Am fost intr- zi la cumparaturi si am gasit pui in oferta. Pui intreg, numai bun de facut un pui pe sare, de exemplu. Cum insa nu aveam la dispozitie atata timp sa ca il gatesc, ci doar jumatate de ora pana la masa de pranz am decis, pe loc sa fac din el ceva rapid asa ca am separat pieptul de pui si am folosit doar restul bucatilor de carne pentru a face un pui cu smantana si mustar. O reteta improvizata pe loc si inspirata din cea de pulpe de pui in sos dijonez
doar ca fara ceapa si imbogatita in schimb cu putina aroma de ghimbir.
Reteta de pui cu smantana si mustar poate si incadrata in categoria retetelor rapide, sub 30 de minute. Asta in conditia in care, bineinteles, veti folosi pui cumparat si nu crescut la curte, acesta din urma trebuie fiert mai mult pentru ca are carnea tare. Insa, cel din comert, desi atat de blamat, are carnea mai frageda si in jumatate de ora ar trebui ca puiul nostru cu mustar si smantana sa fie gata.
Noi am mancat acest pui cu smantana si mustar, avand alaturi o garnitura simpla din orez Jasmine, fiert pur si simplu in apa cu sare un sfert de ora si apoi ”imbogatit” cu putin .
Reteta de pui cu smantana si mustar
- Ingrediente pentru reteta de pui cu smantana si mustar
un pui de aproximativ un kg (fara piept)
doua lingurite de mustar (de preferat de dijon)
doua linguri de ulei de masline
doi catei de usturoi
o bucatica de un centimetru de radacina de ghimbir
patru-cinci linguri de smantana dulce de 12% grasime
patru-cinci linguri de zeama de carne sau apa/zeama de legume
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de pui cu smantana si mustar
- Intr-o tigaie incapatoare punem cele doua linguri de ulei de masline si le incalzim usor.
- Curatam usturoiul si il taiem feliute sau pur si simplu il zdrobim
- Curatam ghimbirul de coaja si il taiem/tocam marunt, cu ajutorul unui cutit bine ascutit dupa care il punem impreuna cu usturoiul peste uleiul incins din tigaie.
- Lasam usturoiul si ghimbirul sa se rumeneasca putin, fara insa a le arde, dupa care adaugam carnea, zeama de carne (apa/zeama de legume) si mustarul si o lasam sa se gateasca intorcand-o din cand in cand pe ambele parti.
- Cand este aproape gata, cam dupa 20 de minute in cazul meu (depinde si de fragezimea puiului) adaugam smantana, amestecam bine si mai lasam sa se gateasca impreuna inca zece minute cat sa se imbine putin aromele si sa mai scada sosul format.
- Oprim focul si servim alaturi de garnitura dorita. Eu am folosit la acest pui cu smantana si mustar, ca si garnitura, un orez Jamine gatit simplu in apa si sare si apoi imbogatit cu putin ulei de nuca si aromat cu piper. Simplu, gustos, rapid :)
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Friptura aromata de pui in stil indian
Buuuna rau reteta asta. Cred ca stiu ce avem sambata la masa! ;)
Ohooo, chiar ti-o recomand! E un deliciu! :)