• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 21, 2013 · 10 Comments

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
 1.3K     
1.3K
Shares

tocanita de ciuperci cu mamaligaZilele trecute, pe la noi prin piete, au inceput sa apara ciupercile culese din padure. Si cum noi suntem intr-o zona subcarpatica si avem in jur destule paduri de foioase si conifere painsoarele se gaseau din belsug. Asa ca nu am putut rezista tentatiei de a face o tocanita de ciuperci cu mamaliga alaturi.

Tocanita de ciuperci, dupa aceasta reteta, o puteti practic face folosind orice fel de ciuperci, fie cele de padure care mie mi se pare mai gustoase, fie cele de cultura cum sunt ciupercile Champignon. Este o reteta simpla, usor de facut si adaptabila la ingredientele pe care le aveti.

Reteta de tocanita de ciuperci cu mamaliga

  • Ingrediente tocanita de ciuperci cu mamaliga:

 

750 grame de ciuperci de padure (eu am folosit painisoare)
o ceapa
o legătura de marar
o lingurita de faină
100 ml lapte sau apa
2-3 catei de usturoi (sau mai mult in functie de gusturi)
2-3 linguri de ulei
condimente: sare, piper dupa gust

  • Mod de preparare tocanita de ciuperci cu mamaliga:
  1. Spalati si curatati ciupercile, le scurgeti un pic de apă si le taiati marunt.
  2. Taiati si ceapa marunt. La fel si usuroiul.
  3. Puneti uleiul intr-o tigaie si cand s-a incalzit un pic adaugati usturoiul si ceapa pe care am lasati practic sa se inmoaie, nu să se prajească! Pentru a face acest lucru flacara aragazului trebuie sa fie la foc mic spre mediu.
  4. Cand ceapa este gata adaugati ciupercile taiate, acoperiti totul cu un capac si le lasati sa scada. Ele vor lasa apa deci nu trebuie sa va faceti griji ca se vor arde.
  5. Spre final adaugati usturoiul taiat feliute (daca doriti mai usturoiat) si marar tocat marunt si mai lasati sa fiarba putin.
  6. Intre timp faceti din lapte si faină un fel de sos adaugand treptat laptele in faină pana se face totul ca o pasta de consistenta unei smantani nu prea groasa.
  7. Cand ciupercile sunt gata turnati acest sos peste ele in tigaie, amestecati bine totul si mai lasati sa fiarbă cateva minute.
  8. Pentru un plus de savoare, la sfarsit puteti adauga un pic de marar pe deasupra.

Serviti totul cu o mamaliguta calda alaturi!

  • Tips&Trics:

Dacă sosul îl faceţi cu apă în loc de lapte veţi avea o tocănită delicioasă pentru mesele din zilele în care este post.
Dacă nu aveţi ciuperci de pădure puteţi încerca să folosiţi orice alt fel de ciuperci la preparea tocăniţei.

tocanita_ciuperci_1

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 1.3K     
1.3K
Shares
 
1.3K
Shares
 1.3K    
« Banana bread in doua culori
Crema de urda cu marar »

Comments

  1. Diana Solomon says

    May 13, 2016 at 4:03 pm

    usturoiul se adauga odata cu ciupercile?

    Reply
    • Claudia V says

      May 13, 2016 at 4:19 pm

      Da, poti pune si asa sau odata cu ceapa. Noi nu suntem pretentiosi ca italienii ca sa aruncam usturoiul dupa ce e gatit ;)

      Reply
      • Valentin says

        December 3, 2017 at 3:30 pm

        Daca il prajeşti prea mult devine amar,o ştiu toți,nu doar italieni
        O rețetā foarte bunā,felicitāri
        ?

        Reply

Trackbacks

  1. Tocaniță de ciuperci cu sos de roșii - Lecturi si Arome says:
    March 14, 2019 at 8:41 pm

    […] tenta să fac o ciulama de ciuperci dar ”nu îmi dădea” pace sosul ăla. Mă vedeam întinzând cu poftă o bucată de […]

    Reply
  2. Salata de ciuperci cu sos de maioneza si usturoi - Lecturi si Arome says:
    December 23, 2018 at 2:32 pm

    […] Tocanita de ciuperci cu mamaliguta (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Ciuperci umplute cu vinete la cuptor - Lecturi si Arome says:
    August 31, 2016 at 6:37 am

    […] Tocanita de ciuperci cu mamaliga (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Zacusca cu ciuperci si vinete - Lecturi si Arome says:
    July 10, 2016 at 3:55 pm

    […] acasa am dat si peste niste vinete care ma asteptau sa le gatesc. Am avut de ales intre a face o tocanita de ciuperci si o salata de vinete sau… m-am gandit, nu mai bine le combin si mai pun ceva la pastrare […]

    Reply
  5. Meniul saptamanal - #4 martie - Lecturi si Arome says:
    March 26, 2016 at 7:13 am

    […] Tocanita de ciuperci cu mamaliguta (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  6. Champignons la cuptor umplute cu urda | Lecturi si Arome says:
    June 1, 2014 at 2:30 pm

    […] şi foarte uşor de făcut. Uneori le gătesc sub formă de tocăniţă ca în reţeta cu ciuperci de pădure despre care v-am scris săptămâna trecută dar merg foarte bine şi la cuptor. Zilele trecute am […]

    Reply
  7. Champignons la cuptor umplute cu urdă | Arome Culinare says:
    June 24, 2013 at 3:20 pm

    […] şi foarte uşor de făcut. Uneori le gătesc sub formă de tocăniţă ca în reţeta cu ciuperci de pădure despre care v-am scris săptămâna trecută dar merg foarte bine şi la cuptor. Zilele trecute am […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316