Va place puiul cu smantana? Cui nu ii place? Ei bine astazi va propun ceva mai frantuzesc dar foarte usor de facut. Da, suna sofisticat, pui cu ciuperci si sos de branza Brie dar va asigur ca este o reteta simpla si rapida. Dureaza mai mult sa fierbeti pulpele de pui decat sa faceti puiul cu ciuperci.
Desi ar fi mai gustos daca pulpele de pui ar fi prajite eu prefer sa gatesc mai tot timpul cu carne de pui fiarta pentru ca mancare iese mai dietetica. In plus cu zeama rezultata de la fierberea carnii de pui mai fac si o delicioasa supa de pui cu galuste care e aproape nelipsita de la masa noastra de cand cel mic a descoperit cat de bune sunt … galustele ;)
Asa ca daca vreti sa gatiti mai sanatos si sa facem si retete economice in acelasi timp puteti proceda ca mine, sa fierbeti intai carnea si apoi ii potriviti gustul adaugand cateva condimente sau un sos aromat ca cel de astazi cu smantana si branza Brie.
Reteta de pui cu ciuperci si sos de branza Brie
doua pulpe de pui fierte in prealabil
80 grame de branza brie
200 grame de smantana
500 grame de ciuperci
2 linguri de ulei de masline
patru linguri de vin alb
sare, piper
o mana de patrunjel verde tocat marunt
- Mod de preparare pui cu ciuperci si sos de branza Brie
- Curatam ciupercile si daca sunt mai mari le taiem in jumatate
- Intr-o tigaie pune doua linguri de ulei de masline
- Adaugam ciupercile si apoi vinul si lasam la foc mic 10 minute/un sfert de ora cat sa se evapore vinul si apa lasata de ciuperci
- Intre timp dezosam carnea de pui si o taiem fasii
- Adaugam si carnea in tigaie, peste ciuperci
- Punem smantana si amestecam bine totul lasand sa mai fiarba la foc mic aproximativ cinci minute
- Luam tigaie de pe foc si adaugam patrunjelul si branza brie taiata bucati, amestecand continuu pentru ca aceasta sa se topeasca de la caldura
- Punem sare si piper dupa gust si … consumam cu pofta ;)
Pofta buna sa aveti!
[…] grame de ciuperci de padure (eu am folosit painisoare) o ceapa o legătura de marar o lingurita de faină 100 ml […]