De multe ori găsesc în ofertă, la un preţ redus ciuperci champignon şi nu rezist tentaţiei de a le adăuga în coşul de cumpărături. Sunt hrănitoare şi foarte uşor de făcut. Uneori le gătesc sub formă de tocăniţă ca în reţeta cu ciuperci de pădure despre care v-am scris săptămâna trecută dar merg foarte bine şi la cuptor. Zilele trecute am încercat însă o variantă nouă pe care este prima dată când o gătesc.
Cum sunt fan Jamie Oliver şi îmi place să răsfoiesc cărţile lui de bucate am dat peste o variantă cu suc de roşii. Nu am respectat eu reţeta de acolo pentru că nu aveam toate ingredientele necesare ci am luat doar ideea de bază, am adaptat-o la ce aveam prin frigider şi au ieşit niste delicioase champignons la cuptor.
Ingrediente champignons la cuptor umplute cu urda :
- 30 de ciuperci champignon medii (aproximativ 2 cutii)
- 250 grame de urdă
- 1 ou
- 500 ml suc de roşii
- o legătură de mărar
- opţional 2-3 linguri de parmezan
- sare şi piper după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare champignons la cuptor umplute cu urda :
- Curăţăm ciupercile, le tăiem codiţele şi le dăm deoparte pentru a le folosi la alte preparate. Pregătim o tavă mai mare în care urmează să aşezăm ciupercile. Amestecăm uleiul cu sucul de roşii şi turnăm compoziţia în tavă.
- Separat pregătim compoziţia de brânză. Amestecăm oul cu urda, adăugăm parmezanul, mărarul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
- Începem să umplem cu această compoziţie fiecare pălăriuţă de ciupercă şi treptat le aşezăm în tavă. Când am terminat de umplut tava o dăm la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute până scade sucul de roşii şi se face ca o pastă.
Pot fi servite atât calde cât şi reci. Mie mi-au plăcut în ambele variante dar mai gustos e totuşi când sunt servite calde ;)
Poftă bună!
[…] umple cu diverse umpluturi, mai simple sau mai complexe. Daca acum ceva vreme am incercat varianta ciupercilor umplute cu urda acum am zis sa caut o alta combinatie tot pe baza de branza, ceva mai simplu de facut. Si m-am […]