Exista mai multe moduri de a gati orezul. Noi romanii in general in facem la cuptor si retetei ii spunem pilaf. Italienii insa il gatesc altfel, adaugand treptat apa in orez pe masura ce lichidul se evapora. La ei acest gen de reteta se numeste risotto.
O sa va propun astazi o reteta de orez cu sos de rosii si carne de curcan facuta in stil italian despre care insa as zice ca e un fusion intre doua bucatarii, cea italiana si cea indiana pentru ca am folosit garam masala, un condiment des utilizat in bucataria din India.
Reteta de orez cu sos de rosii si carne de curcan
- Ingrediente orez cu sos de rosii si carne de curcan:
200 grame de fiarta de curcan
o ceapa
o lingura de ulei de masline
150 grame de bulion
200 grame de orez
zeama de pui
sare dupa gust
jumatate de lingurita de garam masala
- Mod de preparare orez cu sos de rosii si carne de curcan:
- Curatam si taiem ceapa marunt.
- Punem o tigaie pe fog si adaugam in ea o lingura de ulei de masline, il incalzim usor si adaugam ceapa taiata marunt.
- Lasam ceapa sa se caleasca putin, aproximativ jumatare de minut dupa care adaugam putina zeama de carne ca sa nu o prajim ci mai mult sa o fierbem.
- Dupa cateva minute adaugam sosul de rosii si jumatate de lingurita de garam masala si sare si lasam sa fiarba la foc mic.
- In acest timp tocam carnea fiarta cat mai marunt.
- Adaugam carnea de curcan si orezul si amestecam totul bine.
- Adaugam si doua polonice de zeama de la fiert carnea.
- Pe masura ce lichidul se evapora adaugam treptat cate un polonic, doua cu zeama de carne, repetand procedeul pana cand orezul a fiert.
- Se consuma cald, simplu sau combinat cu parmezan si unt (daca nu sunteti interesati de calorii in exces)
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!
[…] prea sunt indicate a fi consumate des. Ele se digera mai greu din cauza combinatiei dintre carne si orez. Insa la fel de gustoase sunt si sarmalele vegetariene (de post) care, mai ales acum, primavara se […]