• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 21, 2014 · 4 Comments

Pui cu ciuperci si sos de branza Brie

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
       

pui cu ciuperciVa place puiul cu smantana? Cui nu ii place? Ei bine astazi va propun ceva mai frantuzesc dar foarte usor de facut. Da, suna sofisticat, pui cu ciuperci si sos de branza Brie dar va asigur ca este o reteta simpla si rapida. Dureaza mai mult sa fierbeti pulpele de pui decat sa faceti puiul cu ciuperci.

Desi ar fi mai gustos daca pulpele de pui ar fi prajite eu prefer sa gatesc mai tot timpul cu carne de pui fiarta pentru ca mancare iese mai dietetica. In plus cu zeama rezultata de la fierberea carnii de pui mai fac si o delicioasa supa de pui cu galuste care e aproape nelipsita de la masa noastra de cand cel mic a descoperit cat de bune sunt … galustele ;)

Asa ca daca vreti sa gatiti mai sanatos si sa facem si retete economice in acelasi timp puteti proceda ca mine, sa fierbeti intai carnea si apoi ii potriviti gustul adaugand cateva condimente sau un sos aromat ca cel de astazi cu smantana si branza Brie.

Reteta de pui cu ciuperci si sos de branza Brie

  • Ingrediente pui cu ciuperci si sos de branza Briepui cu ciuperci

doua pulpe de pui fierte in prealabil
80 grame de branza brie
200 grame de smantana
500 grame de ciuperci
2 linguri de ulei de masline
patru linguri de vin alb
sare, piper
o mana de patrunjel verde tocat marunt

  • Mod de preparare pui cu ciuperci si sos de branza Brie
  1. Curatam ciupercile si daca sunt mai mari le taiem in jumatate
  2. Intr-o tigaie pune doua linguri de ulei de masline
  3. Adaugam ciupercile si apoi vinul si lasam la foc mic 10 minute/un sfert de ora cat sa se evapore vinul si apa lasata de ciuperci
  4. Intre timp dezosam carnea de pui si o taiem fasii
  5. Adaugam si carnea in tigaie, peste ciuperci
  6. Punem smantana si amestecam bine totul lasand sa mai fiarba la foc mic aproximativ cinci minute
  7. Luam tigaie de pe foc si adaugam patrunjelul si branza brie taiata bucati, amestecand continuu pentru ca aceasta sa se topeasca de la caldura
  8. Punem sare si piper dupa gust si … consumam cu pofta ;)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Salata cu somon afumat si cartof dulci
Inghetata de casa cu piersici si iaurt »

Trackbacks

  1. Tocanita de ciuperci cu mamaliga - Lecturi si Arome says:
    November 11, 2022 at 10:05 am

    […] grame de ciuperci de padure (eu am folosit painisoare) o ceapa o legătura de marar o lingurita de faină 100 ml […]

    Reply
  2. Paste calde cu ton si branza Brie - Lecturi si Arome says:
    October 6, 2014 at 6:45 am

    […] mai multe ori la indemana in camara sau frigider, o mana de paste si gata pranzul. Si daca nu aveti branza Brie ca in reteta puteti folosi fara problema alt fel de branza care se topeste si devine cremoasa cand […]

    Reply
  3. Supa de pui cu galuste din gris | Lecturi si Arome says:
    August 10, 2014 at 11:35 am

    […] in supa de pui legumele taiate marunt si le punem la […]

    Reply
  4. Dovlecei cu smantana si branza Brie | Lecturi si Arome says:
    July 28, 2014 at 3:33 am

    […] cuvinte reteta de dovlecei cu smantana si branza Brie de astazi. Dupa ce am gatit prima dat un sos cu branza Brie am devenit fan al acestei selecte branze frantuzesti si din cand in cand, atunci cand o oferta imi […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316