• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 3, 2014 · 5 Comments

Pulpe de pui cu sos de smantana si capere

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

pulpe de pui cu sosZilele trecute am vazut pe blogul lui Lucian (pe care il recomand pentru ca e o sursa de informatii de incredere in ceea ce priveste arta culinara), o reteta de sos de smantana si capere si mi-a facut cu ochiul. El recomanda acest sos pentru a fi servit alaturi de peste si ii dau dreptate, dar cum eu nu respect regulile :) am “vazut” sosul langa niste carne de pui. Asa s-a nascut reteta de pulpe de pui cu sos de smantana si capere care mie mi-a placut mult cum a iesit. Asa ca puteti incerca si varinata mea si reveni cu pareri.

 Reteta de pulpe de pui cu sos de smantana si capere

  • Ingrediente pulpe de pui cu sos de smantana si capere

trei pulpe de puipulpe de pui cu sos de smantana
o lingura de unt
200 ml smantana
doua linguri de capere in otet
o lingura de otet de sherry (sau de la capere)
50 ml de vin alb
sare, piper
o mana de patrunjel

  • Instructiuni pulpe de pui cu sos de smantana si capere
  1. Fierbem pulpele de pui aproximativ jumatate de ora pana aceastea se fac. Ele se pot si praji dar eu am preferat varianta mai light.
  2. Cand sunt gata adaugam intr-o tigaie mai mare untul iar cand acesta este topit punem caperele si otetul.
  3. Lasam sa clocoteasca si stingem cu vin.
  4. Adaugam si smantana dupa care omogenizam totul bine si potrivim de sare si piper.
  5. Punem pulpele de pui si patrunjelul tocat marunt si le lasam sa fiarba la foc mic impreuna cu sosul de smantana.
  6. Intoarcem din cand in cand bucatile de carne de pe o parte pe alta ca sa se intrepatrunda mai bine cu sosul.
  7. Cand sosul s-a ingrosat si a ajuns la consistenta dorita oprim focul si le servim calde cu sau fara garnitura, dupa preferinte.
  • Tips&Trics

Cu zeama ramasa de la fiertul pulpelor puteti face o delicioasa supa de legume cu taietei de casa sau o supa cu galuste

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« Paste cu somon afumat si smantana
Cinci afrodisiace naturale »

Comments

  1. Food and Beyond says

    February 3, 2014 at 9:48 am

    Și eu mai încalc regulile, mai ales atunci când nu le cunosc. ;)
    Singurele reguli care ar trebui respectate de către un preparat culinar (o să scriu un articol pe tema aceasta) ar fi ca să existe un răspuns afirmativ la toate cele trei întrebări de mai jos:
    1. Este comestibil?
    2. Consumat în cantități moderate nu îti afectează sănătatea?
    3. Te satisface din punct de vedere senzorial (gust, miros, textură, aspect)? (Pe scurt: îți place?)

    Reply
    • Claudia V says

      February 3, 2014 at 11:34 am

      Noua ne-a placut si a fost comestibil :)
      Acum partea cu sanatatea…..nu stiu cat de sanatos o fi insa cum exista pui cu smantana de ce nu ar fi si pui cu sos de capere si smantana ca de fapt de aici a venit inspiratia sa asociez sosul cu pui si nu cu peste.
      Ramane de vazut ce spun cei ce vor incerca reteta :)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de pui aromata in stil indian | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:43 pm

    […] pulpe de pui 4 catei de usturoi doi centimetri de radacina de ghimbir o jumatate de lingurita de boia iute o […]

    Reply
  2. Paste cu caracatita baby si sos de rosii cu capere says:
    August 6, 2014 at 2:21 pm

    […] congelata -250 grame de bulion sau suc de rosii -o mana de patrunjel -doua linguri de capere -trei linguri de zeama de lamaie -doi catei de usturoi -doua linguri de ulei de masline -sare, […]

    Reply
  3. Salata de orez cu carne de curcan | Lecturi si Arome says:
    July 30, 2014 at 7:19 am

    […] de curcan afumata un ardei kapia verde un gogosar doua oua 70 grame de cas de vaca doua linguri de capere conservate un castravete murat sare piper ulei de orez otet de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

February 2014
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316