• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 23, 2014 · 4 Comments

Biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere

Aluaturi/Placinte· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 31     
31
Shares

biscuiti cu ovaz

Ce poate fi mai bun pentru un copil decat un dulce facut in casa si cu zahar cat mai putin? Ei bine, acesti biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere, indeplinesc toate aceste conditii. Sunt dulci cat trebuie dar fara sa aiba prea mult zahar, doar un plic de zahar vanilat si dulceata din gemul de mere. Sunt moi si totusi putin crocanti de la miezul de nuca din compozitie.

Si nu in ultimul rand, sunt atat de buni ca se termina foarte repede. Asa ca va sfatuiesc sa facei portie dubla daca sunteti mai multi membri ai familiei. :)

  • Ingrediente pentru reteta de biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere:

1 ou
2 linguri de branza
3 linguri de gem de mere
4 linguri de nuca
3 linguri de tarate de ovaz
3 linguri de fulgi de ovaz
o lingurita de praf de copt
un plic de zahar vanilat (optional)

  • Mod de preparare pentru reteta de biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere:
  1. Se amesteca bine branza cu oul si zaharul daca folositi
  2. Se adauga gemul apoi nuca. 
  3. Amestecam taratele de ovaz cu praful de copt.
  4. Adaugam in compozitia de branza, nuca si gem taratele si apoi adaugam fulgii de ovaz, omogenizand bine totul.
  5. Punem pe o tava hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite luam din aluat, care va trebui sa fie un pic moale, si punem in tava mici gramajoare pe care le aplatizam apoi tot cu ajutorul linguritei.
  6. Dam tava in cuptorul incis in prealabil, la foc mediu, timp de aproximativ un sfert de ora, maxim 20 de minute.

Pofta buna sa sa aveti!

Alte retete de biscuiti:

Biscuiti italieni cu nuca (click aici pentru reteta)

biscuiti italieni cu nuca

Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie (click aici pentru reteta)

biscuiti cu fulgi de ovaz


Spune si altora!
 31     
31
Shares
 
31
Shares
 31    
« Dar de blog – concurs aniversar
Clatite cu branza camembert si sos de portocale »

Comments

  1. Anca says

    November 26, 2015 at 12:17 pm

    Ce inseamna : ” 2 lg de branza “, linguri sau lingurite?

    Reply
    • Claudia V says

      November 26, 2015 at 2:15 pm

      Doua linguri :)
      Am sa modific si in text ca sa fie mai clar.

      Reply

Trackbacks

  1. Trufe de ciocolata cu nuca de cocos - Lecturi si Arome says:
    January 7, 2021 at 3:17 pm

    […] reteta aceasta de trufe de ciocolata, la interior eu am ales combinatia dintre branza de vaci si  nuca de cocos pentru ca mi s-a parut o combinatie sanatoasa si […]

    Reply
  2. Trufe de ciocolata cu nuca de cocos | Lecturi si Arome says:
    August 7, 2014 at 9:01 am

    […] reteta aceasta de trufe de ciocolata, la interior eu am ales combinatia dintre branza de vaci si  nuca de cocos pentru ca mi s-a parut o combinatie sanatoasa si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316