• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 20, 2014 · 7 Comments

Sarmale vegetariene cu quinoa si gulie

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 14     
14
Shares

sarmale vegetariene cu quinoaVa plac sarmalele? Mie da, insa asa cum stie deja multa lume, traditionalele sarmalute cu carne si orez nu prea sunt indicate a fi consumate des. Ele se digera mai greu din cauza combinatiei dintre carne si orez. Insa la fel de gustoase sunt si sarmalele vegetariene (de post) care, mai ales acum, primavara se pot face foarte usor dat fiind faptul ca avem la dispozitie multe verdeturi. Iar pentru cei ce au intoleranta la gluten sau care nu vor sa consume orez o varianta foarte buna ar fi aceste sarmale vegetariene cu quinoa si gulie.

Reteta de sarmale vegetariene cu quinoa si gulie

  • Ingrediente sarmale vegetariene cu quinoa si gulie:

100 grame de quinoa fiarta in prealabil
o ceapa
un morcov
o legatura de patrunjel
doua legaturi de loboda
o gulie mica rasa
o lingura de pesmet
patru linguri de bulion
o lingura de ulei de palmier
500 ml de bors de putina
aproximativ 50 de frunze de stevie
sare, piper dupa gust

  • Mod de preparare sarmale vegetariene cu quinoa si gulie:
  1. Punem intr-o tigaie o lingura de ulei de palmier si o incalzim la foc mic.
  2. Adaugam ceapa, morcovul, patrunjelul, loboda si gulia, tocate marunt, amestecam totul bine si calim usor.
  3. Turnam si o canita mica de apa si calim toate legumele cam 10 minute.
  4. Cand sunt gata le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca putin.
  5. Adaugam quinoa fiarta, o lingura de bulion si pesmet.
  6. Potrivim gustul cu sare si piper si amestecam totul bine.
  7. Separat oparim putin frunzele de stevie in bors le lasam sa se raceasca.
  8. Incepem sa facem sarmalele astfel: punem frunza in palma, adaugam o cantitate mica de compozitie si rulam usor frunza pana la jumatate. Tragem marginile peste sarmaluta astfel formata si rulam pana la capat.
  9. Dupa ce toata compozitia este transformata in sarmale le luam si le punem intr-un vas pe fundul caruia am adaugat frunze de stevie, pe rand, una cate una.
  10. Amestecam bulionul ramas cu borsul si adaugam lichidul peste sarmale cat sa acopere cam pana la jumatate vasul cu sarmale.
  11. Ccoperim cu frunze de stevie si si il dam la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30-35 de minute sau pana scade zeama si se fac frunzele de stevie.
  12. Se servesc calde cu sau fara smantana, in functie de optiunile fiecaruia.

Pofta buna sa aveti!

Tips&Tics: Quinoa puteti gasi la orice magazin de produse naturiste sau puteti comanda online de la econatura de unde am luat si eu ;)


Spune si altora!
 14     
14
Shares
 
14
Shares
 14    
« Ciorba de salata verde cu omleta
Dar de blog – concurs aniversar »

Comments

  1. adnia says

    May 20, 2014 at 10:00 am

    foarte binevenite aceste sarmalute!

    Reply

Trackbacks

  1. Sarmale de post cu ciuperci invelite in frunze de stevie - Lecturi si Arome says:
    March 5, 2021 at 5:08 pm

    […] Sarmale vegetariene cu quinoa si gulie (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Cum punem varza murata la butoi pentru iarna? - Lecturi si Arome says:
    October 30, 2016 at 5:23 pm

    […] muraturile traditionale romanesti nelipsita din multe gospodarii. Pai ce s-ar face romanul fara o sarmaluta in frunza de varza, pe masa de Craciun, […]

    Reply
  3. Meniul saptamanal - #1 aprilie - Lecturi si Arome says:
    April 15, 2016 at 4:26 pm

    […] daca aveti chef, puteti incerca niste sarmalute cu carne de pui sau in varianta vegetariana, cu quinoa si gulie. Ambele sunt la fel de gustoase si daca le faceti veti avea mancare pentru mai multe […]

    Reply
  4. Rosii la cuptor umplute cu quinoa si ciuperci - Lecturi si Arome says:
    April 14, 2016 at 4:02 pm

    […] de rosii la cuptor cu quinoa si ciuperci. Compozitia e simplu de facut si in principiu e cea de la sarmalele de post cu mici modificari, […]

    Reply
  5. Gulii umplute cu quinoa si verdeturi | Lecturi si Arome says:
    August 6, 2014 at 3:18 pm

    […] Dar sa revenim la reteta de astazi de gulii umplute si sa vedem cum se face urmand ca saptamana viitoare sa va dau si o retea de sarmalute cu quinoa […]

    Reply
  6. Sarmale cu urda invelite in frunze de fasole says:
    July 4, 2014 at 6:59 am

    […] obicei traditionalele noastre sarmale le facem din carne si le invelim in foi de varza sau frunze de vita de vie. Sarmalutele insa se […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316