de cateva rosii cu sare si ulei de masline, de exemplu
  • Tips&Tics

Daca nu aveti branza Brie o puteti inlocui cu orice fel de branza care se topeste usor, cum ar fi branza topita felii sau cubulete sau alte feluri de branzeturi cremoase frantuzesti (Camembert)

Optional puteti adauga in interiorul omletei si o rosie mica si niste frunze de patrunjel tocate marunt iar la final omleta va arata asa cum vedeti in imaginea de mai jos.omleta la cuptor_1

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Inghetata de zmeura fara zahar
Cartea de bucate a lunii august »

Comments

  1. Corina says

    February 17, 2019 at 12:47 am

    O rețetă foarte sățioasă și aspectuoasă! Eu am adăugat și un ardei gras roșu. Arată minunat!!! Nu mă mai satur să-ți pregătesc rețetele! Pesemne avem aceleași gusturi! :*

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 17, 2019 at 11:21 am

      Ma bucur tare mult ca sunt pe placul tau, Corina! <3

      Reply
  2. Omleta cu dovlecel la cuptor says

    February 26, 2018 at 10:51 pm

    Multumim pentru reteta, eu am facut o omleta dar am pus parmezan, cu branza Brie am pregatit alte legume la cuptor.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 27, 2018 at 8:29 am

      Cu mare placere! :) La vara am sa incerc si eu varianta asta!

      Reply
  3. anasylvi says

    July 28, 2017 at 8:22 am

    Mmmmm, delicios!

    Reply
  4. Iuliana says

    August 29, 2014 at 5:38 pm

    Tocmai mi-ai dat o idee pentru maine dimineata la micul dejun :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 30, 2014 at 5:22 am

      Sunt sigura ca iti va placea ;)

      Reply

Trackbacks

  1. De ce să consumi dovlecei. 20+ rețete cu dovlecel - Lecturi si Arome says:
    August 21, 2021 at 5:59 pm

    […] Omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2014
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316