• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 21, 2013 · 4 Comments

Banana bread in doua culori

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 1     
1
Share

Banana bread in doua culori

Ce poate fi mai bun dimineaţa la o cafea decât ceva dulce făcut în casă? Ce aţi zice de o felie de banana bread sau cu alte cuvinte, pâine cu banană.

Deoarece am copil mic şi zahăr nu prea are voie am tot modificat reţeta de pe lecturi de mamică până am facut-o potrivită şi pentru copii, reducând cantitatea de făină albă şi cea de zahăr. A ieşit un preparat pe gusturile noastre care îşi ia dulceaţa şi aroma de la banane, fructele preferate ale băieţelului meu.banana bread

De ce avem nevoie:

  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 150 grame de făină albă
  • 150 grame faină de secară
  • un praf de copt
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 3 banane
  • un plicuteţ de zahăr vanilat
  • o lingură, două de pudră de roşcove sau cacao (daca nu aveţi copii mici)

Cum procedăm:

Punem într-un castron untul lăsat în prealabil la temperatura camerei. Îl frecăm cu zahărul vanilat şi apoi adăugăm gălbenuşurile. Separat batem albuşurile spumă şi apoi le adăugăm în compoziţia de unt.

Pasăm bine bananele şi le adăugăm şi pe ele. Cernem făina albă şi cea de secară, le amestecăm împreună cu sarea şi praful de copt şi le punem treptat peste amestecul de gălbenuşuri unt şi banane. Iese un aluat un pic mai gros, mai compact decât cel de chec dar mai subţire decât cel de pâine.

Vezi AICI cum se face tort mușuroi cu banane

Turnăm mai bine de trei sferturi din compoziţie într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă cu un pic de unt de cocos. Restul (cam patru cinci linguri) îl amestecăm cu pudra de roşcove (cacao) după care îl turnăm deasupra amestecând un pic cu lingura pentru a se întrepătrunde cele două aluaturi colorate diferit.

Dăm tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 40-45 minute. Pâinica de banană este gata atunci când introducând o scobitoare în ea  vom constata că nu mai rămân urme de aluat pe ea iar rezultatul final ar trebui să arate cam aşa

O putem servi dimineaţa la o cană cu lapte sau cu ceai unsă cu gem sau miere dacă vă place cea mai dulce.

Poftă bună!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Coaste de miel la cuptor
Tocanita de ciuperci cu mamaliga »

Trackbacks

  1. Muffins cu banane si ciocolata - Lecturi si Arome says:
    February 12, 2018 at 6:16 pm

    […] gasiti pe site la o simpla cautare. Am facut banana bread in doua culori, am facut briose cu banane, coapte in mici forme de guguluf, prajitura cu banane si nuci si […]

    Reply
  2. Muffins cu banane si ciocolata - Lecturi si Arome says:
    October 22, 2016 at 7:45 pm

    […] dar nu ma apuc acum sa le amintesc pe toate aici. Le gasiti pe site la o simpla cautare. Am facut banana bread in doua culori, am facut briose cu banane, coapte in mici forme de guguluf, prajitura cu banane si nuci si […]

    Reply
  3. Budinca de amaranth cu afine - Lecturi si Arome says:
    January 19, 2015 at 6:28 am

    […] de grame de amaranth o banana apa trei linguri de afine miere […]

    Reply
  4. Cinci afrodisiace naturale | Lecturi si Arome says:
    February 4, 2014 at 6:57 pm

    […] Prin forma lor sunt asociate cu sexualitatea dar si continutul acestora bogat in magneziu, potasiu, vitamine din complexul B, minerale si enzime ca bromelina se spune ca maresc libidoul la barbati. Le puteti consuma asa cum sunt ale sau combinate in retete de dulciuri, cum ar fi checul de sfecla, banane si ciocolata sau banana bread. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316