• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 24, 2013 · 1 Comment

Champignons la cuptor umplute cu urda

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

champignons umpluteDe multe ori găsesc în ofertă, la  un preţ redus ciuperci champignon şi nu rezist tentaţiei de a le adăuga în coşul de cumpărături. Sunt hrănitoare şi foarte uşor de făcut. Uneori le gătesc sub formă de tocăniţă ca în reţeta cu ciuperci de pădure despre care v-am scris săptămâna trecută dar merg foarte bine şi la cuptor. Zilele trecute am încercat însă o variantă nouă pe care este prima dată când o gătesc.

Cum sunt fan Jamie Oliver şi îmi place să răsfoiesc cărţile lui de bucate am dat peste o variantă cu suc de roşii. Nu am respectat eu reţeta de acolo pentru că nu aveam toate ingredientele necesare ci am luat doar ideea de bază, am adaptat-o la ce aveam prin frigider şi au ieşit niste delicioase champignons la cuptor.

Ingrediente champignons la cuptor umplute cu urda :
  • 30 de ciuperci champignon medii (aproximativ 2 cutii)
  • 250 grame de urdă
  • 1 ou
  • 500 ml suc de roşii
  • o legătură de mărar
  • opţional 2-3 linguri de parmezan
  • sare şi piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare champignons la cuptor umplute cu urda :
  1. Curăţăm ciupercile, le tăiem codiţele şi le dăm deoparte pentru a le folosi la alte preparate. Pregătim o tavă mai mare în care urmează să aşezăm ciupercile. Amestecăm uleiul cu sucul de roşii şi turnăm compoziţia în tavă.
  2. Separat pregătim compoziţia de brânză. Amestecăm oul cu urda, adăugăm parmezanul, mărarul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
  3. Începem să umplem cu această compoziţie fiecare pălăriuţă de ciupercă şi treptat le aşezăm în tavă. Când am terminat de umplut tava o dăm la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute până scade sucul de roşii şi se face ca o pastă.

Pot fi servite atât calde cât şi reci. Mie mi-au plăcut în ambele variante dar mai gustos e totuşi când sunt servite calde ;)

Poftă bună!


Spune si altora!
       
 
      
« Crema de urda cu marar
Gem de visine si rabarbar … plus o dulceata »

Trackbacks

  1. Ciupercute la cuptor cu branza si ardei | Lecturi si Arome says:
    January 15, 2014 at 8:09 am

    […] umple cu diverse umpluturi, mai simple sau mai complexe. Daca acum ceva vreme am incercat varianta ciupercilor  umplute cu urda acum am zis sa caut o alta combinatie tot pe baza de branza, ceva mai simplu de facut. Si m-am […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316