Ce poate fi mai bun pentru un copil decat un dulce facut in casa si cu zahar cat mai putin? Ei bine, acesti biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere, indeplinesc toate aceste conditii. Sunt dulci cat trebuie dar fara sa aiba prea mult zahar, doar un plic de zahar vanilat si dulceata din gemul de mere. Sunt moi si totusi putin crocanti de la miezul de nuca din compozitie.
Si nu in ultimul rand, sunt atat de buni ca se termina foarte repede. Asa ca va sfatuiesc sa facei portie dubla daca sunteti mai multi membri ai familiei. :)
- Ingrediente pentru reteta de biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere:
1 ou
2 linguri de branza
3 linguri de gem de mere
4 linguri de nuca
3 linguri de tarate de ovaz
3 linguri de fulgi de ovaz
o lingurita de praf de copt
un plic de zahar vanilat (optional)
- Mod de preparare pentru reteta de biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere:
- Se amesteca bine branza cu oul si zaharul daca folositi
- Se adauga gemul apoi nuca.
- Amestecam taratele de ovaz cu praful de copt.
- Adaugam in compozitia de branza, nuca si gem taratele si apoi adaugam fulgii de ovaz, omogenizand bine totul.
- Punem pe o tava hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite luam din aluat, care va trebui sa fie un pic moale, si punem in tava mici gramajoare pe care le aplatizam apoi tot cu ajutorul linguritei.
- Dam tava in cuptorul incis in prealabil, la foc mediu, timp de aproximativ un sfert de ora, maxim 20 de minute.
Pofta buna sa sa aveti!
Alte retete de biscuiti:
Biscuiti italieni cu nuca (click aici pentru reteta)
Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie (click aici pentru reteta)
Anca says
Ce inseamna : ” 2 lg de branza “, linguri sau lingurite?
Claudia V says
Doua linguri :)
Am sa modific si in text ca sa fie mai clar.