Friptura din coaste de miel la cuptor facem de obicei dupa ce trec sarbatorile pascale deoarece in acea perioada nu gatim toata carnea de miel pe care o cumparam. Ce consideram ca e in plus punem la congelator si folosim in lunile urmatoare, de obicei pana la Inaltare.
Desi coastele de miel au mai putina carne pe ele am preferat sa folosesc aceeasi metoda de marinare a carnii pe care am folosit-o si la friptura de pui aromata in stil indian, adica marinarea cu iaurt.
Reteta coaste de miel la cuptor
-coastele de la un miel
-o cana mare cu iaurt
-condimente : sare, piper, usturoi, ghimbir
-verdeturi: patrunjel, busuioc, menta, frunze de ceapa verde
-o lingura, doua de untura
Mod de preparare:
- Punem coastele intr-un vas mai mare.
- Amestecam iaurtul cu condimentele.
- Turnam iaurtul condimentat peste coaste.
- Intoarcem coastele pe toate partile ca fie cuprinse de iaurtul condimentat.
- Acoperim vasul si il dam la frigider pana a doua zi.
Vezi mai jos și cum se face pulpa de miel la cuptor!
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE si cu la canalul de Youtube!
- A doua zi ungem o tava mare cu putina untura.
- Asezam in tava coastele cu tot cu marinata de iaurt.
- Presaram verdeturile tocate marunt.
- Invelim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor.
- Cand este aproape gata scoatem folia si lasam sa se rumeneasca un pic.
- Servim alaturi de o garnitura de legume verzi.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu carne de miel:
Friptura de miel la cuptor (click aici pentru reteta)
Drob de miel in prapure (click aici pentru reteta)
Bors de miel traditional (click aici pentru reteta)
arata apetisant chiar daca eu nu manance miel :D
Poti incerca metoda asta cu alt tip de carne,de care iti place.
Si dupa ce incerci ne spui si noua cum a iesit ;)