• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 22, 2013 · 2 Comments

Crema de urda cu marar

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 13     
13
Shares

crema de urdaCrema de urda cu marar e o idee de aperitiv foarte usor de facut si gustos in acelasi timp. Ideala atat daca aveti copii mai mofturosi dar si musafiri mai pretentiosi.

De ce avem nevoie:

  • 250 grame de urdă
  • 50 grame de unt
  • o lingură, două de caimac
  • o mână de mărar
  • două-trei linguri de parmezan
  • sare după gust
  • piper ( dacă îl folosiţi pentru adulţi)

Cum procedăm:

Pentru a vă fi mai uşor să o preparaţi este bine să scoateţi mai întai brânza şi untul din frigider cu ceva timp înainte de a începe să o preparaţi. Între timp tocaţi mărunt mărarul.

Modul de preparare este unul foarte simplu: amestecaţi toate ingredientele între ele până se omogenizează şi capătă consitenţa dorită. Puteţi folosi mixerul sau doar furculiţa dacă e vorba de o cantitate mai mică. Se amestecă foarte uşor oricum.

Eu am avut la îndemână caimac dar dacă nu aveţi, puteţi să renunţaţi la el sau să îl înlocuiţi cu o lingură, două de smântână. De asemenea dacă nu aveţi parmezan nu e obligatoriu să îl folosiţi. Puteţi înlocui parmezanul cu o altă brânză sărata, de exemplu brânza de burduf ;)

După cum vedeţi este un preparat foarte simplu de făcut dar şi foarte versatil în acelaşi timp. Ideea este să ne folosim imaginaţia precum şi produsele pe care le avem la îndemână pentru a crea noi înşine mâncăruri după gusturile noastre. ;)

 Poftă bună!


Spune si altora!
 13     
13
Shares
 
13
Shares
 13    
« Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Champignons la cuptor umplute cu urda »

Comments

  1. ghelbere elena says

    January 25, 2017 at 2:28 pm

    Este un deliciu!

    Reply

Trackbacks

  1. Crema cu urda de capra si capere | Lecturi si Arome says:
    December 10, 2013 at 3:52 pm

    […] de o zi obisnuita din saptamana fie de una festiva. Ea poate fi facuta simplu ca in reteta de cremă de urdă cu mărar sau poate fi imbunatatita folosind ingredientele din reteta de astazi rezultand in final o crema […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316