De obicei andivele se folosesc la prepararea salatelor. E si mai sanatos sa le consumam asa, crude, o salata de andive fiind oricand binevenita. Insa ele pot si si preparate termic fara a le stirbi cu nimic din savoare. Va spun asta dupa ce am pregatit si eu o reteta de andive la cuptor si mi-a placut cum a iesit. Asa ca, atunci cand gasiti ceva andive in oferta nu ezitati sa le cumparati. Aveti ce sa faceti bun cu ele :) Si nu trebuie neaparat sa le pregatiti cu sos de branza camembert cum am facut eu ci o puteti inlocui cu alt fel de sos de branza. O alternativa gasiti pe blogul lui Lucian, “Food and Beyond” de unde m-am inspirat si eu.
Reteta de andive la cuptor cu branza Camembert si bacon
- Ingrediente andive la cuptor cu branza Camembert si bacon:
trei andive
125 grame branza Camembert
50 de grame de unt
un pahar cu lapte
o jumatate de pahar cu vin rosu
o ceapa verde
opt felii de bacon
o jumatate de lamaie
o lingura de ulei
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare andive la cuptor cu branza Camembert si bacon:
- Spalam bine andivele si le taiem in jumatate pe lungime.
- Intr-o oala punem apa la fiert si cand fierbe adaugam zeama de la jumatate de lamaie si un pic de sare si punem andivele la fiert pentru cinci minute.
- Scoatem andivele pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
- Intr-o tigaie topim untul si adaugam ceapa verge tocata marunt.
- Calim un minut dupa care turnam vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand ceapa este gata si vinul se evapora.
- Adaugam laptele si lasam sa fiarba cateva minute ca sa se mai ingroase putin sosul.
- Potrivim de sare si piper dupa gust.
- Cat fierbe sosul ungem un vas de yena cu putin ulei si punem in el jumatatile de andive invelite in feliile de bacon.
- Cand sosul este gata adaugam branza Camembert curatata de coaja si taiata bucati si o amestecam ca sa se topeasca.
- Turnam sosul peste andivele pregatite in prealabil, acoperim vasul cu folie de aluminiu si il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
- Servim fierbinte si cu pofta :)
Pofta buna sa aveti!
Food and Beyond says
Camembertul poate fi pus și cu coajă cu tot, se încorporează foarte bine. La sosusrile de brânză eu folosesc întotdeauna și coaja, parc acolo e savoarea.
Claudia V says
Am incercat sa fac si cu tot cu coaja dar nu s-a topit asa ca m-am gandit ca am gresit eu ca am pus-o si apoi am ales varianta fara coaja :)