In fiecare an, din meniul de Paste nu ne lipseste, conform traditiei, carnea de miel. Anul acesta am cumparat o pulpa inferioara de miel si am facut o friptura de miel la cuptor, aromata cu diferite condimente si tinuta inainte intr-un bait care i-a dat o savoare aparte. Este o friptura care se face foarte usor si este foarte buna la gust.
Reteta de friptura de miel la cuptor
- Ingrediente friptura de miel la cuptor:
carne de miel
rozmarin, menta, frunze de dafin, piper boabe,
oregano, usturoi, sare,boabe de mustar
doua-trei linguri de otet
un pahar cu iaurt
doua pahare cu vin rosu
apa
- Mod de preparare friptura de miel la cuptor:
- Cu o seara inainte de a dori sa preparam friptura spalam bine carnea de miel (eu am avut o pulpa inferioara de miel de 2 kg), o protionam daca este nevoie si o punem la marinat intr-un vas in care adaugam un bait format din: otet, iaurt, vin rosu si apa cat sa cuprinda carnea.
- Adaugam condimentele trecute la ingrediente si amestecam totul bine.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la rece, la frigider pana a doua zi.
- A doua zi punem carnea de miel cu tot cu zeama de la bait intr-o tava si o dam la cuptor, la foc mediu timp de aproximativ o ora, o ora si jumatate pana cand carnea este facuta si zeama a scazut.
- Din cand in cand mai intoarcem bucatile de carne de pe o parte pe alta si le mai stropim cu zeama.
- Si deoarece carnea de miel este un pic mai greu digerabila o servim calda alaturi de o salata de verdeturi.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu carne de miel
Drob de miel in foi de placinta (click aici pentru reteta)
Coaste de miel la la cuptor (click aici pentru reteta)
Pulpe de miel la cuptor (click aici pentru reteta)
Cat de apetisant arata!
Multumesc :)