• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 24, 2014 · 3 Comments

Orez cu sos de rosii si carne de curcan

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

orez cu sos de rosii

Exista mai multe moduri de a gati orezul. Noi romanii in general in facem la cuptor si retetei ii spunem pilaf. Italienii insa il gatesc altfel, adaugand treptat apa in orez pe masura ce lichidul se evapora. La ei acest gen de reteta se numeste risotto.

O sa va propun astazi o reteta de orez cu sos de rosii si carne de curcan facuta in stil italian despre care insa as zice ca e un fusion intre doua bucatarii, cea italiana si cea indiana pentru ca am folosit garam masala, un condiment des utilizat in bucataria din India.

Reteta de orez cu sos de rosii si carne de curcan

  • Ingrediente orez cu sos de rosii si carne de curcan:

200 grame de fiarta de curcan
o ceapa
o lingura de ulei de masline
150 grame de bulion
200 grame de orez
zeama de pui
sare dupa gust
jumatate de lingurita de garam masala

  • Mod de preparare orez cu sos de rosii si carne de curcan:
  1. Curatam si taiem ceapa marunt.
  2. Punem o tigaie pe fog si adaugam in ea o lingura de ulei de masline, il incalzim usor si adaugam ceapa taiata marunt.
  3. Lasam ceapa sa se caleasca putin, aproximativ jumatare de minut dupa care adaugam putina zeama de carne ca sa nu o prajim ci mai mult sa o fierbem.
  4. Dupa cateva minute adaugam sosul de rosii si jumatate de lingurita de garam masala si sare si lasam sa fiarba la foc mic.
  5. In acest timp tocam carnea fiarta cat mai marunt.
  6. Adaugam carnea de curcan si orezul si amestecam totul bine.
  7. Adaugam si doua polonice de zeama de la fiert carnea.
  8. Pe masura ce lichidul se evapora adaugam treptat cate un polonic, doua cu zeama de carne, repetand procedeul pana cand orezul a fiert.
  9. Se consuma cald, simplu sau combinat cu parmezan si unt (daca nu sunteti interesati de calorii in exces)

 Pofta buna sa aveti!

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« Salata de morcovi cu telina si rodie
Ciocolata calda de casa cu aroma de vanilie »

Trackbacks

  1. Sarmale vegetariene cu quinoa si gulie - Lecturi si Arome says:
    September 18, 2014 at 11:31 am

    […] prea sunt indicate a fi consumate des. Ele se digera mai greu din cauza combinatiei dintre carne si orez. Insa la fel de gustoase sunt si sarmalele vegetariene (de post) care, mai ales acum, primavara se […]

    Reply
  2. Orez in stil italian cu pepene galben | Lecturi si Arome says:
    June 28, 2014 at 6:38 am

    […] gatesc orezul după o tehnica diferită de a noastra. Gatit astfel i se spune risotto. La noi ii zicem pilaf […]

    Reply
  3. Cartea de bucate a lunii februarie | Lecturi si Arome says:
    February 28, 2014 at 5:59 am

    […] Orez cu sos de rosii si carne de curcan […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

February 2014
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316