• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 28, 2015 · 2 Comments

Pui cu smantana si mustar

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 1     
1
Share

pui cu smantana si mustar

Am fost intr- zi la cumparaturi si am gasit pui in oferta. Pui intreg, numai bun de facut un pui pe sare, de exemplu. Cum insa nu aveam la dispozitie atata timp sa ca il gatesc, ci doar jumatate de ora pana la masa de pranz am decis, pe loc sa fac din el ceva rapid asa ca am separat pieptul de pui si am folosit doar restul bucatilor de carne pentru a face un pui cu smantana si mustar. O reteta improvizata pe loc si inspirata din cea de pulpe de pui in sos dijonezpui in sos dijonez cu smantana

doar ca fara ceapa si imbogatita in schimb cu putina aroma de ghimbir.

Reteta de pui cu smantana si mustar poate si incadrata in categoria retetelor rapide, sub 30 de minute. Asta in conditia in care, bineinteles, veti folosi pui cumparat si nu crescut la curte, acesta din urma trebuie fiert mai mult pentru ca are carnea tare. Insa, cel din comert, desi atat de blamat, are carnea mai frageda si in jumatate de ora ar trebui ca puiul nostru cu mustar si smantana sa fie gata.

Noi am mancat acest pui cu smantana si mustar, avand alaturi o garnitura simpla din orez Jasmine, fiert pur si simplu in apa cu sare un sfert de ora si apoi ”imbogatit” cu putin .

Reteta de pui cu smantana si mustar

  • Ingrediente pentru reteta de pui cu smantana si mustar

un pui de aproximativ un kg (fara piept)
doua lingurite de mustar (de preferat de dijon)
doua linguri de ulei de masline
doi catei de usturoi
o bucatica de un centimetru de radacina de ghimbir
patru-cinci linguri de smantana dulce de 12% grasime
patru-cinci linguri de zeama de carne sau apa/zeama de legume
sare, piper dupa gustpui cu smantana

  • Mod de preparare pentru reteta de pui cu smantana si mustar
  1. Intr-o tigaie incapatoare punem cele doua linguri de ulei de masline si le incalzim usor.
  2. Curatam usturoiul si il taiem feliute sau pur si simplu il zdrobim
  3. Curatam ghimbirul de coaja si il taiem/tocam marunt, cu ajutorul unui cutit bine ascutit dupa care il punem impreuna cu usturoiul peste uleiul incins din tigaie.
  4. Lasam usturoiul si ghimbirul sa se rumeneasca putin, fara insa a le arde, dupa care adaugam carnea, zeama de carne (apa/zeama de legume) si mustarul si o lasam sa se gateasca intorcand-o din cand in cand pe ambele parti. 
  5. Cand este aproape gata, cam dupa 20 de minute in cazul meu (depinde si de fragezimea puiului) adaugam smantana, amestecam bine si mai lasam sa se gateasca impreuna inca zece minute cat sa se imbine putin aromele si sa mai scada sosul format.
  6. Oprim focul si servim alaturi de garnitura dorita. Eu am folosit la acest pui cu smantana si mustar, ca si garnitura, un orez Jamine gatit simplu in apa si sare si apoi imbogatit cu putin ulei de nuca si aromat cu piper. Simplu, gustos, rapid :)

Pofta buna sa aveti!

Alternative:

Friptura aromata de pui in stil indian

friptura de pui

Pui pe sare

pui pe sare


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Lapte cu cacao si cardamom – fara zahar
Trei moduri in care poti consuma fructe si legume crude »

Comments

  1. Iuliana says

    November 12, 2015 at 3:46 pm

    Buuuna rau reteta asta. Cred ca stiu ce avem sambata la masa! ;)

    Reply
    • Claudia V says

      November 12, 2015 at 5:04 pm

      Ohooo, chiar ti-o recomand! E un deliciu! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

October 2015
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316