De multe ori, cand intru in bucatarie pentru a prepara cevad e mancare nu am nici un plan in minte, nici cea mai mica idee de ce voi pregati. Deschid frigiderul, fac inventarul, vizual si rapid, in camara si ma decid. Mi se intampla chiar, ca in ultimul moment sa imi mai vina o idee si sa mai adaug un ingredient. In cazul in care se poate, bineinteles. :) Asa a fost si cu salata asta. Am facut salata de gulie cu morcov si mar dar parca ceva lipsea. Iar din camara imi facea cu ochiul borcanul de muguri de fasole Mung pe care il luasem acum cateva saptamani de la LIDL. Luat, a se intelege, din curiozitate, nu ca as fi stiut ce pot gati cu mugurii astia. Dar uite ca mi-a venit ideea sa ii pun in salata asta. Habar nu am daca sunt ok sa fie folositi. Tot ce va pot spune e ca salata a avut un gust bun adaugandu-i. Asa ca daca stiti ce as mai putea face cu restul de muguri de fasole Mung, lasati-mi o idee intr-un comentariu. Promit sa o pun in practica :)
Ingrediente:
o gulie
un morcov
un mar
o lingurita de seminte de in
o lingura, doua cu muguri de fasole Mung
o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
- Spalam, curatam si dam pe razatoare legumele si marul
- Adaugam zeama de lamaie, semintele de in si mugurii de fasole mung
- Amestecam totul bine si servim.
Pofta buna sa aveti!
serban g says
eu i-am inabusit la tigaie cu usturoi,apio,morcov,ulei de susan,coriandru proaspat,sare
.dar am avut varianta de muguri proaspeti.mmmmmm….excelenti
Claudia V says
Buna si ideea ta. Am sa incerc si eu reteta ;)
Iuliana says
Rusine mie, nici nu stiam ca exista muguri de fasole mung! Ghici cine se duce maine dimineata la Lidl? :))
Claudia V says
Ha,ha,ha….Vezi ca sunt in oferta! ;) Deci iti poti lua chiar si doua borcanele :)
Paula Gafitescu says
O salata plina de vitamine si sanatate!
Claudia V says
Da, asa e! :)