Crema de urda cu marar e o idee de aperitiv foarte usor de facut si gustos in acelasi timp. Ideala atat daca aveti copii mai mofturosi dar si musafiri mai pretentiosi.
De ce avem nevoie:
- 250 grame de urdă
- 50 grame de unt
- o lingură, două de caimac
- o mână de mărar
- două-trei linguri de parmezan
- sare după gust
- piper ( dacă îl folosiţi pentru adulţi)
Cum procedăm:
Pentru a vă fi mai uşor să o preparaţi este bine să scoateţi mai întai brânza şi untul din frigider cu ceva timp înainte de a începe să o preparaţi. Între timp tocaţi mărunt mărarul.
Modul de preparare este unul foarte simplu: amestecaţi toate ingredientele între ele până se omogenizează şi capătă consitenţa dorită. Puteţi folosi mixerul sau doar furculiţa dacă e vorba de o cantitate mai mică. Se amestecă foarte uşor oricum.
Eu am avut la îndemână caimac dar dacă nu aveţi, puteţi să renunţaţi la el sau să îl înlocuiţi cu o lingură, două de smântână. De asemenea dacă nu aveţi parmezan nu e obligatoriu să îl folosiţi. Puteţi înlocui parmezanul cu o altă brânză sărata, de exemplu brânza de burduf ;)
După cum vedeţi este un preparat foarte simplu de făcut dar şi foarte versatil în acelaşi timp. Ideea este să ne folosim imaginaţia precum şi produsele pe care le avem la îndemână pentru a crea noi înşine mâncăruri după gusturile noastre. ;)
Poftă bună!
ghelbere elena says
Este un deliciu!